Preamp görevi görür genelde prosesörler -son teknolojiler farklı olacak, belki de hali hazırda vardır bilmiyorum-. Yani Line seviyesinde ses sağlıyor diye biliyorum.
Asıl duyduğumuz sesi o hale getiren, yükselten ise poweramp ya da power amfi. Hani amfi diyince aklınıza yuvarlak hoparlör geliyor ya, işte ordan o ses amfinin power/güç katı ile çıkıyor. Bugün bir prosesörü, bir kabine bağlamak isteseniz -hani şu büyük olanlar- bir power amfiden geçirerek bağlayabilirsiniz.
Evdeki bilgisayara taktığınız ikili speaker'ları da prosesöre takabilirsiniz. "E ama power amfi kullanmadık, nasıl ses gelecek?" derseniz; bildiğim kadarıyla bu evdeki basit hoparlörlerimiz kendinden power'lı sanırım. Hoparlörler ikiye ayrılıyor bu açıdan zaten 'aktif' ve 'pasif' olmak üzere. Aktifler kendinden beslenebilen hoparlörlerken pasifler bir poweramp'e ihtiyaç duyuyorlar.
İşte kulaklıklarda bildiğim kadarıyla düşük watt'da güç ile çalışıyorlar, yani lafı çok uzattım -belki yazdıklarımda hata olabilir tam emin değilim- ama özetle prosesörü kulaklığa bağlarsanız kulaklık elbette sesi yükseltecektir.