Prosesör ve Ses Kartı arasında seçim

Merhaba
Bugüne kadar elektro gitarı amfiye amfiyi de pcye bağlayarak oradan aldığım tonlarla kamera mikrofonundan aldığım sesle videolar çektim. İşi ilerletip daha iyi kalitede içerikler üretmek istiyorum.

Nux Mg-30 prosesörü alarak ondan ses kartı kadar temiz kayıtlar alabilir miyim?

Bu prosesörü Blackstar ID Core V2 amfime bağlayarak verimli ses alabilir miyim?

Eğer alamıyorsam amfinin yerine ne almamı önerirsiniz?

Ses kartı seçeneği üzerinden de bir sistem kurmak mümkünse ve daha iyi sonuç verecekse ne olmalı?

Sahne alınmayacaksa, sadece evde çalacaksanız ses kartı çok daha yerinde bir seçim olur. Hem de biraz daha sınırsız imkanlarınız olur.
Prosesörü amfiye bağlayabilirsiniz. Ama prosesörün sadece efektlerini kullanırsanız güzel duyulur. Prosesördeki amfi simülasyonunu iptal etmeniz gerek.
Nux Mg30 zaten normalde de önereceğim bir prosesör değil. Onu alacak bütçeniz varsa eğer Axe I/O Solo ses kartı var. Tavsiye ederim.
Milyon tane plug-in var. Ve bunları ücretsiz bulabileceğiniz siteler var. Amfi ve prosesör ikilisinden çok çok daha iyi sonuçlar alırsınız.

Merhaba
Bugüne kadar elektro gitarı amfiye amfiyi de pcye bağlayarak oradan aldığım tonlarla kamera mikrofonundan aldığım sesle videolar çektim. İşi ilerletip daha iyi kalitede içerikler üretmek istiyorum.

Nux Mg-30 prosesörü alarak ondan ses kartı kadar temiz kayıtlar alabilir miyim?

Bu prosesörü Blackstar ID Core V2 amfime bağlayarak verimli ses alabilir miyim?

Eğer alamıyorsam amfinin yerine ne almamı önerirsiniz?

Ses kartı seçeneği üzerinden de bir sistem kurmak mümkünse ve daha iyi sonuç verecekse ne olmalı?
Video içeriklerinde vokal yapma gibi bir olasılık var mı ileride de olsa? Ses kartı özelliği olan bir sürü güzel prosesör var çünkü...prosesörü ses kartı olarak kullanmak analogdan dijitale çevrim açısından avantajlıdır sadece gitar çalacaksanız ben şahsen tonex one öneririm...indirimde olması lazım...

Sahne alınmayacaksa, sadece evde çalacaksanız ses kartı çok daha yerinde bir seçim olur. Hem de biraz daha sınırsız imkanlarınız olur.
Prosesörü amfiye bağlayabilirsiniz. Ama prosesörün sadece efektlerini kullanırsanız güzel duyulur. Prosesördeki amfi simülasyonunu iptal etmeniz gerek.
Nux Mg30 zaten normalde de önereceğim bir prosesör değil. Onu alacak bütçeniz varsa eğer Axe I/O Solo ses kartı var. Tavsiye ederim.
Milyon tane plug-in var. Ve bunları ücretsiz bulabileceğiniz siteler var. Amfi ve prosesör ikilisinden çok çok daha iyi sonuçlar alırsınız.
Aslında prosesörün ses kartı özelliği de olması lazım dolayısıyla hem ses kartı hem de prosesör olarak kullanılabilmesi açısından daha mantıklı olabilir mi?

Kastıracak prodüksiyonlu bir iş olmadığı senaryoda plugin kullanması açısından da işini görecektir. Tabi ki audio interface olarak kullanımında nasıl bir gecikme verir ya da nasıl bir işlemci gücü olur bunların verileri bulunup incelenebilirse daha net yanıt olabilir.

Ancak neticede ses kartında bile prodüksiyona göre ses kartının kapasitesinin yetmediği durumlar oluyor.

Taşınabilir bir ekipmana sahip olmak ve kayıt bağlamında gitar kaydı ve backing track veya fazladan 6-7 track ise örneğin(dediğim gibi, cihazın işlem gücü bilinmediğinden track sayısı hakkında net bir şey söyleyemiyorum) prosesör daha mantıklı

Eğer tamamen kayıt için kullanılacaksa ve nispeten daha kompleks işler çıkarılacaksa dedike bir ses kartı daha mantıklı.

Video içeriklerinde vokal yapma gibi bir olasılık var mı ileride de olsa? Ses kartı özelliği olan bir sürü güzel prosesör var çünkü...prosesörü ses kartı olarak kullanmak analogdan dijitale çevrim açısından avantajlıdır sadece gitar çalacaksanız ben şahsen tonex one öneririm...indirimde olması lazım...
İlerde vokalle birlikte kayıt alma şansım var prosesörü hem ses kartı olarak kullanıp hem de mikrofon girişi olan bir prosesör bulunuyor mu?

Bunlara ilave olarak sesi kulaklıktan değil de hoparlör yanda amfi gibi bir yerden almak istiyorum. Eve gelen arkadaşlarımla çalıp söylediğimiz günler oluyor.

Geri