Daha önce o programları hiç kullanmadım , ama prosesörlerin bu özelliğini çok kullandım ihtiyacınız olan program çok basit bir - reaper , mixcraft vb. - gibi ses kaydı almaya yarayan programlar olacaktır.
Sonrası çok basit , input olarak driverını yüklediğiniz prosesörü seçeceksiniz ve sesler hiç gecikme yapmadan kullanmaya başlayabilecek hale gelebilirsiniz.
Merhaba. Processor' ü 'ses kartı olarak kullanmak' aslında ses kartından ziyade bir gitar arabirimi olarak kullamak anlamına geliyor denilebilir. USB ile pc ye bağlayıp oradan Guitar Rig gibi programları kullanabilmek ve/veya cubase, protools gibi programlarla kayıp yapabilmek mümkün oluyor. Bu tarz programlarda 'live' modunda çalışırken veya kayıt sırasındaki ses gecikmesi [ 'latency' ], donanımda elbette alakalı ancak ondan ziyade yazılım ile alakalı. Yani en iyi arabirime/ses kartına sahip olsanız dahi gerekli yazılımı yüklemeden verimli kullanmanız mümkün değil. Bunun için ASİO driver kurmak durumundasın. Ekipmanına uygun olan asio driver ırını internet üzerinden bulabilirsin. Eğer gerekli asio driver ını bilgisayarına kurarsan gecikme algılanamayacak kadar azalacaktır. Sonrasında processor'ü ses kartı varmış gibi yonga programları(g.rig vs) kullanabilmek ve bunlar ile kayıt yapabilmek mümkün olacaktır. Zira gerekeceğini sanmıyorum tonelab kayıt için gereken tüm donanıma sahip. Extreme soundlar için kullanılabilir tabi ki ne den olmasın.Prosesörüm voxtonelab ex.. Başlıktada yazdığı gibi böyle bir şey mümkün müdür ? .. amacım guitar rig,ampli tube gibi programlarda minimum geçikmeli sound elde etmek..
Merhaba. Processor' ü 'ses kartı olarak kullanmak' aslında ses kartından ziyade bir gitar arabirimi olarak kullamak anlamına geliyor denilebilir. USB ile pc ye bağlayıp oradan Guitar Rig gibi programları kullanabilmek ve/veya cubase, protools gibi programlarla kayıp yapabilmek mümkün oluyor. Bu tarz programlarda 'live' modunda çalışırken veya kayıt sırasındaki ses gecikmesi [ 'latency' ], donanımda elbette alakalı ancak ondan ziyade yazılım ile alakalı. Yani en iyi arabirime/ses kartına sahip olsanız dahi gerekli yazılımı yüklemeden verimli kullanmanız mümkün değil. Bunun için ASİO driver kurmak durumundasın. Ekipmanına uygun olan asio driver ırını internet üzerinden bulabilirsin. Eğer gerekli asio driver ını bilgisayarına kurarsan gecikme algılanamayacak kadar azalacaktır. Sonrasında processor'ü ses kartı varmış gibi yonga programları(g.rig vs) kullanabilmek ve bunlar ile kayıt yapabilmek mümkün olacaktır. Zira gerekeceğini sanmıyorum tonelab kayıt için gereken tüm donanıma sahip. Extreme soundlar için kullanılabilir tabi ki ne den olmasın.
Processor'un kendi sesi derken neyi kastettin anlamadımProsesör'ü usb ile bağlıyorum.. bütün ayarlarını yapıyorum ama bir türlü prosesörün kendi sesini kapatamıyorum...sürekli maydonoz oluyor bir şekilde...Onu kapatabilsem süper olucak..Nasıl kapatabilirim bi fikrin var mı ?
Sanırım gitarın ham sesinden bahsediyor arkadaş. Bildiğim kadarıyla da o ses prosesörden değil bilgisayardan geliyor. Gitarı direkt bilgisayara bağladığımızda gelen ses.Processor'un kendi sesi derken neyi kastettin anlamadım
Ben de basitinden Zoom g2nu kullanıyorum. Ben de senin sorunundan muzdarip idim ancak şöyle bir yol buldum. Bomboş bir preset açtım. İçinde hiç bir efekt yada amfi simülasyonu açık değil. Bilgisayara girerken o boş presete alıyorum prosessörü. Böylece amplitube kullanırken sıkıntı çıkarmıyor hiç bir şekilde.Prosesör'ü usb ile bağlıyorum.. bütün ayarlarını yapıyorum ama bir türlü prosesörün kendi sesini kapatamıyorum...sürekli maydonoz oluyor bir şekilde...Onu kapatabilsem süper olucak..Nasıl kapatabilirim bi fikrin var mı ?
@SLASH123 @cenkcakmakci . Tekrar merhaba Cenk'in bahsettiği olayı kastediyorsan çözümü şu şekilde. Processor'un ile yonga programı aynı mantık ile çalışıyor. Yani sen direkt olarak bağlayıp programı açtığında Processor'un zaten bir amfiyi simüle etmiş oluyor ve yonga programı da başka bir amfi simule edince iki amfi üst üste binmiş gibi oluyor. Zira bu şekilde kullanman zaten verimli değil. Ya processordeki ya da programdaki amfi simulasyonlarından birini kapatman gerekiyor. Birini efekt pedal, diğerini amfi simulasyonu olarak kullanabilirsin yani. Ya da Processordeki @Can Temtek 'in bahsettiği gibi processoründen yeni boş bir preset açıp gitarın direkt giriş sesini alabilirsin.Prosesör'ü usb ile bağlıyorum.. bütün ayarlarını yapıyorum ama bir türlü prosesörün kendi sesini kapatamıyorum...sürekli maydonoz oluyor bir şekilde...Onu kapatabilsem süper olucak..Nasıl kapatabilirim bi fikrin var mı ?
@SLASH123 @cenkcakmakci . Tekrar merhaba Cenk'in bahsettiği olayı kastediyorsan çözümü şu şekilde. Processor'un ile yonga programı aynı mantık ile çalışıyor. Yani sen direkt olarak bağlayıp programı açtığında Processor'un zaten bir amfiyi simüle etmiş oluyor ve yonga programı da başka bir amfi simule edince iki amfi üst üste binmiş gibi oluyor. Zira bu şekilde kullanman zaten verimli değil. Ya processordeki ya da programdaki amfi simulasyonlarından birini kapatman gerekiyor. Birini efekt pedal, diğerini amfi simulasyonu olarak kullanabilirsin yani. Ya da Processordeki @Can Temtek 'in bahsettiği gibi processoründen yeni boş bir preset açıp gitarın direkt giriş sesini alabilirsin.
Sanırım gitarın ham sesinden bahsediyor arkadaş. Bildiğim kadarıyla da o ses prosesörden değil bilgisayardan geliyor. Gitarı direkt bilgisayara bağladığımızda gelen ses.
Processorden amfi kullanıp, amplitube daki amfiyi bypas ederek kullanabilirsin. O şekilde denedin mi?Herşeyi kapatıyorum bu sefer sadece clean sound geliyor prosesörden ve amplitubeyle karışıyor birbirine...bütün delayları simülasyonları herşeyini kapatıyorum prosesörün ama her türlü maydonoz olmayı başarıyor bir şekilde... sesini kapatınca bu sefer amplitube de gidiyor ...
Processorden amfi kullanıp, amplitube daki amfiyi bypas ederek kullanabilirsin. O şekilde denedin mi?
Her şart altında, her gitarcıya muhakkak bir ses kartı lazım. 😉o şekilde denemedim..Amplitube takır takır çalışıyor fakat prosesör susmuyor susmayacakta galiba.. en iyisi son çare ses kartı almak olucak..
Daha önce o programları hiç kullanmadım , ama prosesörlerin bu özelliğini çok kullandım ihtiyacınız olan program çok basit bir - reaper , mixcraft vb. - gibi ses kaydı almaya yarayan programlar olacaktır.
Sonrası çok basit , input olarak driverını yüklediğiniz prosesörü seçeceksiniz ve sesler hiç gecikme yapmadan kullanmaya başlayabilecek hale gelebilirsiniz.
Prosesörün marka modeli nedir? Ses kartı özelliği var mıdır?nasıl bi hort belli değil 🙂 ama birşey sormam lazım proses pc bağlantısı olayında hocam
proses-ref monitör-midi klavye üçgenini ansıl bağlayabiliriz bilgisayara ve ayriyetten pcden gelen sesi monitörlere nasıl yönlendiricez ?