lotion demiş ki:hayret ediyorum ya .. peki en gerekli marka nedir sizce, ? çok lazım olan olmazsa olmayan?
bende hayretler içindeyim. Cevap, fender ve gibson. başka ne olabilir. :roll:
lotion demiş ki:hayret ediyorum ya .. peki en gerekli marka nedir sizce, ? çok lazım olan olmazsa olmayan?
LP-Man demiş ki:lotion demiş ki:hayret ediyorum ya .. peki en gerekli marka nedir sizce, ? çok lazım olan olmazsa olmayan?
bende hayretler içindeyim. Cevap, fender ve gibson. başka ne olabilir. :roll:
Flareos demiş ki:Şu tartışma "Mavi en güzel renktir" tartışmasından pek farklı görünmüyor gözüme...
LP-Man demiş ki:Gereksiz lafı benim şahsi kötü tecrübemden de. McCarthy çok güzel, o kadar param olursa alabilirim gereksiz olsa da. Dediğim gibi kafamdaki bir şeye belki cevap veriyordum. hep gibson kıyaslaması olur. Yanlış, o manada gereksiz. CDde dinlediğimiz bir çok ton için gibson ve fender yeter. Mesela ikinci gitarım da gereksiz, g&l, fender varken. 😆
Flareos demiş ki:2000 dolara alınacak bir sisteme girdiğim 600 dolarlık Jacksonumla yaptığım kayıtları forumun %99,9'na prs ya da gibson diye iteleyebileceğimi iddia ediyorum...
LP-Man demiş ki:LP-Man demiş ki:Gereksiz lafı benim şahsi kötü tecrübemden de. McCarthy çok güzel, o kadar param olursa alabilirim gereksiz olsa da. Dediğim gibi kafamdaki bir şeye belki cevap veriyordum. hep gibson kıyaslaması olur. Yanlış, o manada gereksiz. CDde dinlediğimiz bir çok ton için gibson ve fender yeter. Mesela ikinci gitarım da gereksiz, g&l, fender varken. 😆
Flareos. Okuma yazma öğren. mesajima losyon hayret ... falan diye cevap vermiş ki ne ayak anlamadım. Ve sizce hangisi gerekli demiş. Benim fikrimi soruyor. bundan sana benim fikrim hakkında yorum yapmak düşmez. çünkü ben senin saçma sapan kötü bir gitarı gibson diye kakalarım saçmalığına mesela cevap yazmadım. takım tutar gibi bir zihniyetim de yok. oku yazdıklarımı. prse fat stratla yaklaşırsın yazıyo. :roll: şahsi tecrübeden sevmediğim yazıo. ve he hakkım var gereksiz demeye çünkü o gitarın 3 4 sene sahibi oldum! :roll:
Ne kadar saçma sapan tipler var bu forumda, inanılmaz.
Flareos demiş ki:LP-Man demiş ki:LP-Man demiş ki:Gereksiz lafı benim şahsi kötü tecrübemden de. McCarthy çok güzel, o kadar param olursa alabilirim gereksiz olsa da. Dediğim gibi kafamdaki bir şeye belki cevap veriyordum. hep gibson kıyaslaması olur. Yanlış, o manada gereksiz. CDde dinlediğimiz bir çok ton için gibson ve fender yeter. Mesela ikinci gitarım da gereksiz, g&l, fender varken. 😆
Flareos. Okuma yazma öğren. mesajima losyon hayret ... falan diye cevap vermiş ki ne ayak anlamadım. Ve sizce hangisi gerekli demiş. Benim fikrimi soruyor. bundan sana benim fikrim hakkında yorum yapmak düşmez. çünkü ben senin saçma sapan kötü bir gitarı gibson diye kakalarım saçmalığına mesela cevap yazmadım. takım tutar gibi bir zihniyetim de yok. oku yazdıklarımı. prse fat stratla yaklaşırsın yazıyo. :roll: şahsi tecrübeden sevmediğim yazıo. ve he hakkım var gereksiz demeye çünkü o gitarın 3 4 sene sahibi oldum! :roll:
Ne kadar saçma sapan tipler var bu forumda, inanılmaz.
Fikrine yorum yapılmasını istemiyosan kendine git forum aç, istediklerini yaz oraya kimseyi de alma... O zaman kimse senin fikrine yorum yapmaz, forum kelimesinin sözlük anlamıyla çelişiyorsun bu bir...
Flareos demiş ki:İkincisi benim o "saçmalığıma" mantıklı bir cevap verebilmeni herşeyden çok isterdim, herkes anlamak istediğini anlar... Benim orada anlatmak istediğim şey şuydu... 2007 yılında yaşıyoruz, bu kadar techizat ekipman kıl yün yapılmış, sizin dayandıgınız yere yani şahsi tecrübeye dayanarak söylüyorum, bazı dinlediğim kayıtlarda gibsonu fenderi geçtim, çalınan konumun neck mi bridge mi oldugunu bile çıkaramıyorum, buradaki tartışmalar ise abijim 24 perde çıkmaz ondan o ton gibi inanılmaz detay seviyesinde geçiyor... Ben bunu anlamıyorum...
Flareos demiş ki:Gitarın ben "ton" konusunda 20 30 sene onceki kadar baskın bir rol oynadıgını düşünmüyorum... "rahatlık" konusunun da göreceli oldugunu söyleyerek sizin verdiğiniz "gibson ve fender dışındaki gitarlar gereksizdir" tezinin "saçma" oldugunu söylüyorum...
Flareos demiş ki:Ben hala fikrimin arkasındayım, ve cevap bekliyorum... 24 perde ve 22 perdeli bir gitardaki sap tonu arasındaki fark güzel bir eq ayarına bakar, düşüncem budur ve de ben bu düşünceme mantıklı antitezler istiyorum... Saçmasapan bulabilirsiniz, ama iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür... Bana saçma diyen adam mantıklı yerlere dayamıyorsa söylediklerini konuşması benim için sinek vızıltısıyla eşdeğerdedir...
Ya ben yazdıklarınıza bakınca ciddi ciddi gerizekalı gibi hissediyorum, bu forumda ne kadar müthiş kulaklar ne kadar iyi müzisyenler var ya... Benim gibi saçmasapan insanlara engin bilginizden yararlanmıza izin verdiğiniz için teşekkür ederim...
İyi geceler...
Flareos demiş ki:24 perde ve 22 perdeli bir gitardaki sap tonu arasındaki fark güzel bir eq ayarına bakar, düşüncem budur ve de ben bu düşünceme mantıklı antitezler istiyorum... Saçmasapan bulabilirsiniz, ama iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür... Bana saçma diyen adam mantıklı yerlere dayamıyorsa söylediklerini konuşması benim için sinek vızıltısıyla eşdeğerdedir...
Ya ben yazdıklarınıza bakınca ciddi ciddi gerizekalı gibi hissediyorum, bu forumda ne kadar müthiş kulaklar ne kadar iyi müzisyenler var ya... Benim gibi saçmasapan insanlara engin bilginizden yararlanmıza izin verdiğiniz için teşekkür ederim...
İyi geceler...
Flareos demiş ki:@cançalışkan
senin dediğin biraz uç bir örnek oluyor, mesela bir köprü humbackeri ile neckteki single a yaklaşmak olarak karşılanabilir o verdiğin örnek... o kadar uç örneklerde siz haklı olabilirsiniz...
tamam metallicadan giriyorum aynen bakınız...
http://www.youtube.com/watch?v=mKKbT3zyqtw
http://www.youtube.com/watch?v=zcElDhtLTEQ
videoyu izleyiniz... başta rg470, basswood gövde, v manyetikler, rosewood klavye vs vs... sonradan aldıgı kh2 yi ise hepimiz biliyoruz zaten... görmesem ayıredebilirim diyebilecek büyük müzisyen süper kulak var mı? ben ayıredemiyorum çünkü bende kulak yok...
ya da james hetfieldin emg setli esp explorerlarla aldıgı clean tonların emg den çıktıgını anlayabilecek olan var mı? ya da
http://www.youtube.com/watch?v=D9v5e1TTwts
videosunda joe satrianinin elindekinin dandik bi strat oldugunu gormeden söyleyebilecek olan var mı?? ben bunları söyleyemiyorum, çünkü bende kulak yok...
Flareos demiş ki:@cancalıskan
Abi ben tonu aynıdır demedim hiçbizaman yanlış anlaşılıyorum sanırım, benim savunduğum nokta şu... Bence sen bir ince govde esp explorer kullanarak zw'nin o choruslu tonlarına dogru ekipman ve tonlamayla kulağın ayıredemeyecegi kadar yaklaşabilirsin... Ben bunu savunuyorum...
flareos, yanıldığın nokta şu. Bize izlettiğin veya bahsettiğin videolar, aşırı düzeyde gainle sıkıştırılmış artık tonluktan çıkıp frekansa dönüşmüş tonlar. Bir adet marshall JTM-45, veya 68 öncesi bir Fender amfi alıp kullandığında işler değişir. Zaten senin aradığın şey, Metallica soundu veya yüksek düzekye Distortion içeren bir sound ise, bunu tartışmanın bir anlamı yok. Benim elimde Amerika fiyatı 2000 Doların üzerinde olan 2 tane amfi var ve ikisi de her gitarın sesini farklı veriyor, ve oturup her bir gitarı 30 saniye dinlesen, hepsini gözün kapalı ayırt edebilirsin. Ha olay kayıt olduğu zaman iş Barlo Hocanın dediği gibi değişebilir tabiiki.Flareos demiş ki:görmesem ayıredebilirim diyebilecek büyük müzisyen süper kulak var mı? ben ayıredemiyorum çünkü bende kulak yok...