PRS SE Silver Sky deneyenler?

Uzun süredir Strat tarzı bir gitar arıyordum. Bir süredir de PRS SE Silver Sky dikkatimi çekiyordu. İlk dinlediğim incelemelerde tonu bana Fender Stratocaster'lara göre biraz daha kapalı geliyordu. Aradığım o parlak, vintage karakteri tam olarak alamıyordum. Zaten YouTube'da Fender ile karşılaştırıldığı sayısız video var ve çoğunda da benzer bir izlenim edinmiştim.

Geçenlerde uygun fiyatlı bir ilana denk gelince ve o sırada bütçem de hazır olunca Moon White rengini satın aldım. Zaten Strat görünümünü her zaman çok sevmişimdir; Silver Sky'ın tasarımı ise bana ayrı bir çekici geldi. Çoğu marka Strat formunu farklılaştırmaya çalışırken gereksiz tasarım değişikliklerine gidiyor ya da birebir kopyalıyor. Silver Sky ise klasik Strat çizgilerini korurken kendine özgü detaylar eklemeyi başarmış. Bu yüzden tasarımını gerçekten çok beğendim

Strat deyince aklıma sadece fender geliyor.
sanırım öyle sound olarak kıyaslama fırsatı bulamadım ama schecter nj ve prsten çok daha parlak sounda sahip ki bu benim tercihim fakat 2. el 35 civarına bulduğum iki adet sss player stratın akçaağaç klavyelerinde çok belirgin damarlanmalar gördüm bu öbür ilanlarda çok dikkatimi çekmedi o yüzden işkillendim doğrusu çok klasik bir tasarım çünkü replikası bulunabilir diye düşünüyorum.Aydınlatırsanız sevinirim..

Damarlanma mevzusuna birşey diyemem dostum, içine sinmeyen gitarı almak mantıklı değil. Ben strat alacak olsam doğrudan player 2 serisine bakardım. Düz player 2, plus şu bu değil. Maalesef o strat tınısını o fiyat bandında başka markada bulmak zor.

sanırım öyle sound olarak kıyaslama fırsatı bulamadım ama schecter nj ve prsten çok daha parlak sounda sahip ki bu benim tercihim fakat 2. el 35 civarına bulduğum iki adet sss player stratın akçaağaç klavyelerinde çok belirgin damarlanmalar gördüm bu öbür ilanlarda çok dikkatimi çekmedi o yüzden işkillendim doğrusu çok klasik bir tasarım çünkü replikası bulunabilir diye düşünüyorum.Aydınlatırsanız sevinirim..
Schecter NJ sahibiydim ve sattım, sap profili gerçekten ince ve radius aynı şekilde Fender'lerden farklı. NJ ile PRS Silver Sky ise birbirinden bambaşka sap profillerine sahip. Gidip bir mağazada ya da ikinci el satan birilerinden deneme imkanınız yoksa sap profili açısından hayal kırıklığı da yaratabilir tam size göre de olabilir. O yüzden imkan varsa deneyin sadece youtube'dan dinleyerek karar vermek çok doğru bir yaklaşım olmuyor. Yine burada ton olarak size tavsiye verebilir insanlar ama çalım rahatlığı konusunda herkesin hissiyatı fikri farklı olacaktır.

Schecter NJ sahibiydim ve sattım, sap profili gerçekten ince ve radius aynı şekilde Fender'lerden farklı. NJ ile PRS Silver Sky ise birbirinden bambaşka sap profillerine sahip. Gidip bir mağazada ya da ikinci el satan birilerinden deneme imkanınız yoksa sap profili açısından hayal kırıklığı da yaratabilir tam size göre de olabilir. O yüzden imkan varsa deneyin sadece youtube'dan dinleyerek karar vermek çok doğru bir yaklaşım olmuyor. Yine burada ton olarak size tavsiye verebilir insanlar ama çalım rahatlığı konusunda herkesin hissiyatı fikri farklı olacaktır.
evet uygun bir zamanda deneyeceğim ama prs i eledim gibi player strat,schecter nj,sire s7 ve classic vibeları denerim gibi muhtemelen.LTD nin stratını denemiştim oda nj gibi d shape ve düz radiusluydu rahat gelmişti ama bilemiyorum o zamanlar daha tecrübesizdim şuan denesem belki farklı gelebilir.

Geri