Rack sistemlerin bir diğer avantajı da XLR desteği vermesidir. Örn. TC Electronic M3000 Reverb ünitesi, TRS değil de XLR üzerinden ses taşır. Eminim bunun da kayıtlarda bir avantajı bulunuyordur.
Bir de her işi yapan alet diye bir kavram bence yoktur. Bu yüzden her efektin ayrı ayrı modüllerde olması gereklidir. Bu tamamen Processor'den Analog Pedal sisteme geçiş nedeninizle aynı. Analog Pedallar da yetmeyip, insanlar Rack'e geçiş yapıyor. Gereksiz değildir, olması gerekendir bence.
Rack sistemlerin bir diğer avantajı da XLR desteği vermesidir. Örn. TC Electronic M3000 Reverb ünitesi, TRS değil de XLR üzerinden ses taşır. Eminim bunun da kayıtlarda bir avantajı bulunuyordur.
Klavyenize sağlık. Axe FX ve Kemper konusunda yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.Öncelikle, Satriani de Bonamassa'da rack kullanmıştır, ancak daha sonra ihtiyaçları değişmiş ve setuplarını daraltmışlardır;
71235 eklentisini görüntüle71237 eklentisini görüntüle
Bunun dışında, kendim de yıllarca analog setup kullandım,analog kullanmak setup ı daraltmak mıdır tabi tartışılır.
71238 eklentisini görüntüle
Ve bu konuda meraklı olduğum için hemen hemen tüm model tube screamer ve wahları hatta 5 farklı çeşit petrucci gitarını toplayıp, aynı gitar, aynı ses kartı ve aynı kabloyla aynı şeyi çalarak kulaklıkla test ettim, ve hepsi dosyalanmış duruyor, istediğiniz zamanda burdan paylaşabilirim...Rack wah ile 535Q arasında bir fark olmasaydı inanın 535 Q kullanırdım, falanca gitarist bunu diyor, falancası aynısı diyor olaylarını ben de çok duydum, o vakit Steve Vai çıksın bi konserinde sadece Axe Fx'le çalsın göreyim, adam dünyanın diğer ucuna da gitse o Legacy ile gidiyor illa ki..maximum kabini değişir..şu anda net ortamındaki hiçbir ekipmana kulağımla duymadan maalesef inanmıyorum, çünkü bir amfinin sesi ile, kaydettikten sonra minik bir eq dokunuşuyla nasıl oynandığını tahmin bile edemessniz, Axe Fx XL dediler Looking Glass çaldım kaydettim, ham gitar kayıdı duruyor, orjinal Petrucci preset ı ile hem de..Mark V veya Royal Atlantic ile asla ve asla aynı değil ..Kemper dediler Erdem Koca'nın gitarlarını tanıtırken onda vardı, denedim, Bogner tonu ile kaydettik, Bognerle alakası yok.. Axe Fx alıp satan da çok gördüm, Vai Petrucci Axe Fx den sadece delay ve Whammy kullanmaktalar bunu da yüklü para aldıkları için yapıyorlar(normal olarak) Evinde gitar çalan adam için sorun yok ama deneye deneye test ede ede kulak duyarlı hale geliyor, yoksa RP50 de hoş gelebilir kimi kulağa, Steve Vai diyorsunuz adam gitarını tanıtırken sap ile gövdeye ağacına tık tıkvurup bakın tınıları aynı diyor, ve bu yuzden efektlerini g-force dan alıyor çünkü sadece delay ayar parametrelerini gorseniz dudağınız uçuklar, ve tabi ki işin fetiş kısmı da var o ışıklar yanıcak, o kalp atıcak aga..
Ve tabi ki ihtiyaç var mı kısmı, aktif sürekli çalan bir gitaristseniz, ve roadie niz yoksa bu iş başa beladır, ama evde kullanıcak profesyonel kayıtlar yapıcaksanız ve en kaliteli sonucu istiyosanız benim görüşüm rackten yanadır, yoksa bütün varı yoğu bu aletlere yatırmazdık, sevgiler..
71239 eklentisini görüntüle
Kesinlikle tek bir rack processorle alınmalı, çünkü 10 tane analog pedaldan geçen sinyal mi daha sağlıklı, convert ü kaliteli tek bir cihazdan mı siz karar verin..Klavyenize sağlık. Axe FX ve Kemper konusunda yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.
Sizce, bütün efektlere ayrı ayrı analog pedal mı, yoksa Axe FX veya G-Major 2, G-Force gibi rack prosesörler mi daha kullanışlı olur? Petrucci bile bazı efektleri analog pedallardan alıyor.
Chorus'u Axe'tan Flanger'ı Dreamscape'ten alıyor diye biliyorum da neyse ayrıntıya gerek yok.Kesinlikle tek bir rack processorle alınmalı, çünkü 10 tane analog pedaldan geçen sinyal mi daha sağlıklı, convert ü kaliteli tek bir cihazdan mı siz karar verin..
Petrucci sadece chorusu ve flanger ı analog pedaldan alıyor, onu da artık signature pedalı olduğu için, diğer pedalları compressor, booster v.s bu arada Rack kullanan adam analog pedal kullanmıcak diye bir kaide yok, hatta daha paratikleşiyor kullanımı(ilk yazı da anlatmıştım)
Chorus u, Boss Dimension C burdan alıyor, üstünde sadece 4 butonu olan üretimden kalkmış mor bi pedal..Chorus'u Axe'tan Flanger'ı Dreamscape'ten alıyor diye biliyorum da neyse ayrıntıya gerek yok.
Bence o pedal Dreamscape'in Chorus'una bin tur atar. Dreamscape videolardan izlediğim kadarıyla acayip bozuyor sesi.Chorus u, Boss Dimension C burdan alıyor, üstünde sadece 4 butonu olan üretimden kalkmış mor bi pedal..
Tamamen gereksiz 😎
![]()
![]()
Rahmetli parmaklarıyla yaptı zaten yapılabilecek herşeyi. 🙂Başka bir şey lazım olursa ağzıylan yapıcak artık.
Öncelikle, Satriani de Bonamassa'da rack kullanmıştır, ancak daha sonra ihtiyaçları değişmiş ve setuplarını daraltmışlardır;
71235 eklentisini görüntüle71237 eklentisini görüntüle
Bunun dışında, kendim de yıllarca analog setup kullandım,analog kullanmak setup ı daraltmak mıdır tabi tartışılır.
71238 eklentisini görüntüle
Ve bu konuda meraklı olduğum için hemen hemen tüm model tube screamer ve wahları hatta 5 farklı çeşit petrucci gitarını toplayıp, aynı gitar, aynı ses kartı ve aynı kabloyla aynı şeyi çalarak kulaklıkla test ettim, ve hepsi dosyalanmış duruyor, istediğiniz zamanda burdan paylaşabilirim...Rack wah ile 535Q arasında bir fark olmasaydı inanın 535 Q kullanırdım, falanca gitarist bunu diyor, falancası aynısı diyor olaylarını ben de çok duydum, o vakit Steve Vai çıksın bi konserinde sadece Axe Fx'le çalsın göreyim, adam dünyanın diğer ucuna da gitse o Legacy ile gidiyor illa ki..maximum kabini değişir..şu anda net ortamındaki hiçbir ekipmana kulağımla duymadan maalesef inanmıyorum, çünkü bir amfinin sesi ile, kaydettikten sonra minik bir eq dokunuşuyla nasıl oynandığını tahmin bile edemessniz, Axe Fx XL dediler Looking Glass çaldım kaydettim, ham gitar kayıdı duruyor, orjinal Petrucci preset ı ile hem de..Mark V veya Royal Atlantic ile asla ve asla aynı değil ..Kemper dediler Erdem Koca'nın gitarlarını tanıtırken onda vardı, denedim, Bogner tonu ile kaydettik, Bognerle alakası yok.. Axe Fx alıp satan da çok gördüm, Vai Petrucci Axe Fx den sadece delay ve Whammy kullanmaktalar bunu da yüklü para aldıkları için yapıyorlar(normal olarak) Evinde gitar çalan adam için sorun yok ama deneye deneye test ede ede kulak duyarlı hale geliyor, yoksa RP50 de hoş gelebilir kimi kulağa, Steve Vai diyorsunuz adam gitarını tanıtırken sap ile gövdeye ağacına tık tıkvurup bakın tınıları aynı diyor, ve bu yuzden efektlerini g-force dan alıyor çünkü sadece delay ayar parametrelerini gorseniz dudağınız uçuklar, ve tabi ki işin fetiş kısmı da var o ışıklar yanıcak, o kalp atıcak aga..
Ve tabi ki ihtiyaç var mı kısmı, aktif sürekli çalan bir gitaristseniz, ve roadie niz yoksa bu iş başa beladır, artı inanılmaz kablo harcanıyor ve bu kabloları iyi kablodan seçmelisiniz yoksa sinyaliniz bambaşka diyarlara uçar gider, ama evde kullanıcak profesyonel kayıtlar yapıcaksanız ve en kaliteli sonucu istiyosanız benim görüşüm rackten yanadır, yoksa bütün varı yoğu bu aletlere yatırmazdık, sevgiler..
71239 eklentisini görüntüle