selamlar, ben 36 yaşında beatmakerım. bence geç değil hevesiniz ve hırsınız varsa yapabilirsiniz.. youtubeda fl studio kullanım videoları mevcut. onları izleyip nasıl beat & mix & mastering yapılır öğrenebilirsiniz birkaç gün içinde. vokal kayıt olarak studio one kullanıyor genellikle tanışlarım onu da birkaç günde eğitim videolarını izleyerek çözersiniz diye düşünüyorum. fl studioda no sample beat diziyorum ben. telif hakkı sorunu yaşamıyorum böylece. tanıdıklarım genelde sample diziyorlar. pek benim alanım değil sample. no sample beat dizicekseniz midi klavye almanız şart. benim ses kartım m audio air 192/4, midi klavye ise m audio keystation 88 mk3. daha küçük bir midi klavye de iş görür ben aç gözlüyüm biraz. ses kartı cd ile kurulum gerektirmiyor, usb ile tak çıkar şeklinde çalışıyor, daha pratik yani. onu beğenmem derseniz aynı fiyat performans aralığında focusrite var. o da güzel bir ses kartı forumlardan araştırdığım kadarıyla. yalnız beat & vokal mix mastering yapacaksanız ses monitörü şart. yamaha hs5 kullanıyorum ben. kulaklıkla dinlediğim ile ses monitöründen dinlediğim kayıtta çok fark var. iyi ki almışım dedim sonradan mix yaparken. sadece kulaklıkla olmuyor yani. kısacası youtubedan eğitim videolarını izlerseniz birkaç gün ile birkaç hafta içinde mix masteringi öğrenirsiniz. size fl studioda önceden yaptığım rap ve metal müziği birleştirdiğim bir çalışmayı göndereyim referans olarak. enstrumanları ve bassları ben yazdım, ritim gitarı arkadaşım canlı kaydetti, davulları da loop olarak dizdim. umarım faydalı olur sizin için. keyifli forumlarım efenim..