Reaper'da herhangi bir şarkı üzerine kayıt alma (yardım)

• Konuyu açan Konuyu açan poyzn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

poyzn

frost
Arkadaşlar merhaba.Reaperda bir kanal da herhangi bir şarkı açıp farklı bir kanalda da gitarı girip vst leri açarak o şarkının üstüne kayıt almak için ne yapmam gerekiyor?Kaynakları araştırdım ama pek birşey bulamadım.Şarkıyı bir kanala atıyorum fakat sesini bile duyamıyorum ses var gibi bözüküyor ama sesini ben duyamıyorum.Ayarlarım aşağıdaki gibidir,bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Herkese kolaygelsin.
ç.ö.ö.webp
şlkşk.webp

İnput ve output analog 1 ve analog 2 olacak. audient gitar inputu analog 2 olmasi lazim. Sarkinin oldugu trackta record butonu( kirmizi buton) kapali olacak. Diger trackta record butonu açık, In butonundan analog 2 seçili olacak ve input monitoring açık olacak (hoparlör imgesine tıkla). Master track> route>hardware output: analog 1-2 seçili oldugundan emin ol

Son düzenleme:
IMG_20251204_022914.webp

Bunu da yaptın mı? Master kanalından route butonuna tıkla. Hardware output altı çizili şekilde olması lazım. Eğer seçili değilse: okla gösterdiğim yerden ayarla

Yaptım yinede olmuyor.Referans kulaklığım haftaya gelecek şimdilik denemek için kulakiçi kulaklık kullanıyorum ondan olabilir mi acaba ? ama geçen gitar bağladığımda kanaldan gitarın sesini alabilmiştim.Clean olarak gayet net çalışabildim,sorun olmamıştı.sadece vst ile çaldığımda gecikmeye sokuyordu.
lkjjl.webp

Usb kulakliktan ses alamazsın. Ses kartina takman lazım kulaklığı
ses kartına takılı zaten kulaklık.anlayamadım niye böyle.normal pc den gelen seslerde sorun yok.gitarı bağladığımda da ses geliyor ama normal track attığımda sesi duyamıyorum.kulaklık usb değil 3.5 jack.6.5 dönüştürücü ile de denedim yine aynı

Geri