reason alışana kadar tam brir karın ağrısı, ama alıştıktan sonra, rewire ile cubase e falan bağlamadan bütün sequencing i yapmak mümkün.
şimdi, alt taraftaki pencerenin iki işlevi ve bu iki işlev için iki ayrı arabirimi var.
ilki, yani varsayılan olarak gördüğümüz yer, cubase deki gibi, bütün aranjmanı görebildiğimiz bölüm. bütün enstrumanların, hangisi ne zaman devreye girmiş renkli renkli görmek mümkün.
ikinci modu ise fruityloops ve cubase, ve neredeyse bütün sequencerlarda gördüğümüz "pianoroll" kısmı. burada solda piyano tuşları var. midi klavye veya yukarıda bulunan kalem ile, buraya istediğimiz notaları yazabiliyoruz.
tekrar söylüyorum, bu bölgeyi aktive etmek için, alt bölgenin toolbarındaki "EN SOLDAKİ" tuşa basmak gerekiyor. buna basınca, o an seçili olan enstruman(nnxt, redrum, şu veya bu) için herkesin bildiği, notaları yazıp silebileceğiniz "piano roll" kısmına erişmiş oluyorsunuz. sonra alt bölgeyi mouse yardımıyla tutup büyüterek veya sağındaki maximize tuşuna basarak rahat çalışmak mümkün.
bu moda geçen, ve daha önce bu tip yazılımları kullanmış herkesin bu aşamdan sonra bir sorunu kalacağını sanmıyorum. kalem ile istediğiniz notayı yazabiliyorsunuz(ben midi klavye kullanıyorum). yine bu bölgede yukarıdaki toolbardaki butonlar çok önemli. "show pianoroll"(gibi bir şey) aktif iken piano rollu görebilirsiniz. "show pattern lane" i açınca, redrum patternlerini sıraya koyabileceğiniz bir arabirim gözüküyor orda daha çok tuş var, kurcalamak gerek.
ama pianorollu açıp nnxt için veya başka bir enstruman için bütün notaları yazmanız mümkün.