breath sorduğun bütün soruların cevapları reasonun manualinde yazıyor. en ince ayrıntısına kadar.
ama madem lafı geçti cevaplayayım, reasondaki rec tuşuna basıp playe basınca midi klavyende bastığın tuşlar kaydediliyor. yani midi klavyenin esprisi bu. rec e basıp çalmaya başlıyorsun, o da notaları gerekli yerlere giriyor. bu zaten tüm midi tabanlı programların en temel özelliğidir.
bu sorular araştırma yapmaya üşenen insanlar tarafından defalarca ve defalarca sorulduğundan artık insanlar cevap vermeye üşeniyor. bu belirtildiği zaman ise her zaman soruyu soran kişi forumda gerginlik yaratıyor. hatta bu başlığın başına bakarsan, aynı şey burada daha önce oldu. araştırıp çözümünü bulamayan kişilere herkes seferber olup yardım ediyor, ama böyle gerginliklerin yaşanmaması için ve forumun bakılıp farklı şeyler öğrenilebileceği, kısır döngülerle aynı soruları cevaplayan bir ortama dönmemesi için, insanların basit sorunları kendi çabalarıyla çözmeye çalıştıktan sonra takıldıkları yerlerde sorularını yöneltmeleri şart. bunu anlayışla karşılamanı umuyorum. selcuk ergen arkadaşımın da belirttiği bundan ibaretti sanırım. fazla gerginlik yaratmaya gerek yok böyle konularda, çünkü bu gerginlikler bile gelen sorular gibi aynı şekilde olmaya başladı ve bir rutine monotonluğa girdi. hep aynı şey. durumu anlayışla karşılayacağını umuyorum.
evde aldığın "ne kayıtlar" dan bazılarını bizimle paylaşırsan seviniriz sanırım. burada insanlar başkalarının işleri üzerine yorum yapmaktan zevk alıyor ve hem kendi duysal becerisini dinleyip analiz ederek, hem de karşısındakinin müzikal becerilerini yapıcı eleştirilerle geliştiriyor.
saygılar, sevgiler.