sen kendin yaptığın müzikten memnunsan, ve şayet profesyonel amaçla yapıyorsan ve dinlettiğin kişiler sonuçtan memnunsa sorun yok demektir. ama kulakları açık tutmak önemli.
groove agent ve virtual guitaristten bahsetmişsin, bunlar loop temelli programlar ve ben müziğimde herkes tarafından kullanılan loopların bulunmasını istemiyorum mesela(tamamen kişisel tercih meselesidir, sen memnunsan mesela sorun yok). duyduğum parçalarda, artık ezberlediğim virtual guitarist rifflerini duymaktan sıkıldım. groove agent ile biraz uğraşan kişi ise, dinlediği parçada "hmm davullar groove agent" diyebiliyor. bunlar bana göre çok sıkıcı ve olmaması gereken şeyler, ama sen memnun olduğun sürece inan hiç sorun olmaması lazım.
yukarıda bahsedilen yöntemler karışık değil aslında, temel bile sayılabilir. bilirsin programa hakim olmayınca, her şey karışık gözükebilir.
fazla program kullanmama konusunda haklısın. her şeyi biraz öğrenmek yerine, bir kaç şeyi tam öğrenmek en doğrusu. eldeki malzemeyi iyi kullanarak çok daha iyi sonuçlar alınacağını düşünüyorum senin gibi. ama ille de sade kalıcam diye arayışlara girmemek doğru olmaz.
sanırım bu konuda insana en çok ilham verecek şey, piyasada albümlerde görmediğimiz, ancak dünyanın dört bir yanındaki amatör müzisyenlerin kayıtlarını, çalışmalarını indirmek, ve dinlemek, ne yaptıklarını, neyi nasıl becerdiklerini düşünmek. açık kulaklar şart.
ister istemez kıyas yapılıyor çünkü. hayatında hiç müzik dinlememiş bir insan, bir tahtaya bağlanmış tek telin sesinden büyülenecek "vay be neler yaptım" diyebilecektir. bu örnekten yola çıkarsak, başkalarının işlerini dinleyip kendince yorumladıkça insan kendi eksiklerini görür ve ilerleme imkanı bulur. -bu laflarım kesinlikle sana değil, genel fikir olarak söylüyorum- kapalı kulaklarla "ben bu işi iyi yapıyorum, memnunum halimden" diyen kişi, başkalarının eserlerini dinlemediği için kendi işini iyi yaptığını sanabilir. belki de gerçekten iyi yapıyordur, ama ilerleme katedemez. azcık derin konular sayılabilir.
bu arada ozz kayıtlarını merak ettim, birini veya bir kaçını dinleyebileceğimiz bir yer var mı?
saygılar.