Yorumunuz için teşekkürler. Bahsettiğiniz konular hakkında bilgi sahibiyim zaten. Dediğim gibi müzik dinlemek değil zaten amacım. Müzik dinlemek için neden referans kulaklığı almak isteyeyim 🙂 Beklentim mix yaparken bana doğru, dengeli bir ses versin ki yaptığım mix bir çok farklı kaynakta dengeli duyum sağlasın. Ben AKG K 271 MK II modelini 550 tl fiyata buldum. Benim sorum bu kulaklığı kullanmış arkadaşlar varsa fikirlerini almak. Başka kulaklık önerileri olursa da onları değerlendireceğim fiyat/performans açısından.çok çeşitli ve geniş yelpazeler var 100 ile 10000 lira (abartmıyorum) arasında değişkenler var fazlası gereksiz azı işe yaramaz vs vs... ancak fiyat ve senin seste aradığın frekans ve frekans aralığı ve bass ayrıca yoğun tiz mi midler mi neler neler çeşitli özellikleri var bu işin kulaklık konusunda müzik dinlemekle kayıt alırken kullanmak arasında da fark var ve ikisi için de kullanacaksan seçenekler daralıyor. bunları bilmen öğrenmen gerek eğer ki aradığın yıllarca kullanmak ve memnun kalmak ise...
Evet DT 770 iyi bi kulaklıkmış fakat DT 990 var ondan daha iyi olarak kaldı ki AKG K 271 'in daha iyi olduğunu söylüyorlar 🙂Beyer Dynamic DT770 Pro 80 Ohm
Fiyatına göre bence rakipsiz .
🙂
AKG K 271 i düşündüğümü söylediğimde bunu kullanmış bir arkadaşın bunun hakkında yorum yapması veya daha iyi kulaklık önermesi lazım değil mi ? Siz bana referans olmayan dinleme kulaklıkları önerdiniz 🙂 İhtiyacımın referans kulaklığı olduğunu en başta belirttim zaten. Dinleme kulaklığı almak istemiyorum ki ben. sweetrock nickli arkadaşın önerisine de cevap verdim zaten akg k 271 ile dt 770 karşılaştırıldığında akg daha üst seviye bir kulaklık. Arada 500 lira var zira. Ama ben 550 tl'ye bulduğumu belirttim. Bu durumda bana 550 tlye akg k 271 den daha iyi bir kulaklık önerisi gelmesini beklerim. Yanlış mıyım ?o zaman onu al. buraya sadece şunu alacağım bilin diye yazmadıysan bi de gradoları araştır istersen... gerçi akg nin daha iyi olduğunu söylüyorlar 😉
Teşekkürler bakarım grado'larakardeşim bak şimdi, detayına inersek üretimde kullanılan malzemesi bile değiştiriyor işi. en basitinden örnekle sürücü mıknatısı veya dış kaplaması yada kapalı mı yarı açık mı vs. vs. ayrıca bahsettiğim fidelio serisinin x1 ve L2 dinleme kulaklığı olduğu doğrudur. ancak stüdyo için uygun değildir diyemeyiz. neyse sen yine de ikinci el de alacak olsan, grado araştır istersen rock türevleri ve enstrümantal müziklerde çok başarılıdır...
O ses karti giris seviyesi o yuzden illa ust duzey kulaklik almaniza gerek yok.
ilk almayi dusundugunuz model guzel. Beyerdynamic de iyidir.
Dostum bu siteden Türkiye'ye sipariş verilyor mu aynı thomann gibi?Hangi kartta bahsettiniz ? Şu linkten, gözüne kestirdiğin bir kaç model yazar mısın vaktin olunca ? 🙂
http://www.proaudiostar.com/headphones.html