Roni dostum Focal'ler benim de hep ulaşmak istediğim model ama Türkiye fiyatı biraz bütçeyi aşıyor (teki 3000 tl civarında🙂, thomann'dan alırsak çifti 4000 tl'ye geliyor. KRK Rokit 6 g3'ler nasıl acaba, hem portları önde hem de 6" yani boyutu bana göre çok ideal, çalışma ortamım 7-8" için biraz küçük kalabilir, 5" ve 6" olsun ama bassları çok yoğun vermese de net olarak duyurabilsin yeter. Portlar önde olursa bu konuda yetmezlik olmaz sanırsam, hs50'de dediğim gibi biraz uzaklaşıp ya da çevresinde dolaşırsam basslar gayet güzel geliyor, ama mix yaparken salonun ortasından projeksiyonla duvara yansıtamaycağımıza göre burada bir çözüme ihtiyaç var 🙂 KRK'larla yamaha'ları çok karşılaştırıyorlar gearlutz vb. sitelerde herkes yamaha'yı öneriyor, KRK'larda detay kaybının fazla olduğu eleştirileri var ama ne kadar doğrudur bilemem. Geçen hafta bir arkadaşıma hs50'lerin yanına bir çift de JBL LSR308 aldık, basslar çok güçlü tabi ama çok fazla tiz cevabı var, arka taraftaki kontrollerden tizleri -2db yapmamıza rağmen hala yamahadan çok çok daha fazla tiz veriyordu normal bir durum mu bilemedim. Ya da ikisi de referans ama sound renkleri çok farklıydı, JBL çok parlak ve tizli iken yamahada basslarda eksiklik vardı, mid ve tizler daha flat geliyordu.