Herkese Selam;
Öncelikle tüm forumu dolaşmama rağmen tatmin edici bir cevap bulamadım. Ev ortamında ses kartı ve th3 ya da bias fx tarzı programlarla sizce referans monitörü mü kullanmalıyım yoksa daha uygun fiyata rack power amp ve 2x12 bir kabin mi?
Amacım kayıt yapmak değil sadece iyi bir ses almak. 8 inç bir ref monitör 2x12 inç celestion kabinin dololuğunu verir mi?
Saygılar.
12 inç, 10 inç için bile ciddi fark yaratır. Bas tepkisi açısından özellikle, havanın ittirilmesi hususunda hoparlör çapı en önemli şey. Gitar çalarken de biraz hard'n heavy soundlara haşır neşirseniz, onu arayacaksınız.
Referans monitörünü alıyorsanız asıl amacınız kayıt yapmak olmalı. Onunla da pek ala gitar çalınıyor ancak yanında esamesi bile okunmaz.
Gel gelelim, o 'rack power amp' işi öyle yazıldığı kadar kolay değil
🙂 Rack preamp'ime çok uzun süredir uygun bir lambalı power denk getiremedim, ayrıca çok pahalılar. 22 Caliber ya da 44 Magnum gibi pedalları da düşünebilirsiniz ancak benim tavsiyem Bias gibi işin simulasyon kısmıyla öne çıkan yazılımları kendi -ya da harici- kabin simulasyonlarıyla kullanmak daha verimli olacaktır. Daha iyi olur demiyorum kesinlikle, hele hele ortada 2x12 varsa; ama verilen paraya değer mi bilemiyorum.
İki seçenekten birisini seçiyorsak ton açısından elbette gitar kabini, fakat ben seçecek olsam referans monitörünü -odanın büyüklüğüne göre hoparlör çapı değişebilir- seçerdim. E çünkü kayıt benim önceliğim
🙂 Gereksinimlerinizi iyice düşünün; eğer flate yakın bir hoparlör alıp, daha güzel miksler yaparak insanlarla kayıtlarınızı paylaşmak, evde gitar çalmaktan daha önemliyse referans monitörü alın.
Yani ileride diğer seçeneği de edinirsiniz zaten
🙂