C
ccceyhun
Arkadaşlar relic gitarlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Relic gitariniz var ise fotoğraf atında gözümüz gitar gorsun
Şahsen relic gitar almam katiyen. Çok sahte çok saçma çok özenti gelir bana. Tabii bu bahsettiğim relic yapılmış, fabrikadan relic çıkmış gitarlar için geçerli. Kozmetik takıntısı değil benimki yanlış anlaşılmasın; gitar dediğinde illa ki ezik çizik vuruk olacak ama çalınmaktan, sahneye çıkmaktan, kullanılmaktan olmalı bunlar. Yalandan elli yıldır sahnelerdeymiş gibi gözüken 2016 model gitar bana göre değil.
Size özenti demedim, mesajım da size yönelik bir mesaj değildi zaten, görüş belirtmek için yazılmış bir mesajdı. Eski olmayan eski görünümlü gitar olayı bana çok "doğan görünümlü şahin" geliyor. Normal eskiyse ya da turne görmüş, stüdyo yollarında gitmiş gelmişse zaten bir lafım yok. Ama eski değilse eski görünmesin yani, değil çünkü. Değişik bir cümle oldu ama anlatabildim umarım.
Sanırım estetik anlayışını yanlış anlamışsınız birazcık, burada bir sıkıntı var. Evet Vitange bir estetik anlayışı olarak kabul edilebilir, ama bir ürünün vintage tasarıma sahip olması için eski püskü gözükmesi gerekmez. Gitardan örnek vermek gerekirse bir Gibson Les Paul, vintage bir tasarımdır, bir Fender Strat vintage bir tasarımdır, ama onu vintage tasarım yapan onlarca yıl önceki tasarıma sadık kalınmış olmasıdır, eski görünmeleri değil. Benim relic gitarlara karşı olmamın sebebini de anlayamadığınızı görüyorum. İki mesajımda da belirttiğim gibi, relic'e karşı olma sebebim bu tarz gitarların görünüşlerini beğenmiyor olmam değil, kozmetik bir sebepten ileri gelmiyor. Benim derdim, ortada bir "mış gibi yapma" durumu olması.
Ben de bu yorumdan önce mantıklı bir tartışma yürütüp kendi düşüncelerimizi ortaya koyduğumuzu, ve bunların sebeplerini açıkladığımızı, yorum belirttiğimizi düşünüyordum. Yanılmışım sanırım. Ayrıca bu şekilde bir üslubu hak edecek herhangi bir saygısızlık yaptığımı, benim tarafımdan sıkıntılı bir üslup kullanıldığını düşünmüyorum. Kendimi açıklıyordum sadece. Neyse bence de duvara ne anlatsanız boş, iyi geceler.
Hocam sizin gitarlara dibim düştü desem yeridir. 🤓Ben de light relic gitarları beğeniyorum...Cillop gibi gitar olunca, insan bir yerlere sürtünce/vurunca vb. çok üzülüyor, oysa, relic olunca, vurunca "Olsun, daha güzel oldu" bile diyorsun... 🙂
Ahanda benim gitar...
78529 eklentisini görüntüle
78530 eklentisini görüntüle
bu ne şıklık böyle :O mjt gövde mi ?Ben de light relic gitarları beğeniyorum...Cillop gibi gitar olunca, insan bir yerlere sürtünce/vurunca vb. çok üzülüyor, oysa, relic olunca, vurunca "Olsun, daha güzel oldu" bile diyorsun... 🙂
Ahanda benim gitar...
78529 eklentisini görüntüle
78530 eklentisini görüntüle
Geçmiş olsun "bir şey söylemezse ölecek" hastalığınız var sanırım. Haklılık haksızlık davası değil. Daha basitçe anlatayım. Eskitilmiş objeleri kullanmak bir moda. Bunu simule eden ürün çeşitliliği var. Tasarımın pek çok dalında bunu görebilirsiniz. Eskitilmiş deriden yapılan ayakkabından tutun, mobilyaya vs vs. Relic gitar da bunun bir yansıması. Olay tamenen sizin tabirinizle Kozmetik. Estetik olarak bir yaşanmışlık hissi, kullanılmışlık hissi deyin ne derseniz artık. Herhangi bir konuda daha yeni bir bilgi ögrenince buna direnç göstermeden dinlemek ve gerekiyorsa bundan geri adım atmanın bir kaybetme olmadığını anlayınca daha anlayışlı ve bilinçli bir toplum olacağız. Yaşınız genç umarım bu bilince varırsınız.Hala daha olayı kozmetik sanmak. Neyse hocam başlığı kirletmeyelim, siz haklı olun rahat edecekseniz. İyi günler.
Mjt değil, Fender CS kendileri... 🙂bu ne şıklık böyle :O mjt gövde mi ?