Renderdaki Ses Seviyesi

kurulumu tam göremediğim için bazı kontroller önerebilirim. reaper da master kanal kısıtlanmış olabilir, render ayarlarında normalizasyonu değiştirmeyi deneyin, liimiter kullanımınız ile ilgili bir hata varsa dinamik aralık çok kalıyorsa genel ses düşük kalıyor olabilir ( kullanmıyorsanız bir limiter kullanın)- limiter da ceiling -0.2, -0.4 caralığını deneyin, threshold hesaplamaya göre -4, -8 aralığında uygun olacaktır. render için de normalize aktif olmalı, limiter ayarınız aktif olsun. sessiz kanalların rendera girip girmediğine de bakıp gereksizleri çıkarın. Ses yüksekliği için kontrol programları var onlarla kontrol edin. farklı ses çözüm algoritmalarından telefonunuzun pil seviyesine kadar farklı dış etkenler de işin içine girebilir. birkaç farklı cihazda dinleyin son dosyayı...
Hocam dediklerinizi zaten denedim. Birkaç ekran görüntüsü koyacağım yardımcı olması adına.

Screenshot_1.webp

Bu fotoğrafı parça oynarken aldım, master kanalındaki fxler ekranda gözükenler. diğer tracklerimdeki fxler de genel olarak gitar tonu için comp,eq,saturation vb. Gözüken master fxleri haricinde birçok farklı ayar denedim soft clipper falan işe yaramadı.

Screenshot_2.webp

Bu da parçanın bittikten sonraki gözüken değerleri. Dediğiniz normalize ayarları normalde kapalı ama açarak da denedim. Şöyle ki loudness meterdeki değeri yazınca hiç bi değişiklik olmuyor. Komik gelebilir ama normalize - lufs-ı - 0 şeklinde aktif edince anca reaper seviyesinde bi ses yüksekliği aldım. Yani clippingleri falan tahmin edebilirsiniz zaten 😀 Onun dışında master fader 0'da tracklerimin de -3 -5 civarı. 0 dbde bırakınca lead gitarda clipping oluyordu bu sebeple biraz indirdim. Bu konu üzerinde diğer ekran görüntülerinde gözüken projemde de, trackleri busa bağlayıp düşürdüğüm oranda açmıştım fayda etmemişti bilemiyorum.

treshhold -12 veya altına düşürmeli, ratio 3:1-4:1 arası, atack 3-5 ms, realease için 50 den yüksek bir değer ( deneme yanılma yoluyla bakmak gerekiyor) , make up gain de 4, 5 veya 6 gibi ayarlanabilir. (-3 threshold yüksek bir değer ) (make up gain yüksek olursa arka plan gürültüsü yüksek olur o yüzden 3-4 gibi başlayıp sonuca göre arttırmanız daha mantıklı )

real limiter için threshold -3 den başlayın (-1 e doğru) , true peak -1, - true peak işaretlenmeli, ) yine ceiling -1, lookahead 6-9, release için de 100-150 ms öneririm.
Limiter ı kademeli düşürüp istediğiniz seviyede bırakabilirsiniz. yalnız distortion olmamasına dikkat etmeniz lazım. Elinizde bulunan en kötü hoparlör kulaklık ile dinleyin ki ses temiz ve iyi ise sonuç iyi kabul edilebilinsin.

Son düzenleme:
treshhold -12 veya altına düşürmeli, ratio 3:1-4:1 arası, atack 3-5 ms, realease için 50 den yüksek bir değer ( deneme yanılma yoluyla bakmak gerekiyor) , make up gain de 4, 5 veya 6 gibi ayarlanabilir. (-3 threshold yüksek bir değer ) (make up gain yüksek olursa arka plan gürültüsü yüksek olur o yüzden 3-4 gibi başlayıp sonuca göre arttırmanız daha mantıklı )

real limiter için threshold -3 den başlayın (-1 e doğru) , true peak -1, - true peak işaretlenmeli, ) yine ceiling -1, lookahead 6-9, release için de 100-150 ms öneririm.
Limiter ı kademeli düşürüp istediğiniz seviyede bırakabilirsiniz. yalnız distortion olmamasına dikkat etmeniz lazım. Elinizde bulunan en kötü hoparlör kulaklık ile dinleyin ki ses temiz ve iyi ise sonuç iyi kabul edilebilinsin.
Teşekkürler hocam ama işe yaramadı. Büyük ihtimal problem playback ile ilgili onu da nasıl çözerim bilemiyorum. Sanırım capcuttan falan yükseltirim artık baydırdı.

Geri