Rg550 Genesis Edge tremolo tel koparma

yaşayan var mı bilmiyorum ama son zamanlarda edge köprü mi telini sürekli koparıyor, üstelik köprüye değmeyen bir yerden kopuyor, 9 numara tel olmasından kaynaklı bir durum olabilir mi yaşayan var mı acaba?

edit: körpü gerginliği normal düzeyde hatta biraz daha alçalınca cızlama yapıyor teller yani çok fazla teli germe alanım yok o yüzden garip geliyor bana telin patlaması

Açıkçası şu ana kadar 2 adet RG550 Genesis kullandım ikisinde de bu denli bir sorun olmadı. 9-42 kullanıyorum her ikisinde de o şekilde idi. Telin kalitesi ile alakalı da olabilir.

Ben Elixir kullanıyorum.

Kopruye degmeyen bir yerden kopuyorsa tel ile ya da kullanici ile alakalidir. Ben de Genesis RG ikinci seri ilk ciktiginda almistim gitarimi hic oyle bir sorunum olmadi, Elixir kullaniyorum.

Benzer bir sorunu yaşamıştım sabit köprülü bir gitarda ama Akort burgusuna değdiği yer keskinleşmişdi ondan oluyordu. törpüleyince geçti. Sizdeki durum telin kendisi ile alakalı olabilir

edit: körpü gerginliği normal düzeyde hatta biraz daha alçalınca cızlama yapıyor teller yani çok fazla teli germe alanım yok o yüzden garip geliyor bana telin patlaması
Kol ile vibrato yaparken köprüyü denge pozisyonunun altına getiriyosun (yani teli kaldıracağı maksimum gerilimden fazla bir gerilime ulaştırıyorsun) ve tel kopuyor. Floyd Rose da olsa, köprü tize çekilemez. Köprünün asıl hareket yönü pese doğrudur.

Kol ile vibrato yaparken köprüyü denge pozisyonunun altına getiriyosun (yani teli kaldıracağı maksimum gerilimden fazla bir gerilime ulaştırıyorsun) ve tel kopuyor. Floyd Rose da olsa, köprü tize çekilemez. Köprünün asıl hareket yönü pese doğrudur.
Tele bağlı olduğunu düşünüyorum sorunun lakin G bender gibi sistemler teli daha da geriyor. EVH ve Dimebag Darrell gibi gitaristler de tremoloyu çekerek (pull up) / telleri gererek kullanıyorlardı. Sorun burada olmamalı eğer öyleyse Köprüde String block da sorun vardır diye düşünüyorum

9 numara telden değil de telin kalitesiz oluşundan veya köprü/ eşikteki bir sorundan da kaynaklı olma ihtimali var.
Onca senedir hiç tel kopmadı bende, ister 9 ister 10 luk sette.
Köprünün arkasında kaç yay var? Yayların gerginliği fazla olabilir. Daha yumuşak yay ile değiştirilebilir ya da bir tane yay eksiltebikirsiniz.
Köprünün gövdeye paralel durması aşırı gergin veya gevşek olduğunu göstermez her zaman
Farklı akort ve tel kalınlığına bağlı olarak yay gerginliğini veya yayın kendisini değiştirmek gerekebiliyor.

1000054194.webp

tel bu alanlarda kopma yapıyor, Pitbull gold series tel kullanıyorum. sabit köprülü veya tremolo köprülü gitarlarımda hiç sorun yaşamadığım ve aksine çok fazla verimli bulduğum için bu tel serisini kullanıyordum. ama dediğiniz gibi floyd roselu sistemlere biraz daha bilindik kaliteli teller tercih edilebilir. sadece elixirde tenimle alakalı bir problem yaşadığımı hatırlıyorum aynı hafta kararıyor elixir.

Geri