Ritim konusunda zorlanıyorum

Herkese merhabalar abilerim kardeşlerim. Tecrübeli arkadaşlarıma bir sorum olacak. Çoğunlukla Metal türünde gitar çalıyorum. Sevdiğim şarkıların rifflerini falan çalmama rağmen solo kısımlarındaki nota değerleri aşırı karmaşık geliyor. Konuyu kısaca bir görsel ile anlatmak istiyorum :

Şarkı Killswitch Engage - Holy Diver

Bu tarz soloları doğru ritimde, metronoma uyarak çalmak için nasıl bir yol izlemem gerekir sizce? Çünkü metronomla çalışırken ne kadar yavaşlatırsam yavaşlatayım çok milisaniyelik nota değerleri olduğu için sürekli yanlış mı doğru çalıyorum çelişkisine düşüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhabalar abilerim kardeşlerim. Tecrübeli arkadaşlarıma bir sorum olacak. Çoğunlukla Metal türünde gitar çalıyorum. Sevdiğim şarkıların rifflerini falan çalmama rağmen solo kısımlarındaki nota değerleri aşırı karmaşık geliyor. Konuyu kısaca bir görsel ile anlatmak istiyorum :

Şarkı Killswitch Engage - Holy Diver

Bu tarz soloları doğru ritimde, metronoma uyarak çalmak için nasıl bir yol izlemem gerekir sizce? Çünkü metronomla çalışırken ne kadar yavaşlatırsam yavaşlatayım çok milisaniyelik nota değerleri olduğu için sürekli yanlış mı doğru çalıyorum çelişkisine düşüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Selim Işık youtube videolarından faydalanabilirsin herkese açık.

ritim için ayrı metod kitapları mevcut. basitten zora doğru sistematik ve teorik çalışın, böylece parçalara hakim olursunuz. şarkı bazlı çalışmanızı önermem.

Tamamen şarkı çalışarak da gitar öğrenebilirsiniz. Çünkü neden olmasın?

Bir enstrüman çalmak için müzik öğrenmek en iyi yoldur ama ben elime gitar alırım bildiğim şarkıları çalar eğlenirim diyorsanız şarkı çalışarak da öğrenilebilir. Ancak parmakların doğru konumlarda, doğru pozisyonlarda, penalarin doğru sekilde vurulduğu zaman. Teknikler doğru olmalı yani.

Egzersizler için videolar izleyin ama iyi takip edin. En ufak ayrıntı önemli.

Şarkı çalabilmek için de tamamen yavaş çalacaksınız. Kas hafızası edineceksiniz. Body building gibi düşünün. Bunun başka yönetemi yok.

dostum sana yardımcı olamamız için kendini tanıtarak konu aç kaç yıldır çalıyorsun vs senin seviyeni bilmiyoruz, eğer çalamıyorsan daha çok pratik yapacaksın başka yolu yok veya farklı şarkılara çalış tekrar buna dön

Geri