Roland td 17kv + beyerdynamic dt770 pro
80 ohm ile 2 seneye yakın kullanıyorum, çok memnunum. Davula ek olarak 3 farklı orta seviye ses kartı ve 2 prosesör ile de denedim, her şeyle çok iyi sonuçlar verdi. Müzik dinlemek için de çok iyi kulaklık, ben bu şekilde dinlemekten keyif alıyorum, her enstrümanı tane tane duyabiliyorum, eğer daha farklı amaçlar için kullanacaksan zaten eq ayarlarıyla oynayabilirsin.
32 vs 80 ohm (250 elenebilir gibi);
Kulaklığı cep telefonuna direkt bağlama gibi günlük kullanımlar yapacaksan 32 ohm modeli tercih etmek gerekiyor, kablosu da buna göre kısa bildiğim kadarıyla 32 ohm modelin. 80 ohm olanın epey uzun kablosu var. Neden 80 ohm modele ihtiyaç var 32 ile ne kadar fark ediyor açıkçası deneyimlemediğim için bir şey diyemiyorum, redditte ve forumlarda okuduklarıma göre 80 ohm olan müzik işlerinde daha çok tercih ediliyor, daha detaylı ve temiz ses vereceğini söyleyenler var, dediğim gibi ne kadar etkilediğini denemeden söylemek zor.
Bu tarz aklıma takılan soruları chatgptye soruyorum güzel özet geçiyor;
Elektronik davullar için kulaklık seçiminde empedans (ohm) değeri önemli bir faktördür, çünkü empedans değeri, kulaklığın ne kadar güç gerektirdiğini belirler. Beyerdynamic DT 770 Pro'nun 32, 80 ve 250 ohm modelleri arasındaki farklar şunlardır:
- 32 ohm: Bu model düşük empedanslıdır ve taşınabilir cihazlar (telefonlar, tabletler ve laptoplar) gibi düşük güç çıkışına sahip cihazlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Roland TD-17KV gibi elektronik davullar genellikle bu empedans seviyesini rahatlıkla sürebilir, bu yüzden doğrudan bağlandığında yüksek ses seviyeleri ve yeterli ses kalitesi elde edersin. Eğer esneklik ve mobil kullanım istiyorsan, bu model iyi bir tercihtir.
- 80 ohm: Bu orta empedanslı model, biraz daha fazla güç gerektirir ancak daha dengeli bir frekans tepkisi sunar. Elektronik davul gibi müzik ekipmanları genellikle bu empedansı sürebilir. Bu model, stüdyo kullanımı ve daha detaylı ses isteyenler için uygundur. Eğer davulunun amplifikatörü veya kulaklık çıkışı yeterince güçlü ise, 80 ohm tercih edebilirsin.
- 250 ohm: Bu yüksek empedanslı model, stüdyo ve profesyonel kullanım için tasarlanmıştır ve daha fazla güç gerektirir. Roland TD-17KV gibi davul modülleri bu empedansı yeterince süremeyebilir ve ses seviyesi düşük kalabilir. Bu yüzden, 250 ohm modelini kullanmak istiyorsan harici bir kulaklık amplifikatörüne ihtiyacın olabilir.
Öneri: 32 ohm veya
80 ohm modelleri en uygunu olacaktır. Eğer yüksek ses seviyeleri ve doğrudan bağlantı istiyorsan 32 ohm modelini tercih edebilirsin. Daha dengeli ve detaylı ses istiyorsan, ve davul modülün yeterli güce sahipse, 80 ohm modeli iyi bir seçenek olabilir.