Lütfen daha formal yazın. Burada bilim yapmıyoruz muhabbet ediyoruz ama "FPGA işlem hızında da çok değişim olmaz" gibi dayanaksız cümlelere karşı argüman vermem gerekmesin.
Tabii ki... :=) Burada altı üstü karşılıkla düşünce paylaşıyoruz ama plug-in işlemesinde belirgin bir fark yok, olsa zaten kullanım zorluğu yaratırdı. Belki mili saniyede fark yaratır ama bizim hissetmemiz çok mümkün olmaz. Hatta ben bazı prosesörlerde geçiş hızlarının ve efekt eklendiğinde ki beklemeyi bizzat yaşadım, konserde de o sebeple problem yaşayıp ekipman değiştirdik, yani FPGA hızı değişken bir şey ama burada hız tartıştığımız önemli bir konu değil.
Ben de zaten sizin söylediğinizden farklı bir şey söylemedim, aynı işi kendi baskı devresiyle yapıyor dedim. Öyle bakarsak zaten her şeyin bir belleği ve algoritması vardır, en basit gitar ekipmanlarından en kompleksine kadar hepsi algoritma temelli çalışır. Önemli olan algoritmanın ne olduğu ve ne kadar iyi işlendiğidir. Baştan beri de bunu söylüyorum, harici cihazlar bu algoritmaları ekipman kalitesiyle doğru orantılı olarak daha iyi işler, örneğin bir fractal axe fx, bir g-major'ü düşünün bir de guitar-rig'i düşünün ama paranız az ise bir v-amp'den iyi, elinizden geldiğince iyi yararlanabilirsiniz. Çoksa hiçbirini sallamaz, alırsınız VOX AC-30 veya zevkinize göre Mesa Boogie Dual Rectifier, sonra oturup bunu acaba şöyle mi mikrofonlasak, bir dinamik bir kondanser mi kullansak, 3 mikrofon mu denesek diye düşünürsünüz. 🙂
Grugum, o kadar yapay gelmesi imkansız, ya kablolarda ya bağlantılarda bir problemleniz var. İsterseniz guitar-rig'i de deneyin bir ama tavsiyem öncelikli olarak diğer pre-amp'inizi denemeniz olur, o mükemmel bir alet.