Selamlar;
Fotoğraftan kesin konuşmak zor olsa da sorun sanki entonasyon vidasından bağımsız şekilde saddle yükseklik vidası ve/veya sadde ile ilgili gibi duruyor.
Şu an kullandığım Squier marka 6 saddle köprülü telecaster gitarımın (eski) saddle'larına çok benzettim. Ben de gitarı ikinci el almıştım ve o vida yalama gibiydi ancak döndürdükçe işlevsiz değildi, fazla döndürünce yerinden çıkıyordu. Hatta bir keresinde düşürmüştüm. Zor buldum.
Ben sonrasında direkt köprüyü değiştirdim. Ama bu pahalı bir yöntem. Özel bir amaç yoksa önermem. Ben gitarı zaten (köprü de dahil) modifiye denemeleri için almıştım.
Daha önce başka bir konuda sormuştum diye hatırlıyorum ancak emin olamadım. Gitar Squier miydi? Cevap evet olsa da hayır olsa da direkt olarak o marka modelin yedek parçası şeklinde bulmak zor veya imkansız olabilir. Merkezi bir şehirdeysen eline numune parçayı alıp parçacılara giderek yan yana bakarak yeni bir saddle almak güzel bir fikir gibi duruyor.
Uzaktan sipariş vereceksen "solo music ankara" güzel sitedir. Bugüne kadar beni hiç üzmedi en azından, öneririm. Ölçüleri de yazılmış, uyuyorsa sipariş verebilirsin.
Senin saddle yükseklik vidaları siyah, ilandakinde krom renkli görünüyor. Kozmetik olarak rahatsız olmayacaksan başka bir sorun görünmüyor. Kaldı ki ürün 90 lira civarı. Kargosuyla vergisiyle 150 liraya eline ulaşsa, bunu denemek için oldukça makul ve kabul edilebilir bir fiyat.
Ben olsam önce komple köprüyü yenilemenin fiyatıyla bütçemi karşılaştırırdım. 🙈 Kendimi bu kadar abartılı ve kısmen gereksiz bir harcama yapmaya ikna edebilirsem köprüyü değiştirir, ikna edemezsem bu saddle'ı alır geçerdim.