Saddledaki tel yüksekliği ayarı boşa dönüyor

Merhaba, gitarımın bir saddle'ında düşürdüğüm için entonasyon vidası bulunmuyor. Görseli ekledim, sarı olarak işaretlediğim kısımda olan alyan sokulup tel yüksekliğinin ayarlandığı kısımdaki vidamsı şey boşa dönüyor.

1728749686480.webp

Bunun sebebi entonasyon vidasının olmaması mı, yoksa saddle mı değişmeli direkt?

O alyanla ayarlanan vidanın boşa dönmesinin entonasyon vidasıyla alakalı olmaması gerek. O deliğe alyanı soktuğunda içeride alyan vida olduğundan emin miyiz? Yandan foto paylaşır mısın?

Ek olarak:
Entonasyon vidası her durumda olmalı, söylemeden geçmeyeyim.

O alyanla ayarlanan vidanın boşa dönmesinin entonasyon vidasıyla alakalı olmaması gerek. O deliğe alyanı soktuğunda içeride alyan vida olduğundan emin miyiz? Yandan foto paylaşır mısın?

Ek olarak:
Entonasyon vidası her durumda olmalı, söylemeden geçmeyeyim.
Merhaba, entonasyon vidası olmadığı için tutturarak takmıştık şimdilik. Bahsettiğim kısmı makro çekimle ekledim, gitar bir hayli eski.

1728776168014.webp

Olay şu tekrardan söyleyeyim, bu çizdiğim delik haricinde hepsi sepsert sağlam duruyor fakat bunu elimle bile yukarı aşağı çevirebiliyorum, yükseltip indirebiliyorum. Tel yüksekliğinde bir fark hissetmedim. Direkt yeni saddle alsam şu uyar mı acaba vidasıyla birlikte?

Selamlar;
Fotoğraftan kesin konuşmak zor olsa da sorun sanki entonasyon vidasından bağımsız şekilde saddle yükseklik vidası ve/veya sadde ile ilgili gibi duruyor.

Şu an kullandığım Squier marka 6 saddle köprülü telecaster gitarımın (eski) saddle'larına çok benzettim. Ben de gitarı ikinci el almıştım ve o vida yalama gibiydi ancak döndürdükçe işlevsiz değildi, fazla döndürünce yerinden çıkıyordu. Hatta bir keresinde düşürmüştüm. Zor buldum.

Ben sonrasında direkt köprüyü değiştirdim. Ama bu pahalı bir yöntem. Özel bir amaç yoksa önermem. Ben gitarı zaten (köprü de dahil) modifiye denemeleri için almıştım.

Daha önce başka bir konuda sormuştum diye hatırlıyorum ancak emin olamadım. Gitar Squier miydi? Cevap evet olsa da hayır olsa da direkt olarak o marka modelin yedek parçası şeklinde bulmak zor veya imkansız olabilir. Merkezi bir şehirdeysen eline numune parçayı alıp parçacılara giderek yan yana bakarak yeni bir saddle almak güzel bir fikir gibi duruyor.

Uzaktan sipariş vereceksen "solo music ankara" güzel sitedir. Bugüne kadar beni hiç üzmedi en azından, öneririm. Ölçüleri de yazılmış, uyuyorsa sipariş verebilirsin.

Senin saddle yükseklik vidaları siyah, ilandakinde krom renkli görünüyor. Kozmetik olarak rahatsız olmayacaksan başka bir sorun görünmüyor. Kaldı ki ürün 90 lira civarı. Kargosuyla vergisiyle 150 liraya eline ulaşsa, bunu denemek için oldukça makul ve kabul edilebilir bir fiyat.

Ben olsam önce komple köprüyü yenilemenin fiyatıyla bütçemi karşılaştırırdım. 🙈 Kendimi bu kadar abartılı ve kısmen gereksiz bir harcama yapmaya ikna edebilirsem köprüyü değiştirir, ikna edemezsem bu saddle'ı alır geçerdim.

Selamlar;
Fotoğraftan kesin konuşmak zor olsa da sorun sanki entonasyon vidasından bağımsız şekilde saddle yükseklik vidası ve/veya sadde ile ilgili gibi duruyor.

Şu an kullandığım Squier marka 6 saddle köprülü telecaster gitarımın (eski) saddle'larına çok benzettim. Ben de gitarı ikinci el almıştım ve o vida yalama gibiydi ancak döndürdükçe işlevsiz değildi, fazla döndürünce yerinden çıkıyordu. Hatta bir keresinde düşürmüştüm. Zor buldum.

Ben sonrasında direkt köprüyü değiştirdim. Ama bu pahalı bir yöntem. Özel bir amaç yoksa önermem. Ben gitarı zaten (köprü de dahil) modifiye denemeleri için almıştım.

Daha önce başka bir konuda sormuştum diye hatırlıyorum ancak emin olamadım. Gitar Squier miydi? Cevap evet olsa da hayır olsa da direkt olarak o marka modelin yedek parçası şeklinde bulmak zor veya imkansız olabilir. Merkezi bir şehirdeysen eline numune parçayı alıp parçacılara giderek yan yana bakarak yeni bir saddle almak güzel bir fikir gibi duruyor.

Uzaktan sipariş vereceksen "solo music ankara" güzel sitedir. Bugüne kadar beni hiç üzmedi en azından, öneririm. Ölçüleri de yazılmış, uyuyorsa sipariş verebilirsin.

Senin saddle yükseklik vidaları siyah, ilandakinde krom renkli görünüyor. Kozmetik olarak rahatsız olmayacaksan başka bir sorun görünmüyor. Kaldı ki ürün 90 lira civarı. Kargosuyla vergisiyle 150 liraya eline ulaşsa, bunu denemek için oldukça makul ve kabul edilebilir bir fiyat.

Ben olsam önce komple köprüyü yenilemenin fiyatıyla bütçemi karşılaştırırdım. 🙈 Kendimi bu kadar abartılı ve kısmen gereksiz bir harcama yapmaya ikna edebilirsem köprüyü değiştirir, ikna edemezsem bu saddle'ı alır geçerdim.
Benim saddle yükseklik vidaları siyah değil de pastan o hale gelmiş ya. 😁 Gitar bir hayli eski. Cort G110'un eski endonezya üretimlerinden gitar ve 2.5k gibi aşırı ucuz bir fiyata bulduğum için almıştım, köprüyü değiştireyim desem açıkçası gitardan pahalı bile tutabilir.

Maalesef Adana'da yaşıyorum ve luthier, gitar parçası bulabileceğim yerler bir hayli az. O yüzden solomüzik'ten tekli saddle'ı aldım şimdilik, ölçtüm ve ölçüleri aynı görünüyor. İnanın kozmetik umrumda değil, hatta dökük paslı durması daha hoşuma gidiyor düzgün çalıştığı sürece. Satacağım bir gitar da değil zaten, ilk ve her şeyi öğrendiğim gitarım.

Hatta ben yaklaşık 2 aydır bu haliyle çalıyordum, şimdi saddle'ın gelsin bir cumartesi günü Zuhal'e full bakıma verip bir de bu saddle'ı takmasını söyleyeceğim. Umarım fazla absürt bir sorun çıkarmaz.

Cevabınız için çok çok teşekkür ederim. 🙏

Başka bir telin vidasını söküp bu yuvaya takarak sorunun yuvada mı vidada mı olduğunu çözebilirsiniz. Aynı saddle solomusic'te kesin vardır, direkt tek saddle almak mantıklı olmuş. Entonasyon vidası da almışsınızdır umarım, o da olmalı mutlaka.

Başka bir telin vidasını söküp bu yuvaya takarak sorunun yuvada mı vidada mı olduğunu çözebilirsiniz. Aynı saddle solomusic'te kesin vardır, direkt tek saddle almak mantıklı olmuş. Entonasyon vidası da almışsınızdır umarım, o da olmalı mutlaka.
Merhaba, entonasyon vidası zaten saddle'la birlikte geliyormuş o yüzden sorun olmadı fakat ürün defolu geldi. Solomüzik'ten Koray abi yenisini ücretsiz göndereceğini söyledi, gelsin bakalım cumartesi gitarı bakıma verdiğim vakit onu da takmalarını söyleyeceğim. Cevabınız için teşekkürler.

İşlemler tamamlanınca bizi bilgilendirmeyi ihmal etme, tamir/tadilat veya modifiye konularını merakla takip ediyorum. Eski ve ucuz stratlar benim de çok hoşuma gidiyor. Çok keyifli projeler yapılıyor.

İşlemler tamamlanınca bizi bilgilendirmeyi ihmal etme, tamir/tadilat veya modifiye konularını merakla takip ediyorum. Eski ve ucuz stratlar benim de çok hoşuma gidiyor. Çok keyifli projeler yapılıyor.
Tekrardan merhaba abi, saddle'ı taktık, bakım yapılmaya gerek olmadığını söyledi zuhaldeki abi, sap ayarı yaparsak yeterli olur dedi. Sap ayarını yaparken saddle'ı takmak için teli sökmek zorunda kaldı fakat geri takamadı çünkü en alttaki mi teli olduğu için yetişmedi. Sağolsun selam olsun, kendisi ernie ball hediye etti tekli tel ve onu taktı, pena da verdi bir tane. Böylece sırasıyla alttan tellerim ernie ball, nanoweb, optiweb diziliminde olmuş oldu. 1 aya hepsini değiştireceğim tekrar set halinde😁

Cızırtı geçti fakat fretlerde erime olduğundan da cızırtı yaptığı için biraz yüksek yaptı telleri, ufak bi' 20-30 saniye tellere vurduğum bir videoyu bırakıyorum aşağıya, efekt vs. açmadım. Umarım bu haliyle idare eder, seneye üniversite vakti daha iyi bir gitar almak istiyorum zaten. Fret değişimine 5K demişti İstanbul'da meraktan sorduğum bir luthier, ben gitarı zaten 3'e aldım...

Ve köprünün son görüntüsü;

IMG20241018160924.webp

@cengodisco ve @Sprinter Usta yardımcı olduğunuz için ikinize de çok teşekkür ederim. ❤️

Geri