SADECE KULAKLIKLA GİTAR ÇALINIRMI

Merhabalar,

Ağustos ayında kendime bir elektro gitar seti almayı planlıyorum. Ancak bütçem şimdilik sadece gitar ve prosesöre yetiyor, bu yüzden amfi alamayacağım. Bu süreçte sadece kulaklıkla çalışmayı düşünüyorum. Prosesör olarak NUX MG-101 kullanacağım.

Merak ettiğim şu: Elektro gitarı yalnızca kulaklıkla kullanmak ses kalitesi açısından yeterli olur mu? Herhangi bir rahatsızlık, performans kaybı veya sorun yaşar mıyım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ben uzunca bi süre çok kirli çaldığım ve çalarken de hem etrafa rahatsızlık vermemek hem de rahat davranabilmek yanlış basmaktan korkmamak için kulaklık amfi vs hiçbir şey olmadan yalın elektro gitarın akustik sesiyle çalışmıştım. şu anda da ekseri yine kulaklıkla çalışıyorum çünkü geceleri amfi mümkün değil. yani bunda herhangi bi sıkıntı yok ama prosesörden aldığım ses ile ses kartından aldığım ses arasında kulaklıkta çok fark oldu bende. o yüzden kulaklık takacaksam amfi veya prosesör değil direkt ses kartı ve amfi simülasyonu kullanıyorum. guitar rig veya amplitube. ama belli bi süreden sonra çaldıklarını amfide duymayı da isteyeceksin çünkü amfide duyduğun ton yine de en tatlı ton oluyor. sustain bile değişiyor.

Merhabalar,

Ağustos ayında kendime bir elektro gitar seti almayı planlıyorum. Ancak bütçem şimdilik sadece gitar ve prosesöre yetiyor, bu yüzden amfi alamayacağım. Bu süreçte sadece kulaklıkla çalışmayı düşünüyorum. Prosesör olarak NUX MG-101 kullanacağım.

Merak ettiğim şu: Elektro gitarı yalnızca kulaklıkla kullanmak ses kalitesi açısından yeterli olur mu? Herhangi bir rahatsızlık, performans kaybı veya sorun yaşar mıyım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
senin yerinde olsam kulaklık alırdım sonrasında para biriktirip amfi alırdım bitane. bendede nux mg 101 var superlux hd668b kulaklık aldım ve gayet memnunum sesi dışarı vermek istediğimde başlangıç amfimi kullanıyorum (ibanez ibz 10g) aux'dan prosesöre bağlıyorum. öneri olarak referans kulaklığı alman normal kulaklıklar ile ton farklılıkları olabiliyor. bu arada prosesör ve kulaklığa vereceğin para ile idcore 10 amfi alabiliyosun galiba güncel fiyatları bilmiyorum.

not referans kulaklığı şart değil ama daha iyi olur

ayrıca çok bilgili değilim kendi araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgiler bunlar 6 aylık bir gitaristim.

bir süredir sadece ses kartı ve tonocracy veya guitarrig vs. ile kulaklıkla çalıyoum, ampliyi satmıştım prosesörden de kurtulacağım artık. Kapalı kulak üstü kulaklık ile uzun süre çalınmıyor beni baya rahatsız etti, açık kulaklık lazım, kulak içi kulaklık ile çalışırken de volümü düşürmek lazım kulak sağlığı için. Ayrıca eskiden kalma philipsin 3w bt hoparlörü vardı, valla çoğu ucuz ampliden daha iyi sound veriyor, oda gitarcısı için harikaymış. kısacası parayı iyi gitara bayılın.

bir süredir sadece ses kartı ve tonocracy veya guitarrig vs. ile kulaklıkla çalıyoum, ampliyi satmıştım prosesörden de kurtulacağım artık. Kapalı kulak üstü kulaklık ile uzun süre çalınmıyor beni baya rahatsız etti, açık kulaklık lazım, kulak içi kulaklık ile çalışırken de volümü düşürmek lazım kulak sağlığı için. Ayrıca eskiden kalma philipsin 3w bt hoparlörü vardı, valla çoğu ucuz ampliden daha iyi sound veriyor, oda gitarcısı için harikaymış. kısacası parayı iyi gitara bayılın.
teşşekkürler

Kulaklık kulak için en zararlı şeylerden biri. İhtiyaç kadar kullanılmalı. Amfi yerine filan olmaz. Müzik dinlerken bile seyahat vs dışında evde asla kulaklıkla dinlemem. Yaşla zaten kaybedeceğiniz duyulardan biri, bir de kulaklık ile yaylım ateşine tutmayın. Kulak açık havadan ses almak üzerine gelişmiş bir organ, doğasına aykırı işler elbette zarar verir. Çok uzun vadede olur ama olur.

Kulaklık kulak için en zararlı şeylerden biri. İhtiyaç kadar kullanılmalı. Amfi yerine filan olmaz. Müzik dinlerken bile seyahat vs dışında evde asla kulaklıkla dinlemem. Yaşla zaten kaybedeceğiniz duyulardan biri, bir de kulaklık ile yaylım ateşine tutmayın. Kulak açık havadan ses almak üzerine gelişmiş bir organ, doğasına aykırı işler elbette zarar verir. Çok uzun vadede olur ama olur.
Teşekkürler abi. Bu arada yeni başlayanlar için yazdığın yazı için de sağ ol, çok işime yaradı. Ama şu an amfi alacak param yok, staj parasıyla birkaç aya ancak alabilirim. O zamana kadar Bluetooth hoparlör(yani kulaklık girişi olan küçük hoparlör) kullansam olur mu? Sesleri doğru verir mi?

prosesöreden cabin simülasyonu açman gerek. ses alabilirsin ama benim düşüncem olarak uygun fiyatlı bir referans kulaklığı en mantıklısı. bt hoparlör ne kadar kaliteli olursa olsun ton değişiyor.

Geri