Sadece muzik dinlemek icin monitor önerisi

M-Audio Forty Sixty vs Kali Ip-unf vs Fluid fx50 vs Adam t5v

9,5 metre kare odam var, dikdortgen sayilir, ama yatay olarak konumlandirdim. sadece muzik dinlemek icin hoparlor alacaktim, studyo monitor almaya karar verdim ancak bir kac model arasinda kaldim. burada M-Audio Forty Sixty modeli beni en cok ceken model, ama 6.5 inc odam icin cok olur mu? digerleri ile karsilastirirsak overall en iyisi hangisi? ya da bir alim sirasi yapabilir misiniz?

her turden muzik dinlerim, kali ve m audio alt frekanslara inebilmesi iyi.

turk forumlari niye boyle ya, teknoloji forumlari dahil, bir soru soruyorum o sorunun cevabindan haric her turlu cevap aliyoruz.

ben hifi speaker tavsiyesi istemedim,
ben size hangi urunleri kullaniyorsunuz da demedim,
bizim insanimizda okudugunu anlamama sorunu var sanirim.

turk forumlari niye boyle ya, teknoloji forumlari dahil, bir soru soruyorum o sorunun cevabindan haric her turlu cevap aliyoruz.

ben hifi speaker tavsiyesi istemedim,
ben size hangi urunleri kullaniyorsunuz da demedim,
bizim insanimizda okudugunu anlamama sorunu var sanirim.

M-Audio Forty Sixty vs Kali Ip-unf vs Fluid fx50 vs Adam t5v

9,5 metre kare odam var, dikdortgen sayilir, ama yatay olarak konumlandirdim. sadece muzik dinlemek icin hoparlor alacaktim, studyo monitor almaya karar verdim ancak bir kac model arasinda kaldim. burada M-Audio Forty Sixty modeli beni en cok ceken model, ama 6.5 inc odam icin cok olur mu? digerleri ile karsilastirirsak overall en iyisi hangisi? ya da bir alim sirasi yapabilir misiniz?

her turden muzik dinlerim, kali ve m audio alt frekanslara inebilmesi iyi.
Bir kere 9,5 m2 odada 6,5 inch hoparlör kullanmayı unutun. 6,5 inch woofer'ın üreteceği alt frekansları dizginleyebilmek/kontrol altına alabilmek için belki de monitör parasından çok akustik düzenleme masrafı yapmak durumunda kalabilirsiniz.

Ben şahsen Kali LP serisini beğenmiyorum. Bir kaç sene önce LP8 ile Fluid FX80'i yan yana test etme imkenı bulmuştum. FX80 ; Kali LP8'in adeta içinden geçmişti. FX80 açık ara önde çıkmıştı.

Ben olsam FX50 ile Adam t5V'yi TR distribütörlerinde dinler , ikisinden birini tercih ederdim.

sadece müzik "dinlemek" için studio, referans vb değil direkt hi-fi hoparlör almak gerekir
Katılmıyorum. Hi-fi = yaşlandıkça işitme frekans aralığı daralan insanlara boostlanmış frekansları güzel ambalajla yüksek fiyatlara satma olayı. Koskoca mühendislerin yapımcıların monitörde dinleyip de “olmuş bu, yayınlayalım” dediği şeyleri evde monitörde dinleyip “olmamış” mı diyeceğiz?

Referans monitörle gayet keyifli dinleme yapılabilir.

m audioyu önerir miyim bilmiyorum, hiç kullanmadım ama eskiden bir arkadaşımda vardı o kullanıyordu ve memnundu oradan biliyorum. ama ben m audio ile yaptığı mixleri beğenmiyordum, sesler çok boğuk çıkıyordu şarkıları dinlerken. daha sonra üniversiteye gidince stüdyo aletlerini satmıştı parayı canon makinaya yatırmıştı. bir de justin timberlake ve madonna müzik dinlerken m audio ses monitörü kullanıyormuş diye bir dedikodu duymuştum yıllar önce. benim ses kartım ve midi klavyem m audio. yıllardır bu markayı kullandım üzmez. başka monitör önerisi yapmıyorum rahatsız olmayın diye. paylaşım için tişikkirlir ifinim.

Katılmıyorum. Hi-fi = yaşlandıkça işitme frekans aralığı daralan insanlara boostlanmış frekansları güzel ambalajla yüksek fiyatlara satma olayı. Koskoca mühendislerin yapımcıların monitörde dinleyip de “olmuş bu, yayınlayalım” dediği şeyleri evde monitörde dinleyip “olmamış” mı diyeceğiz?

Referans monitörle gayet keyifli dinleme yapılabilir.
Katılıyorum. Şöyle bir ekleme yapmak isterim. Referans monitörleri flat ses verdikleri için müzik dinlerken son kullanıcıya renksiz gelebiliyor. Ben de referans monitörü kullanıyorum ama müzik prodüksiyonü yapmıyorum. O yüzden FxSound gibi EQ yapılabilen ve ses kartını override eden yazılımlar var. Referans monitörü alıp gayet de müzik flm vs dinlenebilir bu tarz yazılımlarla.

Odanın akustik yapısı, hoparlörden daha önemli. Referans monitörü stüdyo montaj odasında özel düzenlenmiş akustik üzerine flat ses almayı sağlar. referans monitör takıntısını çok anlayamadım. Ses kaynağından çıkan sesin kalitesi ne ki de ??? stüdyo monitörü ile dinleyince fark edecek ??? Müzik dinlemek için daha iyi hifi hoparlör seçenekleri var. Dediğiniz gibi olsa referans monitörden kat ve kat pahalı hifi hoparlör satılamıyor olurdu. Amerikayı baştan keşfetmeye gerek yok. Flat istiyorsanız aynı flati hifi de de ayarlayabilirsiniz.

önerileriniz icin teskkurler. en son fx50 ve kali arasinda kalmistim, dedigim gibi amacim sadece muzik dinlemek oldugundan ekstra bir de ses karti olayina girmemek icin kali aldim.

kali usb c uzerinden 24 bit 48khz iletebiliyor.
yani param olsa hifi sistem alirdim tabi. 15k tlye ancak bu kadar.

kali icin de ilk deneyimim begendim ancak ses biraz boğuk geliyor, alt frekanslari cok duyuyorum gerek yok o kadara diye dusunuyorum, bir kac ayar yapmam lazm da henuz bakamadim.

Geri