Sahne hikayeleriniz

Merak ediyorum, sahneye cikarken biriktirdiginiz hikayelerinizi paylaşır mısınız?

İlk sahneniz nasıldı? Beraber çaldığınız en iyi/en kötü müzisyenler? komik veya trajikomik anılarınız? unutamadığınız konserleriniz neydi?

Concrete Donkey ile Gazi şenliğinde sahnede takla atmıştım. Sonra konserin ikinci yarısı gibi ilköğrenim çocukları falan gelmişti. Caner onlara cebinden jelibon ikram etmişti. Melat-tonin'den Küçük İsmail falan çalmıştık, çocuklar coşmuştu. En ilginş konserim odur.

Bu da kanıtı:

1752793019379.webp

2007 Pamucak rock-a festivalinde sahne saatini unutup zil zurna bir vaziyette denizde debelenirken "grubun elemanlarını sahneye alabilir miyiz" çağrısını duymamla ıslak ıslak cıbıl ayak üzerimde sadece deniz şortuyla sahneye koşmam, her şarkıda elli kere mikrofondan çarpılmam ama ısrarla ölmemem, sahneden inince birinin elime frizbi tutuşturması ve gecenin körüne kadar dört-beş zat manyak gibi oynamamız.

Ahanda videolu kanıt;

2007 Pamucak rock-a festivalinde sahne saatini unutup zil zurna bir vaziyette denizde debelenirken "grubun elemanlarını sahneye alabilir miyiz" çağrısını duymamla ıslak ıslak cıbıl ayak üzerimde sadece deniz şortuyla sahneye koşmam, her şarkıda elli kere mikrofondan çarpılmam ama ısrarla ölmemem, sahneden inince birinin elime frizbi tutuşturması ve gecenin körüne kadar dört-beş zat manyak gibi oynamamız.

Ahanda videolu kanıt;

abi niye bağırıyon

Ben de yazayim madem bir tane. Sene yanılmıyorsam 2003, Ankara Saklıkent Rock Station festivali. Çıktık şarkılarımızı çaldık, en son cover olarak manowardan hail and kill var listede (true metal yıllarım, poserları kesiyorduk o ara sonra bitti o). Neyse çaldık, tam gitar solosuna gircem monitorler ses sistemi hersey gitti, sadece davul duyuyorum. Panikledim haliyle, ezbere birşeyler sıktım, neyse ki solo bitince ses sistemi geri geldi ve çalmayı bitirdik.

Sahneden indikten sonra asıl hikayeyi öğrendik, yanlış hatırlamıyorsam o ara bir manowar konseri olacaktı da iptal olmuş. Festivale de İstanbuldan manowar fan club üyeleri gelmişler ama moralleri bozuk bu iptal yüzünden. Biz hail an kille girince bunlar acayip gaza gelmiş ve mekanın barının üzerine çıkıp tepinmişler, ordan stagedive yapmaya kalkmışlar falan, barı da kırmışlar. Bunu gören mekan sahibi de kesin lan müziği kapatın bunu falan diye organizayona çemkirmiş, mixeri kapatmış. Mekan sahibi kabini terkedince de açmışlar tekrar.

Ben de yazayim madem bir tane. Sene yanılmıyorsam 2003, Ankara Saklıkent Rock Station festivali. Çıktık şarkılarımızı çaldık, en son cover olarak manowardan hail and kill var listede (true metal yıllarım, poserları kesiyorduk o ara sonra bitti o). Neyse çaldık, tam gitar solosuna gircem monitorler ses sistemi hersey gitti, sadece davul duyuyorum. Panikledim haliyle, ezbere birşeyler sıktım, neyse ki solo bitince ses sistemi geri geldi ve çalmayı bitirdik.

Sahneden indikten sonra asıl hikayeyi öğrendik, yanlış hatırlamıyorsam o ara bir manowar konseri olacaktı da iptal olmuş. Festivale de İstanbuldan manowar fan club üyeleri gelmişler ama moralleri bozuk bu iptal yüzünden. Biz hail an kille girince bunlar acayip gaza gelmiş ve mekanın barının üzerine çıkıp tepinmişler, ordan stagedive yapmaya kalkmışlar falan, barı da kırmışlar. Bunu gören mekan sahibi de kesin lan müziği kapatın bunu falan diye organizayona çemkirmiş, mixeri kapatmış. Mekan sahibi kabini terkedince de açmışlar tekrar.

Kesin 2005'te "hani gelmezlerdi?????? neredeler şimdi???? saklanıyorlar????" diye demeçte bulunan delişmen arkadaşın bir parmağı var bu işte ama...

Edit: Gerçi yok bu arkadaş o zamana kadar konser orucundaymış çünkü videoyu da buldum. 2:44

Yanlış hatırlamıyorsam, 2011 li yıllardı. Antalya'da basçı bir arkadaşımın daveti (son dk gitarsiz kalmaları mecburiyeti) üzerine ilk sahne deneyimimi pata kute yaşamıştım.

Bayi toplantısı yapılacak mekanda herkes tam tekmil bende repertuar bile yok 😆

İlk 1 saat olabildiğince kıstilar benim sesi, klavye ile kapatmaya çalışmışlardı boşluğu. Sonraki 2 saat basçı arkadaşımın yanına çöküp yürüyüşlerini takip edip paçayı kurtarmaya çalışmıştım.

Odin kimseye göstermesin fena ve bir o kadar komik bir anı benim için 😂

Kendi sahne hikayelerimi anlatmıycam. Daha ezik bi hikayemi paylaşıyorum;
İzmit Fuarı. Sene 1982-83 felan. Yaz akşamı. Selami Şahin halk konseri var. İzmit komple orda. Sahnede adama çiçek verecek küçük çocuk arıyorlarmış. Buldular. Ben.
Çıktım, boyum kadar çiçeği verdim. Selami Şahin de kafamı okşadı. Ben heyecanlanıp ağlamaya başladım. Normal ağlama değil. Mosmor olmuşum. Sahne durmuş. Annemlerde polaroid fotoğrafım var. Mor ve Ötesi'yim. Su getirmişler, Selami Şahin kafama su dökmüş. Oralar bende pek yok.

Geri