Sahnede kullanmak üzere Amfi, Kabin IR modelleyici pedallar

Merhabalar,
Uzun yıllardır yarı profesyonel sahneye çıkmaktayım, şu zamana kadar da genelde tercihim her zaman gitar tonumu amfiden almaktan yana oldu. Ancak gerek ekipman fiyatlarının yükselmesi, gerekse insanların eğlendikleri mekanda sahneye çıkmamak gerektiğini öğrenememesi, gerekse mekanların tamamen kar odaklı davranıp sahne teçhizatı ve tesisatına yatırım yapmıyor olması artık beni amfi kullanma konusunda oldukça isteksiz bir noktaya getirdi. Sahnede kazanılan paralar, sahneye çıkardığınız ekipman ile karşılaştırıldığında oldukça komik olmaya başladı. Sarhoş bir seyircinin elinde sağa sola saçarak getirdiği birası ile size bişeyler söylemeye çalışırken ortalığı batırmasından tutun da, mutfakta çalışan bir pişirme cihazı yüzünden sahnedeki tesisatta dip gürültü oluşmasına kadar en olmadık olaylara şahitlik ettim. Dolayısıyla, gözümden sakındığım amfimi sağa sola taşımak yerine daha önce forumdan satın almış olduğum BOSS FDR-1 Amfi simülatörü pedal ile son 3 sahnemde amfisiz çalıştım. Sonuç olarak çok tatmin edici değildi ama amfi simülatörlerinin yabana atılmaması gerektiğini ve makul kalitede bir pedal ile setup'dan amfimi çıkarıp hem yükü azaltabileceğimi hem de ne seyirciyi ne de kendimi üzmeden kaliteli ton alabileceğimi ilk elden tecrübe etmiş oldum. Ancak FDR-1'de kabin simülasyonu olmadığı için ton epey cılız kaldı. Haliyle de amfi simülatörü pedalları incelemeye başladım. Bunlar arasında da Strymon ve Friedman oldukça ilgimi çekti. Diğerleri görece biraz daha gözüme sınırlı geldi. Tarz olarak hali hazırdaki ekibimiz ile Pop-Rock müzik yapıyoruz ancak benim sevdiğim gitar tonları biraz daha hardrock - heavy metal tarzına yakın. Kullandığım gitar ise Fender MIM Strat ancak manyetiklerim Dimarzio Superdistortion S, Area 67, Area 61. Fikirlerinizi duymak isterim, amfi simülasyonunda şimdiye kadar benim görebildiğim, anlayabildiğim IR simülasyonu yoksa çok da bir verim alınamadığı yönünde. Sizlerin dikkat ettiği hangi noktalar var? Neleri dikkate almak gerekebilir yorumlarınız bekliyorum.
İncelediklerim:

Strymon Iridium,
b8e1839165544c30b09e7f3d62a7384b.webp

Friedman IR-X
friedman-ir-x-feature-980x980.png.webp

Boss IR-2
BOSS-IR-2-Amfi-ve-Kabin-Simulator-Pedali.webp

Tech 21 Sansamp GT2

thmb_900x900_Tech21.TECH21SansAmpGT2864.webp


Nux Solid Studio IR
Nux-Solid-Studio-IR-ve-Power-Amfi-Simulatoru_1.webp
 
Son düzenleme:
@patlakkulak selamlar,
Paylaştıkların arasında bir tek Sansamp GT2'yi (hem orjinal hem de klonları ile birlikte) kullandım. Ancak (özellikle ucuz fiyatlı) modelleri oldukça fazla miktarda kullanma fırsatım oldu. Meslek olarak yapmıyorum, hobi olarak çalıyorum. Evde Yamaha HS7 referans monitör set ile kullandım bütün bu aşağıda bahsedeceğim pedalları. Ben de (en çok) The Chopper, Fender Custom Shop, Fast Track 1'li strat ile kullandım.
Uzatmadan yazmayı becerebilirsem bir iki yorum yazayım;
Önce konu1 ve konu2 yi paylaşayım. Buralarda elimden geldiğince deneyimlerimi aktarmaya çalışmıştım.

Amfi sim. dediğimiz hadise preamfinin sese (tona) uyguladığı etkiyi simüle ediyor.
Kabin sim. dediğimiz hadise ise kabin ve içindeki speakerın sese (tona) uyguladığı etkiyi simüle ediyor.

  1. Sadece amfi sim. pedalları
  2. Sadece kabin sim. pedalları
  3. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnsüz ve kabin sim. özelliği kapatılabilen modeller)
  4. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnsüz ve kabin sim. özelliği kapatılamayan modeller)
  5. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnlü ve kabin sim. özelliği kapatılabilen modeller)
  6. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnlü ve kabin sim. özelliği kapatılamayan modeller)
6 maddeye ayırmam konuyu biraz uzatacak biliyorum ama hem @patlakkulak arkadaşa hem de konuyu okuyacak birilerine faydalı olursa ne mutlu.

  1. Sadece amfi sim. pedalları:
    Joyo markasının Clean Glass (fender tip), Rushing Train (vox tip), Orange Juice (orange tip), Golden Face (marshall) tip ve Boogie Master (mesa-boogie tip) modellerinin tamamını aynı anda kullandım. Kendi zevkime göre Vox ve Marshall arasında gidip gidip gelsem de kazanan hep Marshall (golden face) oldu benim için. Tabi bu şekilde sadece amfi sim. pedalı kullanınca ton bir miktar cılız kalıyor ve sinyal zincirinin devamında bir tane de kabin sim. pedalı kullanmak gerekiyor. (diğer maddede ondan da bahsedeceğim) Bu kullanımın güzelliği amfi sim. pedalı ile kabin sim. pedalı arasında zaman bazlı efektler diyelim (delay, reverb vs. böyle söyleyince çok havalı oluyor ☺️ ) kullanma imkanı oluyor ve bence gerçeğe en yakın dizilim oluyor. (sonuçta gerçek analog sistemde de önce preamp sonra reverb sonra power amp. en son kabine gidiyor sinyalimiz)
  2. Sadece kabin sim. pedalları:
    Bu konuda benim için fiyat/performans ürünü Mooer Radar'dır. 12Volt ile çalışması haricinde (power supply uygunsa sorun yok) hiç bir eksisi yok bence. Radar'ın çıkışı TRS, yani gerektiğinde XLR'a da dönüştürülebilir sahne vs. için) Daha ucuz alternatif olarak da MS-Pozitron'un Red Box modelini çokça kullandım. Sesi biraz kısıyor gibi (ama bütün ince ayarları buna göre yapınca sorun olmuyor) gayet güzel iş yapıyor.
  3. Tech21 markasının Character serilerinin (yeni versiyonlarında) send/return yok ancak kabin sim. özelliği açılıp kapatılabiliyor. Çok aşırı bilgili değilim. Bir kaç kez (kısa) çaldım ancak yan yana kıyaslama fırsatım olmadı. Bu modellere bakılabilir. Kabin sim. özelliğini beğenmezsen ileride kapatıp sinyal zincirine farklı bir kabin sim. pedalı ekleme fırsatı sunuyor. Mooer'in çok fazla seçeneği mevcut bu klasmanda. Bunlar arasında da en beğendiğim Mooer'in Marshall tip olan modelini kabin sim. özelliği kapalı şekilde kullanma çözümüydü.
  4. Tech21 markasının Character serileri ve Joyo'nun büyük modelleri (American Sound, British Sound, California Sound, AC Tone, Oxford Sound vb.) amfi ve kabin sim. özelliğini birlikte sunuyor. Kabin sim. özelliği devre dışı bırakılamıyor. Send/return özelliği bulunmuyor. Kötü modeller değiller ancak kendi sınırlarında takılıp kalıyor, farklı amfiler ile farklı kabinleri kombine etme olanağı sunmuyor. Benim için en kötü yanları ise amfi ile kabin arasında zaman bazlı efektleri kullanma olanağı sunmuyor.
  5. Bu grupta bir pedal denemedim sanırım direkt olarak aklıma gelmiyor. MS pozitron yapımı (shakti) GT2 klonlarına yine MS pozitron yapımı red box eklettirmiştim bir dönem ancak bunu çok referans almayalım. Biraz daha yüksek bütçeli modeller veya çok özellikli (flyrig v2 vb.) modellerde mevcut.
  6. Bu grupta bir pedal denemedim sanırım direkt olarak aklıma gelmiyor. MS pozitron yapımı (shakti) GT2 klonlarına yine MS pozitron yapımı red box eklettirmiştim bir dönem ancak bunu çok referans almayalım. Biraz daha yüksek bütçeli modeller veya çok özellikli (flyrig v2 vb.) modellerde mevcut.
Bir de çok özellikli pedalların hem amfi hem kabin sim hem de ek özellikleri bulunanları var.
  1. Tech21 Flyrig 5 v2
  2. Tech21 Flyrig RK5 v2
  3. Mooer Preamp Live
Bir de çok özellikli pedalların amfi ve kabin sim özelliği olmayan ancak send/return'den amfi sim ve kabin sim pedalları takılabilen tipleri mevcut.
  1. NUX Cerberus (kabin sim. özelliği olmalı bu modelin, amfi sim yok diye biliyorum. send/return'den halledilir)
  2. Mooer Red Truck
  3. Mooer Black Truck
Konuyu toparlamam gerekirse (söz veriyorum bu bölüme bitireceğim);
Benim favori dizilimim gitar->wah->tuner->noise gate->compressor->drive1->drive2->drive3->drive4->amfi sim->noise gate->modülasyon->delay->reverb->kabin sim
(noise gate'i iki kez yazdım çünkü send/return'lü noise gate öneririm, power supply ve delay için tap tempo da olursa tadından yenmez)

Ben evde monitörlerle çok mutlu oldum bu setupla ancak sahnede birebirini hiç görmedim. Sahne yapan arkadaşlarda Mooer Radar'ı çok görüyorum. Flyrig serisi pedalları çok görüyorum.

Dönem dönem kendi kullandığım veya arkadaşlarım için plan yaptığımız örneklerin görsellerini de ekleyeyim.

iso1.webp


pedal_xx.webp

pedal_1.webp

pedal_0.webp

IMG_1867.webp

IMG_0962.webp

Bir de benim çok bilgili olmadığım Kemper gibi, Tonex gibi biraz taha pahalı aletler var ama bahsettiğin gibi içki döken ıvır yapan zıvır yapan insanların olduğu bir ortama o kadar kaliteli ekipman götürmeye kıyamazdım heralde ben.
 
Sizi çok iyi anlıyorum fakat o kadar masraf yapmanıza cidden gerek yok.

Amfi: Mooer Preamp x2, TONEX pedal (veya mini)
Stereo Kabin: Mooer Cab x2

Mooer sitesinden amfi ve kabin modellemelerini indirip deneyebilirsiniz.

Duruma göre multi fx: Mooer ge250, Valeton gp200, Nux MG30, Ampero 2, Headrush MX5 pedalları da oldukça yeterli ve portatif. Tarzınıza göre ge250 veya Ampero 2 önerebilirim, hard rock amfi ve tonları güzel.

Ya da eski tarz bir Boss GT-1/Zoom G3N-G5N sonuna line out yapıp Mooer cab x2’yi de ekleyebilirsiniz.

Plugintorrent sitesinden york audio ve ownhammer IR paketlerini indirin, PC’de ses kartı DAW ve studio monitörle beğendiğiniz IR dosyalarını seçin (3-5 tane yetiyor zaten). Sonra bunları taşınabilir IR pedallarınıza yükleyin. Daha ne diyeyim 😁
 
Son düzenleme:
@SoloLead de gayet güzel bir kombinasyon söylemiş. Mooer Preamp X2 ile amfi işi (aslında cab sim özelliği de var ancak umarım ayarlarından devredışı bırakılıyordur) çözülüp radar yerine de Mooer Cab x2 de gayet hoş şekilde kullanılabilir.
Hatta sarı sitede hangi bileşenleri daha ucuza buluyorsam onu tercih ederdim. (Joyo preamp & Mooer radar biraz daha az yer kaplıyor fiziksel olarak)

Sahnede ne kadar çeşitli ve geniş kapsamlı drive kullanıyorsun @patlakkulak hocam bilmiyorum ama şöyle aşağıdaki gibi bir setup da düşünebilirsin ucuz ve hafif. Mooer Preamp iki kanallı, clean ve drive olarak çalışabiliyor.


Çok fazla drive pedalı gerekmiyorsa aşağıdaki gibi mooer'in 002 (UK Gold 900 - Marshall Tip) preamp pedalını clean/drive olarak iki kanallı (aynı butona bas/çek kanal değişiyor, ışık rengi de değişiyor) kullanıp boost için de mooer'in green mile (screamer klonu) pedalı ile gayet hafif ve yeterli bir sistem kurulabilir diye düşünüyorum.

NOT: Reverb (TC HOF mini) , noise-gate (ISP Decimator X G), tuner (TC electronic polytune herhangi biri) ve wah (crybaby cbm535q mini) konusunda mooer vb. ürünlere hala ısınamadım ancak amp, cab, drive, comp. ve delay olarak hayet güzel iş görüyorlar.
setup_lite.webp


Hem belkide konu sahibi @patlakkulak daha basit bir setup da düşünebilir. Örneğin zaten manyetiklerim gürültülü değil noise-gate'e gerek yok, klipsli tuner kullanıyorum tuner'a gerek yok, compressor kullanmıyorum/hoşlanmıyorum gerek yok gibi açıklamalarla setup'ı daha bile küçültebilir.
 
@patlakkulak selamlar,
Paylaştıkların arasında bir tek Sansamp GT2'yi (hem orjinal hem de klonları ile birlikte) kullandım. Ancak (özellikle ucuz fiyatlı) modelleri oldukça fazla miktarda kullanma fırsatım oldu. Meslek olarak yapmıyorum, hobi olarak çalıyorum. Evde Yamaha HS7 referans monitör set ile kullandım bütün bu aşağıda bahsedeceğim pedalları. Ben de (en çok) The Chopper, Fender Custom Shop, Fast Track 1'li strat ile kullandım.
Uzatmadan yazmayı becerebilirsem bir iki yorum yazayım;
Önce konu1 ve konu2 yi paylaşayım. Buralarda elimden geldiğince deneyimlerimi aktarmaya çalışmıştım.

Amfi sim. dediğimiz hadise preamfinin sese (tona) uyguladığı etkiyi simüle ediyor.
Kabin sim. dediğimiz hadise ise kabin ve içindeki speakerın sese (tona) uyguladığı etkiyi simüle ediyor.

  1. Sadece amfi sim. pedalları
  2. Sadece kabin sim. pedalları
  3. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnsüz ve kabin sim. özelliği kapatılabilen modeller)
  4. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnsüz ve kabin sim. özelliği kapatılamayan modeller)
  5. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnlü ve kabin sim. özelliği kapatılabilen modeller)
  6. Amfi & kabin sim. birlikte olan pedallar (send/returnlü ve kabin sim. özelliği kapatılamayan modeller)
6 maddeye ayırmam konuyu biraz uzatacak biliyorum ama hem @patlakkulak arkadaşa hem de konuyu okuyacak birilerine faydalı olursa ne mutlu.

  1. Sadece amfi sim. pedalları:
    Joyo markasının Clean Glass (fender tip), Rushing Train (vox tip), Orange Juice (orange tip), Golden Face (marshall) tip ve Boogie Master (mesa-boogie tip) modellerinin tamamını aynı anda kullandım. Kendi zevkime göre Vox ve Marshall arasında gidip gidip gelsem de kazanan hep Marshall (golden face) oldu benim için. Tabi bu şekilde sadece amfi sim. pedalı kullanınca ton bir miktar cılız kalıyor ve sinyal zincirinin devamında bir tane de kabin sim. pedalı kullanmak gerekiyor. (diğer maddede ondan da bahsedeceğim) Bu kullanımın güzelliği amfi sim. pedalı ile kabin sim. pedalı arasında zaman bazlı efektler diyelim (delay, reverb vs. böyle söyleyince çok havalı oluyor ☺️ ) kullanma imkanı oluyor ve bence gerçeğe en yakın dizilim oluyor. (sonuçta gerçek analog sistemde de önce preamp sonra reverb sonra power amp. en son kabine gidiyor sinyalimiz)
  2. Sadece kabin sim. pedalları:
    Bu konuda benim için fiyat/performans ürünü Mooer Radar'dır. 12Volt ile çalışması haricinde (power supply uygunsa sorun yok) hiç bir eksisi yok bence. Radar'ın çıkışı TRS, yani gerektiğinde XLR'a da dönüştürülebilir sahne vs. için) Daha ucuz alternatif olarak da MS-Pozitron'un Red Box modelini çokça kullandım. Sesi biraz kısıyor gibi (ama bütün ince ayarları buna göre yapınca sorun olmuyor) gayet güzel iş yapıyor.
  3. Tech21 markasının Character serilerinin (yeni versiyonlarında) send/return yok ancak kabin sim. özelliği açılıp kapatılabiliyor. Çok aşırı bilgili değilim. Bir kaç kez (kısa) çaldım ancak yan yana kıyaslama fırsatım olmadı. Bu modellere bakılabilir. Kabin sim. özelliğini beğenmezsen ileride kapatıp sinyal zincirine farklı bir kabin sim. pedalı ekleme fırsatı sunuyor. Mooer'in çok fazla seçeneği mevcut bu klasmanda. Bunlar arasında da en beğendiğim Mooer'in Marshall tip olan modelini kabin sim. özelliği kapalı şekilde kullanma çözümüydü.
  4. Tech21 markasının Character serileri ve Joyo'nun büyük modelleri (American Sound, British Sound, California Sound, AC Tone, Oxford Sound vb.) amfi ve kabin sim. özelliğini birlikte sunuyor. Kabin sim. özelliği devre dışı bırakılamıyor. Send/return özelliği bulunmuyor. Kötü modeller değiller ancak kendi sınırlarında takılıp kalıyor, farklı amfiler ile farklı kabinleri kombine etme olanağı sunmuyor. Benim için en kötü yanları ise amfi ile kabin arasında zaman bazlı efektleri kullanma olanağı sunmuyor.
  5. Bu grupta bir pedal denemedim sanırım direkt olarak aklıma gelmiyor. MS pozitron yapımı (shakti) GT2 klonlarına yine MS pozitron yapımı red box eklettirmiştim bir dönem ancak bunu çok referans almayalım. Biraz daha yüksek bütçeli modeller veya çok özellikli (flyrig v2 vb.) modellerde mevcut.
  6. Bu grupta bir pedal denemedim sanırım direkt olarak aklıma gelmiyor. MS pozitron yapımı (shakti) GT2 klonlarına yine MS pozitron yapımı red box eklettirmiştim bir dönem ancak bunu çok referans almayalım. Biraz daha yüksek bütçeli modeller veya çok özellikli (flyrig v2 vb.) modellerde mevcut.
Bir de çok özellikli pedalların hem amfi hem kabin sim hem de ek özellikleri bulunanları var.
  1. Tech21 Flyrig 5 v2
  2. Tech21 Flyrig RK5 v2
  3. Mooer Preamp Live
Bir de çok özellikli pedalların amfi ve kabin sim özelliği olmayan ancak send/return'den amfi sim ve kabin sim pedalları takılabilen tipleri mevcut.
  1. NUX Cerberus (kabin sim. özelliği olmalı bu modelin, amfi sim yok diye biliyorum. send/return'den halledilir)
  2. Mooer Red Truck
  3. Mooer Black Truck
Konuyu toparlamam gerekirse (söz veriyorum bu bölüme bitireceğim);
Benim favori dizilimim gitar->wah->tuner->noise gate->compressor->drive1->drive2->drive3->drive4->amfi sim->noise gate->modülasyon->delay->reverb->kabin sim
(noise gate'i iki kez yazdım çünkü send/return'lü noise gate öneririm, power supply ve delay için tap tempo da olursa tadından yenmez)

Ben evde monitörlerle çok mutlu oldum bu setupla ancak sahnede birebirini hiç görmedim. Sahne yapan arkadaşlarda Mooer Radar'ı çok görüyorum. Flyrig serisi pedalları çok görüyorum.

Dönem dönem kendi kullandığım veya arkadaşlarım için plan yaptığımız örneklerin görsellerini de ekleyeyim.

166734 eklentisini görüntüle

166735 eklentisini görüntüle
166736 eklentisini görüntüle
166737 eklentisini görüntüle
166738 eklentisini görüntüle
166739 eklentisini görüntüle
Bir de benim çok bilgili olmadığım Kemper gibi, Tonex gibi biraz taha pahalı aletler var ama bahsettiğin gibi içki döken ıvır yapan zıvır yapan insanların olduğu bir ortama o kadar kaliteli ekipman götürmeye kıyamazdım heralde ben.
çok teşekkürler, gerçekten güzel bir içerik 😀 farklı bir bakış açısı kattı
Şöyle anlatayım pedal board'da benim de dizilimim gitar-wah- EQ- OD - DS -DS - Modülasyon-Delay-Loop şeklinde. FDR-1'i Modülasyondan önce koyarak çıktım 3 sahneye. Fena değildi. Halihazırda da Friedman BE-OD kullanıyorum ana drive tonu olarak. Boost veya OD olarak da Aqualung kullanıyorum. açıkçası Friedman'ın gözüme takılma sebebi de drive tonunu bildiğim içindi. Send Return kısmındaki seçenekleri anladım bu bilgilendirme güzel oldu. biraz daha araştırmaya devam edeceğim. Flyrig konusunu bi inceleyeceğim, vaktiyle almayı düşündüğüm ama pahalı geldiği için geri adım attığım bir üründü. Bu hikayede kredi kartı iflas eden yine ben olacak gibiyim 😀
 
Son düzenleme:
Benim pedalboard aşağıdaki şekilde, direk tonex alarak devam edebilirsiniz (Sanhe için tonex one değil direk büyük olanı almak daha uygun olur). Amfi capture'ları ile ilgili bana ulaşırsanız yardımcı olurum. Tonex ikinci el olarak uygun satılıyor. Forumdan da satan var.

pedalboard.webp
 

sitesinde demonfx pedalları var. DemonFX Çinli bir marka, nerdeyse butik seviyedeki yüksek fiyatlı pedalları klonlayıp ucuza satıyor. Mooer Cab X2 de iki adet mooer radar gibi düşünülebilir, hatta cab X2 üzerinde low cut, high cut ve latency ayarları var. Latency ile sağ/sol kabinler arasında stereo efekti verilebiliyor.

Mooer Preamp X2'de cab sim özelliği kapatılabiliyor. CH B ile SAVE tuşlarına aynı anda basılınca açma/kapama işlemi yapılıyor, eğer ledler kırmızı ise cab sim açık, mavi ise cab sim kapalı. İçerisine 3 cab sim yüklenebiliyor dolayısıyla bir nevi Joyo California, British, American pedalları gibi kullanılabiliyor.

Aşağıdaki gibi pedal zinciri yapılabilir:

gitar - noise gate - tuner - wah pedal - volume pedal - compressor - booster - overdrive - distortion - preamp - equalizer - reverb - delay - chorus/flanger/phaser - cab

noise gate olarak: demonfx filtration (gstring klonu), tc sentry, boss ns2 (fx loop'u olan noise gate)

tuner: kokko marka ucuza alınabilir

compressor: demonfx ck4

booster: demonfx dual boost veya mosky marka ep booster klonu

overdrive: demonfx jan ray / ts red-green (808 / ts9 klonları) / full PP preamp
mosky ve demonfx RAT/blues breaker/klon centaur klonları

distortion: demonfx tone solo veya r3 (revv g3 klonudur iyidir) veya LYR (KSR Ceres klonu)

equalizer: caline cp-81

reverb/delay/mod: mooer ocean, zoom ms-50/ms-70/G1 four/G3n/G5n, boss rv-6 + boss dd-7/dd-8, boss GT-1
eskiden kalma zoom veya boss prosesörler varsa bu şekilde mod efektleri olarak kullanılabilirler.

chorus/flanger/phaser: mosky, mooer, joyo gibi markalardan toplanabilir.

bütçe odaklı pedalboard önerileridir. Canlı konser için Boss ME-90 (AIRD tonlarına ulaşmak için en uygun ürün) da tek başına oldukça iyidir. Bunların dışında NUX Cerberus ve NUX Trident prosesörleri de incelenebilir.
 
Son düzenleme:
Güncel fiyatları bilmiyorum. Elinde olan pedalları kullanıp eksikleri almak maliyeti tabi ki azaltacaktır ancak elde hiç pedal olmasa ve bütün hepsini sil baştan alıyor olsan FlyRig 5 v2 daha ucuza (veya en kötü kafa kafaya) gelir.
Büyük sayılabilecek sahne'de FlyRig'i gördüm mü, Pentagram sahnelerinde (RK 5 v2) gördüm. Küçük sayılabilecek sahne'de hem normal (gri olan) hem de RK (kırmızı olan) modelleri sayamayacağım kadar çok gördüm.

Aktif olarak sahne yapan arkadaşlar benim aklıma gelmeyen artılarını yazabilir belki.

FlyRig'in aklıma gelen başlıca artıları,
1-tek pedal tek adaptör (yanına başka oyuncak eklemezsek)
2-delay'inde tap tempo var (evde bile kolaylık, sahnede büyük kolaylık olacaktır)
3-direkt XLR çıkışı var, mekanın ses sistemine gönder gitsin
4-tuneri var
5-reverb'ünde iki ayar var (biri mutlaka tatmin edecektir)
6-blonde kısmı clean amp gibi ayarlansa, plexi kısmı ana drive tonu olur, drive'ın plexi/cali ayarı var, boost'un da pre/post ayarı var
7-kabin sim. özelliği kapatılabiliyor (ileride bunun yanına daha iyi bir kabin sim. pedalı alırsan veya evdeki amfiye return'den girersen bu özelliği kapalı kullanırsın)

Uzun süredir alıştığın drive ve boost tonu varsa sever misin bilmiyorum. Bazen alıştığımız tonlardan ayrılmak zor olabiliyor. Direkt olarak çalıştığın sahnede deneme fırsatın olsa süper olur. Bu zor bir ihtimal ama keşke ödünç verebilecek biri olsa. Kıyaslamanın kralı böyle olur. Değilse bile bir mağazada denenebilir.

Eğer "OK FlyRig benim işimi çözer" dersen mevcut pedallar satılarak bütçe dengelenebilir.
 
selamlar arkadaşlar, bu konudaki fikrimi netleştirip işi çözdüm, headrush mx5 aldım. Sarı sitede 16.340 tlye ikinci elini satıyorlar, sıfırı da aynı fiyata thomann'da . Bu kadar para harcadıktan sonra niye bütün setup'ı tek elimde taşımak varken buna para vereyim ki dedim. Yıllardır analog derdim, lambalı amfi derdim ama astarı yüzünden pahalıya gelmeye başladı. adam başı 4-5 bin tl alınan bir sahneye 150.000 tl'lik setup götürmenin bi manası yok gerçekten. Cihazı daha önce satın almış bir arkadaşımda tecrübe etmiştim ve dijital kullanmak bana karmaşık gelmişti ancak şöyle bir bakıyorum da analog kullanırken de hem hamallık yapıyoruz hem de sahnede saniyelik ton değişmek gerektiğinde riskli oluyor. Biraz kurcalayınca öğrenmekte çok da bi numara olmadığını gördüm ve rahatladım. Bunun dışında extra bir çok efekti daha kullanabilecek olmayı avantajlı gördüm. Pişman değilim 😀
 
selamlar arkadaşlar, bu konudaki fikrimi netleştirip işi çözdüm, headrush mx5 aldım. Sarı sitede 16.340 tlye ikinci elini satıyorlar, sıfırı da aynı fiyata thomann'da . Bu kadar para harcadıktan sonra niye bütün setup'ı tek elimde taşımak varken buna para vereyim ki dedim. Yıllardır analog derdim, lambalı amfi derdim ama astarı yüzünden pahalıya gelmeye başladı. adam başı 4-5 bin tl alınan bir sahneye 150.000 tl'lik setup götürmenin bi manası yok gerçekten. Cihazı daha önce satın almış bir arkadaşımda tecrübe etmiştim ve dijital kullanmak bana karmaşık gelmişti ancak şöyle bir bakıyorum da analog kullanırken de hem hamallık yapıyoruz hem de sahnede saniyelik ton değişmek gerektiğinde riskli oluyor. Biraz kurcalayınca öğrenmekte çok da bi numara olmadığını gördüm ve rahatladım. Bunun dışında extra bir çok efekti daha kullanabilecek olmayı avantajlı gördüm. Pişman değilim 😀
Hocam nasıl bir yerde çıktığınızı,nasıl bir kitleye program yaptığınızı bilmeden soruyorum,mekana gelen dinleyici i/müşteri analog-dijital setup ayrımı yapabiliyor mu?

Yoksa siz yıllarca işinize olan saygınızdan kaynaklı bir tutuculağa mı sahiptiniz?
 
Hocam nasıl bir yerde çıktığınızı,nasıl bir kitleye program yaptığınızı bilmeden soruyorum,mekana gelen dinleyici i/müşteri analog-dijital setup ayrımı yapabiliyor mu?

Yoksa siz yıllarca işinize olan saygınızdan kaynaklı bir tutuculağa mı sahiptiniz?
ya benim bakış açım, çalmak için çalmayalım, ortaya düzgün iş çıkaralım derdiydi. Önceden mekanda sahneye yanaştırmazlardı bile. Seyirci de sahneye yeltenmezdi. Şimdi fırsat bulan sahnede, mekanın kendi malı zarar görmüyorsa, müzisyene gelen zarar da umrunda değil... Bir de işin açığı hiç processor kullanmamış biri değilim, eskiden analog ve dijital arasında hatırı sayılır bir ton kalitesi fark ederdi. Şimdiki cihazlar ile amfi, analog, dijital farkını dikkatli dinlemediğin sürece müzisyen olarak bile ayırt etmek zor. Dolayısıyla taşımak kolay, kurmak kolay, yeteri kadar seçeneğe sahip vs.vs. fiyat performans değeri epey yükselmiş dijital cihazların.
 
selamlar arkadaşlar, bu konudaki fikrimi netleştirip işi çözdüm, headrush mx5 aldım. Sarı sitede 16.340 tlye ikinci elini satıyorlar, sıfırı da aynı fiyata thomann'da . Bu kadar para harcadıktan sonra niye bütün setup'ı tek elimde taşımak varken buna para vereyim ki dedim. Yıllardır analog derdim, lambalı amfi derdim ama astarı yüzünden pahalıya gelmeye başladı. adam başı 4-5 bin tl alınan bir sahneye 150.000 tl'lik setup götürmenin bi manası yok gerçekten. Cihazı daha önce satın almış bir arkadaşımda tecrübe etmiştim ve dijital kullanmak bana karmaşık gelmişti ancak şöyle bir bakıyorum da analog kullanırken de hem hamallık yapıyoruz hem de sahnede saniyelik ton değişmek gerektiğinde riskli oluyor. Biraz kurcalayınca öğrenmekte çok da bi numara olmadığını gördüm ve rahatladım. Bunun dışında extra bir çok efekti daha kullanabilecek olmayı avantajlı gördüm. Pişman değilim 😀
Burada bahsettiğim cihaz Friedman IR-X. yazarken aklımdan geçirmiştim ama yazmayı unutmuşum 😀
 

Geri
Üst