Yakın geçmişte bu plugin işlerine merak salmış ve faaliyete geçirmiş birisi olarak kendi deneyimlerimi eklemek isterim ;
kesinlikle amatörün bir tık ilerisinde olan birisiyim, onu da önesinde belirteyim. sadece kendi deneyimimi aktarıyorum.
Ses kartım SSL 2 MKII kulaklık BD 990 pro
Denediğim yazılımlar ;
Amplitube SE (kart ile ücretsiz gelen versiyonu) : Ton çeşitliliği evet ama kesinlikle adam gibi lambalı amfi+kabin tadını veremiyor.
Gojira : Drive/High Gain işler için ciddi seçenekleri var, eğlenceli, istediğin gibi detaylı ton ayarlaması yapabiliyorsun ama yine bana yapay geldi 🙂
Yazılımların artıları; gaini boku püsürü oynamaya izin veriyor, doğal olarak çalışı da kolaylaştırıyor.. Mesela gaine abanıp noise gate ile dip gürültüsünü kesiyorsun. bir tıkla akord ekranına geçip kaçan akor varsa düzeltiyorsun, uygulmadaki metronomu kullanıp günlük pratiklerine ciddi yardımcı oluyor filan, eyvallah. Bunlar hoş şeyler..
Bana göre tek eksisi ise bir ambalı amfi ile (ENGL gigmaster 30+Mesa 1x12 V30 kabin kullanıcısıyım) kıyaslayınca o tadı alamıyorsun.
PC de yaptıklarımı amfi ile yapmaya kalksam önüne 20-30K lık pedalboard koymam gerekir. O da hele amatör birisi için sıkıntı..
Özetle ; Pratik ve etüd işleri için kesinlikle ses kartı+kulaklık. Birde ilerde kayıt da yaparım diyorsanız zaten el mahkum.
Nasıl kullanırım kısmı ise biraz PC bilgisi, biraz müzik teorisi ve bolca zamanla çözülen bir durum 🙂 Gojira indirip 15 gün deneme sürümü ile zaten soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsiniz fakat içerik sizi ne kadar tatmin eder o da göreceli bir durum.