Yıllardır gitar çalan birisi olarak gitarımın bakımlarını hep ustalara yaptırıyordum. Şuan yoğun bir çalışma hayatım olması ve pandemi nedeniyle bazı bakımları artık kendim yapmaya başladım. Müzisyenliğe ek olarak olayın ustalık tarafınada ufaktan giriştim. Tel yüksekliği, entoansyon gibi ayarları sorunsuz yapabiliyorum. Fakat bu ayarların yapılması için en önemli unsur sap ayarıdır, farkındayım. Önce sap ayarı düzgün olacak. Sonra tel yüksekliği sonra entonasyon...
Benim sorunum ise şurada, Ben sap ayarı yapamıyorum 😀 Onca kaynak aradım taradım araştırdım izledim falan ama sapa bakıyorum konvekslik konkavlık falan göremiyorum. Kısacası olması gereken ile olmaması gerekeni ayırt edemiyorum. Bakmak ile görmenin farkı sanırım 🙂 Yakınımda konuya hakim kimse yok. Bilemedim ne yapsam...
Benim sorunum ise şurada, Ben sap ayarı yapamıyorum 😀 Onca kaynak aradım taradım araştırdım izledim falan ama sapa bakıyorum konvekslik konkavlık falan göremiyorum. Kısacası olması gereken ile olmaması gerekeni ayırt edemiyorum. Bakmak ile görmenin farkı sanırım 🙂 Yakınımda konuya hakim kimse yok. Bilemedim ne yapsam...