Son sayfayı çok okumadım, biraz hızlı baktım.
Bulaşık süngerine hiç bulaşmayın. Eşit bir şekilde zımpara yapılamaz onunla, sonuç kötü olur. 1000-1200'lük zımpara ile de yapılmaz bu iş. Çok ince zımpara bunlar, hatta su ile yapılıyor bu kadar ince olanlar. Yüksek gritli zımpara zaten çok kısa sürede ince bir cila katmanı ile dolacak, zımpara kağıdından onu temizleyip tekrar zımpara atmak gerekiyor falan haliyle çok uğraştıracak.
Sap zımparası için 320 grit ile başlayıp 400'e çıkmak lazım. Ben 220 ile başladım fakat dikkat etmek lazım sapın şeklini bozmamak için. Ardından cila atılır. Kuruduktan sonra 600 ile hafif zımpara atılıp tekrar cila atılır. 600'den daha ince zımpara kullanmadım sap için. Fakat 0000 grit Steel Wool kullandım son katmanı atmadan önce. İstenirse 800'e çıkılabilir. Agackakan kalan detayları vermiş zaten.
Klavyedeki cila da sökülür fakat zaman ister. Perdelere kesinlikle zımpara kağdının değmemesi lazım ve perde uçlarına kadar cilanın sökülmesi lazım. Baya uğraştırıcı bir iş.
Bir çok farklı cila biçimi var. Hangisi uygunsa artık... Yukarıda Wickedworm kundak cilası için 8-9 kat önermiş. Gomalak kullanılıyorsa çok daha fazla katman sürülebiliyor. Ahşağ yağlarında ise 3-5 kat yeterli. Bunlar haricinde farklı renkte boya kullanılarak cila da atılabilir.
Eliniz yatkın değilse pek tavsiye etmem, yani sonuçtan memnun kalmayıp üzülmek olası. Sapta biraz fazla zımpara gelse ve düzlük oluşsa bir yerde, gitarı çalarken orası hep rahatsız eder. Yavaş, hafif ve dikkatli bir biçimde, biraz zımpara atıp ışıkta bakarak, sürekli kontrol ederek yapmakta yarar var. Maskeleme bantlarını cilanın çıkması istenmeyen yerlerde kullanmak önemli, klavye kenarı gibi. Ayrıca cila atarken bile sorunla karşılaşılabiliyor, cila atmadan önce altında farketmeden biraz eski ciladan kaldıysa, biraz nem varsa, katman iyice kuramadan yeni katman atıldıysa, bu sorunların hepsi belli oluyor iş bittikten sonra. Veya bir yerde cila biraz kalın gelir, her yer kurur orası tam kurumamıştır, üstüne bir katman daha atarsınız. Sonra sapı elinize aldığınızda çoğu yer kaymak gibi elinizde kayarken o bölgeye geldiğinize bir yapışkanlık hissi gelir... tekrar zımparalayıp tekrar cila atmak gerekir.
Benim DR3'te ahşap yağıyla sonuç şöyle oldu. İlk fotoğraf orjinal cila, 2.si zımparadan sonra, 3.sü yeni hali. Sarı renk (ve parlak cila) rahatsız ediyordu.
143884 eklentisini görüntüle143885 eklentisini görüntüle143886 eklentisini görüntüle