Sapla gövde arası boşluk

Merhaba yeni aldığım 2. El azak gitarda sapla gövde arası boşluk çok gözüme çarptı sizce bir sorun var mı?

image.webp CA9A6645-D436-4A2F-AB62-2C90029FE029.webp 58C3BCAF-4941-4AC1-A489-E1C126627D35.webp

Sorun var. Sapın gövdedeki yüzeyle tam öpüşmesi lazım, hem sustain, hem de bağlantının emniyeti bakımından. Vidaları sıkmayı denedin mi ayırmadan önce?

Aldığım vidalı Les Paul'de vardı bu. Sapın yan yüzeyini şerit zımparada biraz yiyerek düzeltmiştim. Saptan biraz almak lazım ama ne tarafının alınması gerektiğini luthier bilir. O kararı sen verme derim, geri dönüşü olmayan bişey yapabilirsin.

Aldığım vidalı Les Paul'de vardı bu. Sapın yan yüzeyini şerit zımparada biraz yiyerek düzeltmiştim. Saptan biraz almak lazım ama ne tarafının alınması gerektiğini luthier bilir. O kararı sen verme derim, geri dönüşü olmayan bişey yapabilirsin.
Abi sorun sanki vida deliklerinde, biri yeteri kadar değil gibi ama emin olamadım bende o deliği diğerleriyle eşitliyicek şekilde delicem olmadı artık luthiere gidicek

Saptaki vida delikleri kısa kalmış gibi. Ama iyi hesap yapmak lazım. Aksi takdirde sapa kalıcı zarar verilebilir.
Bu senaryo da olabilir. Vidaları sıktıktan sonra telleri takmadan sapı gövdeden iterek aynı boşluk oluşuyor mu bakmak lazım. Oluşuyorsa senin dediğin durum var. Plakanın deliklerinin müsaade ettiği en büyük çapta ve bu vidalardan 1-2 mm kısa vidalarla montaj sorunu çözer.

Geri