Anayasa elbette açık, ama o anayasan da erk'in inisiyatifinde.. Bakarsın bazen iktidar bağırır muhaliflerine anayasaya aykırısınız diye, bazen muhalefet iktidara bağırır aynı şekilde..
@songlessbird uyarı babında yanlış bilgilendirmeyi düzeltmiş, moral ile ilgili cümle ise birine ait hakkı (patent), onun müsade ettiğini aşacak şekilde izinsiz kullanırken bunun iç hesaplaşmasında ne kadar rahat olduğunla alakalı demiş, ben böyle yorumladım.. Benim param yoktur ve programdan memnunumdur, yahu ne olacak derim vermem veya param vardır ama vermesem de olur, yahu ne olacak derim vermem.. Temelde hukuken her ikisi de hırsızlıktır eğer umursarsan, yok umursamazsan da sen bilirsin.. ben mesela umursamam böyle yazılım mevzularını ama düşününce de benim yazdığım bir yazılım veya patentli bir hakkım istismar edilse üzülürüm muhtemelen, bunu istismar edenlerin de morallerini bozacak şeyler geçiririm aklımdan, hukuken de hakkımı ararım.. Birisi bana bu "doğru" düzeltmeyi ve uyarıyı yaptığında da ona sen naber ayarında cevap vermem, sanki senin herşeyin lisanslı filan hiç demem, direkt ona saldırır gibi şeyler yazmam.. Rahatsız olduğunuz bir üslûp varsa söylersiniz, karşınızdaki belki lâfın o kadar sert yere gittiğini düşünmemiştir, ya da yazım dili ile konuşma dili farkı nedeniyle yanlış anlaşılmıştır, latif bir sözünüze "ben böyle düşünsem de sert tarif oldu, kusura bakmayın" gibi bir cevap ta alabilirdiniz belki..
@ichi ben de mesela sizin dikte eder gibi üslûbunuzdan, anafikir yerine aradan iki kelime çekip yorumlamanızdan hoşlanmadım. Ama sıkıntı değil, fikrimi "anayasal hak "olarak yazar, anlayamadığınız veya yeterince açık bulamadığınız birşey varsa "gerekirse" açıklar, tercihiniz bu der geçerim.. saygılar..