Scalloped olayını yalayıp yutmuş biri olarak sana, elin biraz alet edavat tutuyorsa yapmanı tavsiye ederim. Kesinlikle göründüğü gibi, özellikle tuşe rosewood ise çok rahat yaparsın. Ancak ilk olarak başka bir ağaçta deneme yapmanı öneririm. Öncelikle fretleri sağlam bir bantla kapat. Eğe kullanırken çok dikkatli olmalısın, çok küçük miktarda ağacı törpüleyerek başla, zımparayı kendin nasıl istiyorsan öyle tercih et, en son kısımda su zımparası kullanabilirsin, tek seferde çok almak yerine çok seferde azar azar ilerle, zımparayı perde genişliğinin şekline getirebilecek bir araç kullanmanı öneririm, örneğin en ince perdeler için kalem benzeri bir tahta çubuk, zira parmağın alev alır bir süre sonra, ya da yorulursun, şahsen ben tamamen elle yapıyorum, ama tavsiye etmem. En önemli şey korkmadan cesaretle deneyebilmen, ben ilk scallop denememi USA Fender Stratocaster ile yaptım, tahminimden fazla memnunum sonuçtan. Ama
elin alet edevat tutmuyorsa hiç bulaşma,
sakın.
Asla acele etme, çok yavaş çalış, güç kullanma, fazla tekrar yap. Ayrıca ben kaynak olarak
http://www.projectguitar.com/tut/scal2.htm buradan yararlanmıştım, zaten beni gaza getiren hep bu site
😀 Bunları scalloped bir gitar deneyip çok rahat ettiğini düşünerek yazıyorum, denemediysen önce dene, tuşe abanoz ya da akçaağaç ise bu ağaçlarla hiç çalışmadım ama pelesenkten sert oldukları için çalışması zor ancak hata payı daha az olacaktır. Ek olarak; Genelde forumda kimseye sen diye hitap etmiyorum neden böyle yazdım ben de bilmiyorum, kusura bakmayın.