Schecter C-7 SLS Elite FR Sap Manyetiği Dip Gürültü Sorunu

Herkese selamlar.

Arkadaşlar bir süredir çözemediğim bir sorunum var. Aşağıdaki videoda da görülebileceği üzere, high-gain'de sap manyetiğimde ciddi bir dip gürültü sorunu var. (Feedback'ten bahsetmiyorum, humming'ten bahsediyorum. Videoda belki de çok açıklayıcı olmamış olabilir, telleri susturduktan sonra sap manyetiğinde devam eden ama köprü manyetiğinde olmayan ses yani)

Voice 2'ye geçince bir miktar azalıyor, köprü manyetiği iki Voice'te de sıfır gürültü. Pozisyon değiştirince bazen biraz azalıyor, gitarın sapını biraz yukarı kaldırdığımda da biraz azalıyor ama asla tamamen yok olmuyor. Köprü manyetiği tertemiz olmasa genel bir setup sorunu diyeceğim ama değil, zira 100 €'luk HB Telecaster'da da sıfır dip gürültü iki pozisyonda da. Sizce neden olabilir?

Topraklamayı multimetre ile kontrol ettim, herhangi bir sorun yok.
Manyetikten giden tüm bağlantıların lehimlerini kontrol ettim, sorun yok.

Fikir veren herkese şimdiden teşekkürler.

Söz konusu gitarın sap manyetiği hakkında elinizde bilgi var mı? Marka-model nedir?
Not: Vaktiyle kullandığım bir Lace Sensor manyetikte başıma gelmişti. Humbucker görünümlü ama iki ayrı single gibi (?!) çalışıyordu, garip bir şeydi (teknik boyutunu bilmiyorum). İnanılmaz bir dip gürültüsü sorunu vardı sap pozisyonunda. Ona benzettim.

Tabi ki, manyetikler Fishman Fluence Modern 7 set. @solitude71 hocam da onaylar, normalde sıfır dip gürültüsü olması gereken manyetikler yani.

Yani normalde olmaması gereken bir dip gürültüsünden bahsediyorum. Sizin Lace Sensor'leri de merak ettim ama 🙂

Arkadaşlar durumu çözdüm gibi. Neck ile bridge manyetiğinin yerini değiştirdim, gürültü direkt bridge'e taşındı, manyetiğin kendisinde yani sorun. Thomann'a mail attım bakalım ne diyecekler.

Tabi ki, manyetikler Fishman Fluence Modern 7 set. @solitude71 hocam da onaylar, normalde sıfır dip gürültüsü olması gereken manyetikler yani.

Yani normalde olmaması gereken bir dip gürültüsünden bahsediyorum. Sizin Lace Sensor'leri de merak ettim ama 🙂
sizin işiniz benimle değil.. ikinci kata vezneye harç yatırın, oradan öğle tatiline girmeden manyetik onay şubeye geçin, beşinci katta 7 tel amirliği var oradan müdür beyden onay alacaksınız 🙂

sizin işiniz benimle değil.. ikinci kata vezneye harç yatırın, oradan öğle tatiline girmeden manyetik onay şubeye geçin, beşinci katta 7 tel amirliği var oradan müdür beyden onay alacaksınız 🙂
Herhalde vazife yeri değişikliği oldu @solitude71 beyim kusura kalmayın.

Köyden Memet Aga dedi ki Turkrock’a git @solitude71’i bul, bu notu ona göster o yardımcı olur. Aha da not da burda

IMG_7140.webp

😁

Çok renksiz ama bu ifadeler. "Meme yapmak" ve "yalama olmak" gibi terimlerle (!) güya mekanik arızalardan bahsederken bilinçdışının gompile dışa vurulmasını seyretmek çok daha eğlenceli.
Bir de Freud'u beğenmezler... 🤣
Freudiyen yaklaşım hiçbir zaman yanılmaz, woke kültürü bile karşı koyamaz.

Platinin meme yapması vuruntu sensörlerinin kısa devre yapmasını döver 😁

Geri