Schecter Demon-6 FR-S Alınır mı ?

ceyhun

ceypro
Öncelikle selamlar. Mevcut kullandığım gitarı satıp Schecter Demon-6 FR-S almayı düşünüyorum. Kullandığım gitar Luxars S-G37 çok bilinmeyen bi markanın gitarı. Değiştirme sebebim artık floyd rose olan bir gitara geçmek istemem aynı zamanda bu bulduğum modelin sustainacı olması da beni cezbetti.Aklımda olan bir diğer seçim elimdeki mevcut gitarı modlamak. Yakınımda bu işi yapabilecek bazı tanıdıklarım var ahşap ustası olan fakat forumda gördüğüm kadarıyla satarken sorun olduğundan bahsediliyor. Yardımlarınızı bekliyorum
b2c891c3-464e-43e8-8540-c2ca2b3336e2.webp

Peki gündelik kullanımda çok fark yaratır mı ?
yani tel değişimi tuning değişimi floyd kullanımı devam ettikçe sürekli bi yerinden patlak verir, knifeler dive bomb yapmaya kalkarken zırt pırt yerinden oynar. ama genel itibariyle çok muazzam akort kaçırır da demezdim, düzgün ayar çekersen günlük kullanımda sorun olmaz. ama asıl soru şu; bu parayı verip special köprüye değer mi?

yani tel değişimi tuning değişimi floyd kullanımı devam ettikçe sürekli bi yerinden patlak verir, knifeler dive bomb yapmaya kalkarken zırt pırt yerinden oynar. ama genel itibariyle çok muazzam akort kaçırır da demezdim, düzgün ayar çekersen günlük kullanımda sorun olmaz. ama asıl soru şu; bu parayı verip special köprüye değer mi?
Böyle düşününce hak verdim. Peki daha iyi bir öneriniz var mı acaba ?

61k civarı fiyatı varmış. Spesifik isteklere cevap veren bir alet galiba bu, neck sustiniac, köprü diamond active birşeyler. Özellikle fr ve sustiniac istemiyorsanız, bana kalırsa buna 60 küsür lira vermek yerine cuma namazı çıkışı direk sadaka kutusuna 60k atın en azından sevap olur. 40k civarı olsaymış iyiymiş gibi.

Klavye abanoz değil. Köprü fr special, (ucuz floyd), köprü manyetiği diamond cart curt active (emg vs değil). Yani hepten eleştirmiş olmayayım belki seveni vardır da bence o kadar parayı sustiniac vs mini swithce veriyorsunuz. 60k çok fazla kanımca, o köprü de yorabilir sizi tel değişimi vs yaparken. İlla fr olacaksa orjinal çelik floydlara yönelmek iyi bir yatırım olabilir.

Bunun yerine o kulvarda, ltd ec1000, mh1000 gibi aletler o gitarı 2 kere söker takar inan. İlla floyd veya sustiniac şart değilse tabi.

61k civarı fiyatı varmış. Spesifik isteklere cevap veren bir alet galiba bu, neck sustiniac, köprü diamond active birşeyler. Özellikle fr ve sustiniac istemiyorsanız, bana kalırsa buna 60 küsür lira vermek yerine cuma namazı çıkışı direk sadaka kutusuna 60k atın en azından sevap olur. 40k civarı olsaymış iyiymiş gibi.

Klavye abanoz değil. Köprü fr special, (ucuz floyd), köprü manyetiği diamond cart curt active (emg vs değil). Yani hepten eleştirmiş olmayayım belki seveni vardır da bence o kadar parayı sustiniac vs mini swithce veriyorsunuz. 60k çok fazla kanımca, o köprü de yorabilir sizi tel değişimi vs yaparken. İlla fr olacaksa orjinal çelik floydlara yönelmek iyi bir yatırım olabilir.

Bunun yerine o kulvarda, ltd ec1000, mh1000 gibi aletler o gitarı 2 kere söker takar inan. İlla floyd veya sustiniac şart değilse tabi.
Sustainac çok şart değil evet benim için sadece yüksek çıkışlı olsa yeterli olur manyetikler. Fr için ise zaten gitar değişikliği yapma sebeplerimden biri o ama eğer çok daha mantıklı bir seçenek çıkarsa fikrim değişebilir.
Edit: Bahsettiğiniz gitarları inceledim mh1000 modelinin tasarımı beni benden aldı açık konuşmak gerekirse biraz daha bu konuda kafa patlatmak istemezsem fr uğraşması gibi şeylerle bu modeli düşünebilirim.

Geri