schecter gitarımdaki cızlama sorunu

öncelikle merhaba değerli forum üyeleri, birkaç hafta önce dore music üzerinden satın aldığım schecter omen extreme gitarımın telleri paslıydı, bende değiştirmeye karar verdim ve tıpatıp aynı marka model tel kullandım. telleri değiştirdikten sonra bass tellerin (özellikle D telinin) 6-9 fretleri civarında yoğun şekilde cızlama sorumı yaptığını gördüm. günlerdir denemediğim sap ayarı, entonasyon ayarı, köprü ayarı, fret yüksekliği testi vb. kalmadı. her şey düzgün gözükmesine rağmen sorunu bir türlü çözemedim ve buraya sormak istedim. sapı fazlaca sıksam da gevşetsem de farklı farklı yerlerde cızırtı sorunu asla geçmiyor. isteyen olursa video foto atabilirim

Schecterın dorede ömür boyu bakım sözü vardı bedava yaparlar neyi gevşettini anlayamadım o gitar tunomatic köprü değil mi zaten.
sapı gevteşip sıkıyoruz ya ondan bahsediyorum tune o matic köprüde sap ayarı olmuyor mu, ben sormuştum adamlara ömür boyu garantimiz yok diyip para istemişlerdi ama kanıtlayabilir miyim birdahaki gittiğimde öyle birşey varsa

Buzzing varken neden sapla oynadınız hocam köprü ayarıyla alakalı buzzing. Sap ne halde şu an önce onu kontrol edin eğrilik yoksa da sapı hiç bozmayın.
hocam köprü ayarını en gevşeğe alsam da tellerle fretler arasında alp dağları olsa da buzzing oluyor. önce köprü ayarını denedim zaten fakat hiçbir şekilde sonuç vermedi ondan sonra sapa yönelmek zorunda kaldım. fakat sap ayarıyla oynayınca da durumlar daha da karıştı sanırım

Bu ömür boyu bakım şartları neler acaba, bende de bir iki Schecter var, ben de faydalanayım eğer böyle birşey varsa.
İki schecter kullandım ama ben hiç götürmedim. Zuhalde de sürekli getirin bakımını yapalım vs diyolar ama onlara da hiç götürmedim ne yapıyorlar ki tam olarak. Limon yağı tel değişimi sap ayarı dimi başka bişey varsa ben de götüreyim 😀

hocam sapı muz gibi yapsam bile o cızlama girmiyor şuan yine gevşettim deniyeceğim umarım işe yarar
Hem sap fazla düz (1-5 arası dızlama bunun kesin kanıtı). Hem de köprünün, en azından üst tarafının, yükselmesi gerekiyor (12 ve sonrasındaki dızlama bunun kanıtı).
hocam sapı yaklaşık yarım tur çevirdim toplam, cızlamalat büyük oranda azaldı fakat hala 5-9 perdeler arası özellikle d telinde güçlü cızlamalat devam ediyor. 1. perdeye ve 24. perdeye aynanda basıp 7. perdedeki boşluğa bakınca da 0,5mm kadar yaklaşık boşluk görüyorum. sapı daha fazla gevşetmeli miyim yoksa sıkmalı mıyım ya da köprü ayarıyla oynamalı mıyım

Geri