Hocam bu ikisinin farını tam olarak bilmiyorum, ikisinde de sap gövdenin içine kadar girmiyor mu ?Hellraiser neck-thru, custom ise set-neck sanirim.
Hocam alacağım gitarların ikisi de sabit köprü, yoksa gidip bi rg2550 alırdım hemen ama köprüsüyle uğraşmayı istemiyorum.En basitinden manyetik farkı var diye biliyorum.
Hellraiser special emg 81-89 aktif kullanır.
Custom seymour duncan 59 pasif kulllanır.
Pasif manyetiğin özelliği; Daha soft cleanler sayesinde blues yapabilecek bi gitar olması, drivelarda daha temiz sature olması.
Aktif manyetiğin özelliği; Cleanlerinin bile bol gainli olması. Saturasyona daha iyi tepki vermesi.
İki gitarda maun bildiğim kadarıyla. Fr ile çok işin yoksa güzel bi olay değil bu arada. Ben şahsen floydsuz olanı seçerdim. Ha ikisinde de floys yoksa ağaçları aynı olduğu için manyetik zevkime göre alırdım
Set neck:Hocam bu ikisinin farını tam olarak bilmiyorum, ikisinde de sap gövdenin içine kadar girmiyor mu ?
Hocam alacağım gitarların ikisi de sabit köprü, yoksa gidip bi rg2550 alırdım hemen ama köprüsüyle uğraşmayı istemiyorum.
Manyetik için ise bendeki Ibanez'in kendi yapımı olan aktif manyetiklerden sıkıldım, EMG'lere o yüzden bir eksi gözüyle bakıyorum. Dimebag tonunu çok seviyorum ve biraz da olsa onu andırır bir ton elde etmek isterim. Yanlış bilmiyorsam Custom'ın köprü manyetiği SH-11, yani bazı Dimebag Signature Dean ML'lerde kullanılan manyetik. Deneyip karar vericem sanırım hangisinin daha iyi olacağına. Fakat bu Scale tam olarak ne oluyor, sap uzunluğu diye biliyorum ben, yanlış mı biliyorum ?
Hellraiser neck-thru, custom ise set-neck sanirim.