Schecter Nick Johnston Traditional manyetik değişimi

Merhaba, SSS konfigürasyondaki Schecter Nick Johnston gitarımın manyetiklerini daha klasik Fender Strat tonları (SRV tarzı) alabilmek için değiştirmek istiyorum.
Uygun fiyatlı olması açısından ToneRider alacağım. City Limits olarak düşündüm ancak tavsiye-tecrübelere-yorumlara açığım. Şimdiden teşekkürler.

Daha yeni aynı setten, aynı gitara taktım. 🙂 Güzel manyetikler. Clean tonlarda oldukça net. Ara tonlar dengeli. Drive ile de güzel anlaşıyor. Ki ben hi gain tonlarla çalıyorum, gayet güzel. Fender Texas Special ile kiyasliyorlar. Ben denemedim şahsen iki markayi karsilikli... Ama iyi ki manyetikler bozulmus dedirtti bana bu degisim 🙂 NJ'nin orjinal elektroniği rezalet. 3 manyetikte bozuldugu icin degistirdim. Fabrikasyon lehimlemesi inanılmaz kötü.. Nacizane tavisyem, manyetik degisecekseniz , elektronik namina ne varsa degistirmeniz...Bu arada ek bilgi... Tone city ile NJ'nin manyetik kapaklari biribiri ile uyumlu. Eger renk takintiniz varsa...

Son düzenleme:
Teknik değerleri, videoları ve fiyatı çok güzel görünüyor. Sadece bridge manyetiği dikkatimi çekti, üst tellerde farklı alt tellerde farklı mıknatıs var gibi. Daha önce hiç görmemiş/dikkat etmemiştim böyle bir şeye.

Teknik değerleri, videoları ve fiyatı çok güzel görünüyor. Sadece bridge manyetiği dikkatimi çekti, üst tellerde farklı alt tellerde farklı mıknatıs var gibi. Daha önce hiç görmemiş/dikkat etmemiştim böyle bir şeye.
Evet üstler alnico 5 altlar alnico 2... Sanirim stratin köprü tonlarinda tizlerin cok yirtici gelmesini engellemek için ki diger stratlarima gore daha tok ve dolgun geliyor tizler... Manyetiklerden ve miknatislardan anlayanlar daha aciklayaci cevap verecektir elbette ama kopru manyetiginin tizlerinin yirticiligini aldigimizda bu seferde sap manyetiginde cok bogulma oluyor. Haa seveni vardir illa ki o yirticiligi.. Ama ben sevmiyorum sahsen... Ama istersem , tona biraz tiz katip o yirticiligi alma firsatida veriyor bana bu sekilde dizayn edilmesi.. Sap manyetiginde de cok fazla bozmuyor beni o tizlik... Benim acimdan cok avantajli diyebilirim bu konu.. Tabi kopru manyetigini ton potundanda kismak mumkun ama sahsen bana zevk vermiyor o is..

Ben bridge kısmında the chopper'cıyım zevk meselesi tabii ki. S1 veya push/pull ile seri/paralel kullanabileyim yeter. Konuyu saptırmayayım çok fazla. 😊
Uzun zamandır sıradaki stratım için neck ve middle düşünüyordum. Hem bridge'de yer alacak humbucker ile çok sırıtmasın. Ses şiddeti olarak fark olmasın. Alnico 5 mıknatıs olsun. Bridge'den neck'e geçince çok boğuk olmasın vs. vs. derken dönüp dolaşıp texas special'e varıyordum.
Tam olarak nasıl sonuç vereceğini kestiremediğimden de biraz da paraya kıyamıyordum. Sonuçta texas special (bildiğim kadarıyla) tek satılmıyor, sadece set satılıyor ve tonerider'a göre çok pahalı kalıyor.
Neck ve middle'ının teknik değerleri ve fiyatı beni baya umutlandırdı. Bir çılgınlık yapıp 😊 texas special almazsam kesinlikle tonerider denerim ben de.

Daha yeni aynı setten, aynı gitara taktım. 🙂 Güzel manyetikler. Clean tonlarda oldukça net. Ara tonlar dengeli. Drive ile de güzel anlaşıyor. Ki ben hi gain tonlarla çalıyorum, gayet güzel. Fender Texas Special ile kiyasliyorlar. Ben denemedim şahsen iki markayi karsilikli... Ama iyi ki manyetikler bozulmus dedirtti bana bu degisim 🙂 NJ'nin orjinal elektroniği rezalet. 3 manyetikte bozuldugu icin degistirdim. Fabrikasyon lehimlemesi inanılmaz kötü.. Nacizane tavisyem, manyetik degisecekseniz , elektronik namina ne varsa degistirmeniz...Bu arada ek bilgi... Tone city ile NJ'nin manyetik kapaklari biribiri ile uyumlu. Eger renk takintiniz varsa...

Hocam çok teşekkür ederim, manyetik kapağını soracaktım siz söylemişsiniz. Pure vintage mı alsam city limits mi diyordum. City limits alacağım sanırım.

Hocam çok teşekkür ederim, manyetik kapağını soracaktım siz söylemişsiniz. Pure vintage mı alsam city limits mi diyordum. City limits alacağım sanırım.
Valla pure vintage anladigim ve dinledigim kadari ile daha cok Fender 57/62 set kafasinda... City limits daha cok Texas special kafasinda... Ben daha hi gain tonlar kullandigim ve tiz frekansi benim icin daha makul duzeyde oldugu icin tercih ettim. Ama manyetikler guzel , parasinin fazlasiyla ustunde... Acikcasi bu kadar beklentim yoktu. Elim rahatlayinca , daha iyi bir set alirim idare etsin diye almistim ama gerek kalmadi. Gayet basarili. Suan gonul rahatligi ile her gitarima takarim. Zaten bu kalitede, bu fiyatlara cokta uzun kalmaz. Biraz kiymeti anlasilinca fiyatlar Fendere yaklasir gibi...

Son düzenleme:
Bugün city limits ile değiştirttim, çok deneme imkanım olmadı ama sesi bir tık daha düşük geldi stok manyetiklere göre. Ancak çok daha vintage tınladığı kesin.

Hayırlı olsun stok manyetiklerin çıkış değerleri nedir? city limits köprü manyetiğinin çıkışı yüksek sayılır aslında onun da mı sesi düşük?

Manyetik yukseklikleri ne durumda ? Bende pek bir fark olmadi. Bas taraflar 3mm tiz taraflar 2 mm olarak ayarli bende
Şu an başka bir problem var hocam, acayip bir dip gürültüsü var, telleri susturduğumda da gitmiyor. Elektroniği de değiştirtmiştim tamamen. Cuma yeniden götüreceğim. Arabamı çekilecek bi yere parkedebildiğim için gitarı denemeden alıp çıktım. Şimdi yapan arkadaş getir düzeltelim diyor, ekstra vakit kaybı.

City limits var bende, fena manyetikler değiller bence. Bütçe dostu, tınısı da parasına göre ama pek kaliteli değil sarımları. Biraz daha biriktirip fender e yönelmek daha iyi olabilir sanırım.

Geri