schecter reaper 7 multiscale

Merhaba, müzik okuyorum. İbanez grg170dx'ten sonra işleri ötesine taşımak için 7 telli bir gitar almaya karar verdim. ilk tercihim Schecter Hellraiser c 7 olmuştu fakat ürünü sıfır almak istediğim için Türkiye'de bulamadım ve schecter reaper 7 üzerinde karar verip satın aldım. Petrucci'nin hem Metropolis Pt.2 albümünde kullandığı hem de daha farklı soundlar denediği yeni albümlerindeki tonlarını da seviyorum. Hellraiser ile bu tonlara yaklaşabileceğimi çok yerde gördüm fakat Reaper 7'de gövde ağacı ve manyetiklerdeki farklılıklar dolayısıyla tam olarak yakın bir ton alabilecek miyim emin değilim ve böyle bir konu üzerinde videoya rastlayamadım. Aranızda Petrucci'nin hem DT albümlerinde hem de kendi albümlerinde kullandığı tonları seven ve Reaper 7 modelini kullanan birileri varsa gitar hakkındaki düşüncelerini ve nasıl bir ses elde edebileceğimi anlatabilir mi?

Amfi:Boss ktn 50 mk 2
Prosesör: mooer GE200
Gitar: Schecter Reaper 7 MS

Gitarın tondaki yeri çok fazla değil. Her türlü çıkarırsın aynı sesi. Emg85 olan squier stratımla, mesa dual rectifier ve mini rectifier amfiyle yakalayabilmiştim.
Bence her zaman amfi daha çok önemli. Petrucci gitarını mesa boogiye değil de vox, hiwatt, hughes kettner, bogner, gibi amfilere soksa tonu, hatta çalması bile aynı olmaz.

Mesa boogie alametif harikasının tonlari bildiğim hiçbir amfide yok. Belki fender bassman, blackface. O da feedback yapmadan dayanabilirlerse. Kulağım o kadar alıştı ki herhangi bi prosesörde ilk aradığım amfi mesa boogie oluyor. Ve Ge 200 mesa tonları berbat diye biliyorum.
Her neyse dediğim gibi iyi bir mesa tonu alıyorsan, petrucci tonunun %70i bitmiştir. Gitar %10. Reverb delay %20.

Gitarın tondaki yeri çok fazla değil. Her türlü çıkarırsın aynı sesi. Emg85 olan squier stratımla, mesa dual rectifier ve mini rectifier amfiyle yakalayabilmiştim.
Bence her zaman amfi daha çok önemli. Petrucci gitarını mesa boogiye değil de vox, hiwatt, hughes kettner, bogner, gibi amfilere soksa tonu, hatta çalması bile aynı olmaz.

Mesa boogie alametif harikasının tonlari bildiğim hiçbir amfide yok. Belki fender bassman, blackface. O da feedback yapmadan dayanabilirlerse. Kulağım o kadar alıştı ki herhangi bi prosesörde ilk aradığım amfi mesa boogie oluyor. Ve Ge 200 mesa tonları berbat diye biliyorum.
Her neyse dediğim gibi iyi bir mesa tonu alıyorsan, petrucci tonunun %70i bitmiştir. Gitar %10. Reverb delay %20.
Evet GE200'deki mesa tonları hakkında haklısın. pek de istenilen sonucu vermiyor fakat çoğu ayarlamayla o durumu düzeltmemi sağlıyor. Amfi olarak bir Mesa Boogie alamasam da :') Boss KTN 50 Mk2 de zaten prosesör mantığıyla çalışan bir amfi ve içerisinde kendi markasının üretmiş olduğu onlarca farklı pedal seçeneği var, bu da istediğim sonuca beni oldukça yakın hale getiriyor. Toparlayacak olursak GRG170'ten sonra Reaper 7 nasıl hissettirecek hala bilmiyorum ve gitar elime henüz gelmedi. Bekleyip görelim.

Reaper bu arada bana göre Hellraiser serisine göre ergonomi ve çalım konforu olarak zaten çok daha üstün bir gitar, dijital modelleme ile istediğin tonu alırsın.

Reaper bu arada bana göre Hellraiser serisine göre ergonomi ve çalım konforu olarak zaten çok daha üstün bir gitar, dijital modelleme ile istediğin tonu alırsın.
Ben Karaman gibi sanatın tüm nimetlerinden yoksun bir şehirde yaşadığım için iki seriyi de deneme ve yakından görme fırsatı elde edemedim. Asıl istediğim gövde ağacı maundu ve Hellraiser da öyleydi ama mümkün olmadı malesef. Swamp Ash bir gövdeyle maun gövdenin vereceği ses bambaşka ve Hellraiser'da EMG 707TW vardı, Reaper 7'de Schecter Diamond Decimator var. Arada göz ardı edilemeyecek farklılıklar olduğu için heyecanla bekliyorum.

Bende Hellraiser Special C7 vardı setneck, ağır bir gitardı (bass gitarlarla kapışır), köprü tune-o matic olduğu için fazla yüksekti, emg aktif manyetikler baya boğuk tonlar veriyordu. (Blackstar Ht5 + Ultimate Drive ) Reaper'ı Do-RE 'de denedim gerçekten konforlu ve ton olarak ondan aşağı kalır bir yönü yok, üstelik fan fret, daha düşük akort düzenlerinde de güzel ten tansiyonu sağlarsın. Şu an Rg7321 kullanıyorum 2. el aldım, bütçe sorun olmasa düşünmeden Reaper alırdım, ama şunu belirteyim Rg7321 bile Hellraiser'a göre çok daha rahat ve atak ve konforlu bir gitar, bence için rahat olsun güzel bir gitar almışsın. Belli bir yaştan sonra ağaç vs'den öte gitarda hafiflik, denge vs arıyorsun, tonu her türlü alırsın zaten Katana ve Mooer varmış sende.

90269M1-a1a3130ec7d45a8fc50ed611893a447c.webp

Bende Hellraiser Special C7 vardı setneck, ağır bir gitardı (bass gitarlarla kapışır), köprü tune-o matic olduğu için fazla yüksekti, emg aktif manyetikler baya boğuk tonlar veriyordu. (Blackstar Ht5 + Ultimate Drive ) Reaper'ı Do-RE 'de denedim gerçekten konforlu ve ton olarak ondan aşağı kalır bir yönü yok, üstelik fan fret, daha düşük akort düzenlerinde de güzel ten tansiyonu sağlarsın. Şu an Rg7321 kullanıyorum 2. el aldım, bütçe sorun olmasa düşünmeden Reaper alırdım, ama şunu belirteyim Rg7321 bile Hellraiser'a göre çok daha rahat ve atak ve konforlu bir gitar, bence için rahat olsun güzel bir gitar almışsın. Belli bir yaştan sonra ağaç vs'den öte gitarda hafiflik, denge vs arıyorsun, tonu her türlü alırsın zaten Katana ve Mooer varmış sende.

175998 eklentisini görüntüle

175998 eklentisini görüntüle
Teşekkürler, sonunda aradığım yanıtı buldum 🙂 Ben zaten Dream Theater hastası olduğum için akort düzenimi çok aşağı düşüreceğimi zannetmiyorum genelde standart akortta kalacaktır. Bu da gitarın ağaç ve manyetik farklılıklarından dolayı Petrucci'nin o kamyon gibi ama dolu dolu sesinden uzaklaştırabilirdi konfor açısından iyi olsa da. Ama bu durumu klavyesinin Abanoz olmasıyla toparlar diye düşünüyorum. En kötü ihtimalle manyetikleri değiştiririm. Gitar geldiğinde sonuçları paylaşırım, başka Reaper 7 düşünen varsa faydalansın.

Reaper 7 multiscale klavyeye sahip, daha önce denemediyseniz alışmanız biraz sürebilir, bu arada gitarı denedim zuhal'de baya hoşuma gitmişti.
Ama iş ton yazma olayına gelince bambaşka bi şekil alıyor. GE200 daha önce hiç denemedim yorum yapamayacağım.
İş X bir gitaristin tonlarını almaya çalışmak olunca kullanacağınız amfi ve efekt pedalları gitardan daha önemli onu söyleyeyim. IR olan bi prosesörle mesa amfi petrucci cabin match edip kullanabilirsiniz. Delay, reverb, chorus işin baharat kısmı

Reaper 7 multiscale klavyeye sahip, daha önce denemediyseniz alışmanız biraz sürebilir, bu arada gitarı denedim zuhal'de baya hoşuma gitmişti.
Ama iş ton yazma olayına gelince bambaşka bi şekil alıyor. GE200 daha önce hiç denemedim yorum yapamayacağım.
İş X bir gitaristin tonlarını almaya çalışmak olunca kullanacağınız amfi ve efekt pedalları gitardan daha önemli onu söyleyeyim. IR olan bi prosesörle mesa amfi petrucci cabin match edip kullanabilirsiniz. Delay, reverb, chorus işin baharat kısmı
Petrucci'nin tonlarını hem GE200'de hem de Katana amfimde çok çok yakın şekilde benzetmeyi başardım, tonun benzemesi konusunda bir sıkıntım yok aslında. Benim merak ettiğim konu daha önce Reaper kullananların yorumları ve Hellraiser kullananların yorumları üzerine. şuanki GRG170 gitarımın manyetikleri de kendisi de çok da iyi bir gitar sayılmaz zaten. Böyle bir gitardan Hellraiser'a geçmek çok farklı hissettirecekti hem manyetikleri, köprüsü, ağacı bakımından ama marta kadar beklemem gerektiğini söylediklerinde siparişimi Reaper 7 ile değiştirdim ve henüz deneme fırsatı bile bulamadığım iki gitar üzerinde bir sürü farklılık var. Bu yüzden iki tarafın da yorumlarını merak ettim.

Hani gözden kaçar ben uyarayım da…yani bu gözler forumda Slipknot çalmak istiyorum Yamaha Pacifica SSS uygun mu dendiğini gördü
Ben güzel sanatlar mezunuyum lisedeki arkadaşım black metal çalmak için fender jazzmaster almaya niyetlenmişti kanser oldum ama almamaya ikna ettim sonra midex'in bir strat gitarını almıştı. Herkesin alışık olduğu tipler.

MS klavye ısrarın yoksa bence alınacak açık ara en iyi 7… KM-7 özellikle Artist olan.
Reaper 7'yi çoktan aldım dostum. Gelmesi kaldı geriye. Zaten olay Hellraiser C 7'yi Türkiye'ye geliyor olduğunu söyleyip 2 hafta beklettikten sonra konteynerdan çıkmadığını, marta kadar geleceğini söyleyen dore ile başladı apayrı bir konu. Ben de ikinci tercihim Reaper 7'yi tercih ettim ve sanırım 2 gün içinde kargoya verilecek.

Reaper 7'yi çoktan aldım dostum. Gelmesi kaldı geriye. Zaten olay Hellraiser C 7'yi Türkiye'ye geliyor olduğunu söyleyip 2 hafta beklettikten sonra konteynerdan çıkmadığını, marta kadar geleceğini söyleyen dore ile başladı apayrı bir konu. Ben de ikinci tercihim Reaper 7'yi tercih ettim ve sanırım 2 gün içinde kargoya verilecek.

Güzel bir 7 telli almışsınız, gözünüz aydın. Ton yakalama mevzusu ise yazılımlar ve yeni nesil transistörlü amplifikatörler ile zaten büyük bir dert değil artık, elinizdeki katana gayet işinizi görecektir. Hellraiser C-7 yıllardır elimde tuttuğum ve halen de gündelik olarak kullandığım bir 7 telli fakat üzerindeki 707TW'lerin "donuk" olarak tabir edebileceğim karakteri sebebiyle belki de düşündüğünüz/beklediğiniz duyumu veremeyebilirdi, bunu da es geçmeyin.

Bu arada dore'nin bu "konteynerdan çıkmadı ama mart'a kesin gelir" düsturunu 10+ yıldır halen kullandığını görmek komik oldu. Israrla ve mümkün olduğunca ASLA alışveriş yapmayı tercih etmiyorum kendilerinden.

Güzel bir 7 telli almışsınız, gözünüz aydın. Ton yakalama mevzusu ise yazılımlar ve yeni nesil transistörlü amplifikatörler ile zaten büyük bir dert değil artık, elinizdeki katana gayet işinizi görecektir. Hellraiser C-7 yıllardır elimde tuttuğum ve halen de gündelik olarak kullandığım bir 7 telli fakat üzerindeki 707TW'lerin "donuk" olarak tabir edebileceğim karakteri sebebiyle belki de düşündüğünüz/beklediğiniz duyumu veremeyebilirdi, bunu da es geçmeyin.

Bu arada dore'nin bu "konteynerdan çıkmadı ama mart'a kesin gelir" düsturunu 10+ yıldır halen kullandığını görmek komik oldu. Israrla ve mümkün olduğunca ASLA alışveriş yapmayı tercih etmiyorum kendilerinden.
Malesef zaten dore dışında başka bir yerde böyle bir gitar bulamazdım, dorede de bulamadım sağlık olsun. sipariş vereli tam bir ay oldu beklettikleri için telafi olarak Reaper 7'yi aynı fiyat üzerinden gönderecekler (gönderirlerse) normalde birkaç bin tl daha pahalı Hellraiser'dan. Aktif manyetikli olması ve gövdesinin sapının maun olması beni kendine çekmişti ama duyumlar böyleyse Reaper 7'den iyi bir performans bekliyorum. geldiğinde görüşlerimi paylaşacağım. (gönderirlerse) 🙂

Geri