Geçen cumartesi Epiphone Explorer 1984 EX model gitarımı geri iade ettim. Bursada yaşıyorum. Sırf tek tek deneyerek almak için tünele gittim. Schecter' lerin tonları beni inanılmaz şaşırttı. Hiç beklediğim gibi değildi. Kafadan ağırdı gitarlar, kucakta bile dengesiz. Özellikle emg 57, 66 setini merak ediyordum. Aklımda hellraiser modeli vardı ta ki deneyene kadar. Ben PRS SE Bernie Marsden modelini aldım. Alakasız bir seçim oldu ama amfiye girdikten sonra kardeşim karşımda çalarken kulaklarım dimdik oldu. Gaini kökleseneniz bile ses çamurlaşmıyor. Temizliğini koruyor. Benim önerim sıfır alacaksanız tam 1 gününüzü gitar denemeye verin. Pedal çantanız varsa yanınıza alın. Görüntüsü sert olabilir ama gitar işi yapar mı bilemiyorum. Schecter' de Jeff Loomis modellerini öneririm. 2011 serisini kardeşim kullanıyordu. Eline yeni schecteri aldığında söylediği "kalitede ciddi fark var, eski gitarımla alakası yok". Prs se custom 24 ler bile beklediğimiz tonları vermedi. 4000tl bütçe baya iyi bütçe sakın acele etmeyin. Deneye deneye alın derim. 2. eli kesinlikle değerlendirin. 4000tl' ye sıfır alınabilecek gitarlar eski modellerden daha iyi olmayacaktır.