15 yıldır İzmir - Ankara arası yüz bin zibilyon km yol gittim geldim. Halen de devam ediyorum. Her seferinde, istisnasız her seferinde yanımda gitarım mevcuttu. Tek koltuklu otobüslerin henüz mevcut olmadığı veya yeni yeni türediği dönemlerden beri bu enstrümanlı seferilik durumuna tabiyim. Genelde bagaja vermemeyi tercih ettim. Hardcase kullanmaya çok geç başladığımdan o güveni kendimde bulamadım.
Yanım doluyken, cam kenarında veya koridordayken, hemen her koltukta yolculuk yaptım. Pamukkale, varan, kamilkoç, nilüfer ve İzmir seyahat firmalarının her biriyle en az 10'ar kez gittim geldim. Asla sorun çıkaran bir firma olmadı. Uzun süre RR kasa gitarlar kullandım. Haliyle gigbag içerisinde bile olsa normalden daha büyük ve geniş yapılı softcase/gigbag leri tercih etmek zorunda kaldım. Boyum 1.84 buna rağmen aşırı rahatsız geçen tek bir yolculuğum olmadı.
Bir öneri; molalarda gitarı otobüste bırakma. İşemeye dahi insem hep sırtımdaydı. Bir seferinde bıraktım, döndüğümde muavin kılıfı kenarından açmış ufak ufak kurcalıyordu. Bildiğin merak etmiş abimiz içinde ne olduğunu. Kamilkoç firmasında başıma geldi bu.