Sen Acil yardım gitarı havuza düşürdüm

Arkadaşlar merhaba bugün evde gitarı çalmaktan çok sıkıldığım için yaşadığım sitenin havuzunda çalmak istedim bende amfi ve gitarımı aşşağıya havuza indirdim ve çalmaya başladım çalarken yürüyordum ve gitarın askısı koptu sağ tarafından zaten vidası yalama olmuştu birazcık ve direkt havuza düştü bende çıkardım ne yapacağımı şaşırdım çok panikledim hızlıca markete gidip 3 poşet büyük pirinç aldım ve pirince yatırdım gitarı 3-4 saat pirinçte kaldı ondan sonra heryerine fön makinesi tuttum en sıcakta gitardan tele vurma sesi geliyor ama amfiden ses gelmiyor sanki gitar takılı değilmiş gibi sizce amfi de mi sorun var amfi bozulmuş olabilir mi yeni amfi mi almam gerekir

kısa süre suda kalması ve hızlıca kurutma yaptığın için ahşapta sorun olmayacaktır, ama sapı ve tüm aksamları söküp vida deliklerine kadar iyice temizlenip kurutma ve tekrar monte edilip ayar yapılması gerekiyor.

Elektronik aksam ise ayrı bir konu, daha uzun süre bir kurutma ile sorun olmaması gerekirdi, ama fön makinesi büyük hata olmuş, ne ölçüde yapıldığına göre değişir ama manyetiklerin reçinelerini eritme hatta manyetik sarım telinin mikro kaplamasını eritip kısa devre yaptırmış olabilirsin, manyetik çöp olur bu durumda, basit bir ölçü aleti ile bakmak lazım ona. Potanslar o kadar hassas değil ama kuruması uzun sürer ve film tabakası havuz kimyasallarından etkilenip çöp olabilir onu da bir ölçmek lazım.

Kısacası bir bilene bakıma götürmeniz lazım.

Ampli suyla temas etmediyse sorun yoktur. O da düştüyse suya ve tam kurumadan elektrik verildiyse yanmış olabilir.

Arkadaşlar merhaba bugün evde gitarı çalmaktan çok sıkıldığım için yaşadığım sitenin havuzunda çalmak istedim bende amfi ve gitarımı aşşağıya havuza indirdim ve çalmaya başladım çalarken yürüyordum ve gitarın askısı koptu sağ tarafından zaten vidası yalama olmuştu birazcık ve direkt havuza düştü bende çıkardım ne yapacağımı şaşırdım çok panikledim hızlıca markete gidip 3 poşet büyük pirinç aldım ve pirince yatırdım gitarı 3-4 saat pirinçte kaldı ondan sonra heryerine fön makinesi tuttum en sıcakta gitardan tele vurma sesi geliyor ama amfiden ses gelmiyor sanki gitar takılı değilmiş gibi sizce amfi de mi sorun var amfi bozulmuş olabilir mi yeni amfi mi almam gerekir
Muhteşem. Ekran görüntüsü aldım.
@Holydrinker haklı. Bence de yeni bir şey almayın.

"Sıkıldım dur havuz başına ineyim, dur o da sarmadı havuz etrafında iki volta atayım ama şöyle afili bir akor da basayım, ahan! koptu ya la askı pini! sen aniden uç git düş havuza cumburlop, neyse koşayım da 3 paket pirinç kapatayım kamil marketten, az fön de çekeyim sapa şöyle heeeh, yatırayım şimdi pirince bulgura hem zamanla açar o."

Yıllar sonra zorla karikatür çizmeye başlatacaksınız bünyeyi, tebrik mi edeyim taziyelerimi mi sunayım bilemedim.

"Sıkıldım dur havuz başına ineyim, dur o da sarmadı havuz etrafında iki volta atayım ama şöyle afili bir akor da basayım, ahan! koptu ya la askı pini! sen aniden uç git düş havuza cumburlop, neyse koşayım da 3 paket pirinç kapatayım kamil marketten, az fön de çekeyim sapa şöyle heeeh, yatırayım şimdi pirince bulgura hem zamanla açar o."

Yıllar sonra zorla karikatür çizmeye başlatacaksınız bünyeyi, tebrik mi edeyim taziyelerimi mi sunayım bilemedim.
Hocam ben ilk gitarımı aldığımda bazen geceleri kalkıp kontrol edip geri kapattığımı hatırlıyorum.Tel değiştirirken headstock ucunu masanın kenarına yanlışlıkla sürtünce oluşan kedi şeyi kadar çiziği görünce yaşadığım üzüntüyü hala arada gülümseyerek anıyorum.Sağda solda,dışarıda çalınca oluşan ufak tefek çiziğe,vuruğa alışıyorum ama bu tip enstrümana saygısız hareketlere katlanamıyorum.Sahnede şov için gitar kıranlara da uyuz oluyorum.Bu durum gerçek mi yoksa başarısız bir trollük denemesi mi bilmiyorum ama enstrümana saygısı olmayan,emek vererek edinmemiş insan prototipi görüyorum.

Gerçekten beni de kilitledi arkadaş.
-Gitarı geçen pirince yatırdım. Sonra da fön çektim.
-Nasıl ???
-Havuza düştü gitar, nemi almak için aklıma bunlar geldi...
-Havuza mı düştü? Gitar???
-Yani ben gitarı alıp havuz başına inmiştim...
-?
-Sonra askı koptu...
-?
-Ama zaten askının vidası da yalama olmuştu. Kopması an meselesiydi yani.
-Güle güle...

Gerçekten beni de kilitledi arkadaş.
-Gitarı geçen pirince yatırdım. Sonra da fön çektim.
-Nasıl ???
-Havuza düştü gitar, nemi almak için aklıma bunlar geldi...
-Havuza mı düştü? Gitar???
-Yani ben gitarı alıp havuz başına inmiştim...
-?
-Sonra askı koptu...
-?
-Ama zaten askının vidası da yalama olmuştu. Kopması an meselesiydi yani.
-Güle güle...
Gitar nerde? Suya düştü
Su nerde? inek içti
inek nerede? Dağa kaçtı
Dağ nerde? Yandı bitti kül oldu 🤌

Arkadaşlar sizleride anlıyorum lakin evde çalmaktan çok gına geldi ve sıkıldım baygınlık geçiricem yani kapalı alanda bende aşşağıya ineyim dedim ne var bunda havuz başında çalıyordum açık havada talihsiz bir olay oldu ve gitarım hala çalışmıyor özellikle en sıcakta 7-8 dakika manyetiklere fön tuttum iyice kurusun diye ondan sonra kıyafet askılığına astım bir süre ama hala daha ses gelmiyor bozulmuş olabilir mi gitar

Geri