Belki bu video sıkıntımı daha iyi anlatabilir. Serçe parmağına olan şey yüzük ve orta paramağa da olmaktadır,videoda görülüyor zaten.
selam dostum, benim fikrim; sorunun: parmaklarını doğru açıyla son eklemden dik bükmemek, açık pozisyon akorları basmakta da sorun yaşadığını düşünüyorum? Sen de yazmışsın sorun sadece serçe parmak sorunu değil hepsinde aynı durum var ama serçe parmak en zoru olduğu için öteki parmaklarda bazen durum kurtarıyordur.
Genel olarak hepimizin bildiği gibi bazen clean tonelarda , arpejlerde vb bazen dik basmak ve alttaki tele dokunmamak önemliyken, bazen de özellikle over drive gainlerde alttaki telleri susturmak (izolasyon) için özellikle paralel basmamız gerekmektedir. Tabiki her ikisini de yapabilmemiz gerekiyor.
Sorununu çözmek için en başa dönmek gerekebilir,
1. Açık pozisyon temel akorları temiz şekilde basmak (dik ve doğru açıyla), parmağın en üstteki eklem'inin 90 dereceye getirerek basmak gerekiyor.
2. olarak beni zamanında yanlış basış şekillerimden kurtaran bir egzersiz önerebilirim ; bu egzersizde en önemli nokta abartılı şekilde dik basmaya çalışmak bu sonrasında sende normalize olacaktır zaten. Yukarıdaki bazı yazışmalara istinaden baş parmağı klavye üstüne getirerek klavyeyi sıkı kavramaya güç göstermeye gerek yok. Bu konuda önemli olan parmaklarının açısı. Baş parmağın öne gelmesi üst tel susturma , klavyeyi kavrayıp güç göstermek bend çalışması gibi konuları içeriyor.
Sırayla; (En başta perde sorun değil hangisinde rahat hissediyorsan , sonrasında tüm klavye)
a. 1(re teli)-2(sol teli)-3(si teli)-4 (mi teli) yukarıdan aşağı
b. 1(mi teli)-2(si teli)-3(sol teli)-4 (re teli) aşağıdan yukarı
c. 4(re teli)-3(sol teli)-2(si teli)-1 (mi teli) yukarıdan aşağı
d. 4(mi teli)-3(si teli)-2(sol teli)-1 (re teli) aşağıdan yukarı