Merhaba,
Wah pedalı konusunda önerebileceğim, custom audio wah, xotic xv-1, cry baby 535q, crybaby from hell ve jp95 modelleri.
Şimdi bana sorarsanız esas gözönüne almanız gereken şeylerden bazıları wah pedalının bir nevi filtre olduğu hususuyle birlikte, wah pedalınız aktiften volumeunuzun ve/veya gaininizin boostlanıp boostlanmamadını isteyip istemediğiniz.
Bunlardan sonra, wah pedalının inductor türü, transistör biasını değiştirebilmeniz ve wah üzerindeki bir takım eq ayarı opsiyonları da önem taşıyabilir.
Dream Theater ve Arch Enemy’nin gitaristleri bildiğim kadarı ile canlı sahnelerinde cry baby rack sistemi kullanıyorlardı. Bu alet de içinde inductor barındırıyor ve red phasel diye hatırlıyorum.
Buradan yola cıkarsak, rack sistem cry babynin yaptığı şeyi pedalla yapmak isterseniz; ted phasel ihtival eden bir 535q bunun arksına mxr 6 band eq koymanız en yakın sonucu veriyor. Neden: rack sistemde olan frekans seçimi ve aynı frekanslar 535q da var, aynı şekilde boost da var. Olmayan şey ise altı bant eq. O da jp95’de var. Yani adamlar rack ünitesinin bir yarısını bir pedala diğer yarısını diğer pedala koymuş durumdalar.
Şahsen jp95 tercih etmezdim manasız yere fazla para vermek ayrıca frekans seçiminiz olmayacak, boost opsiyonunuz olmayacak yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca jp95 siz band eq takilmis bir standart cry baby. Sahsen standart crybaby decresinin de soundunu begenmiyorum.
Bunun yerine 535q ve hemen sonrasina koyacaginiz 6 band eq rack unitesine en yakin sonucu size saglayabilir. Sert soundlar icin dordugunuzdan ve 535q, jp95 gibi mofeller konusuldugundan bunlari yazdim.
Sen be kullanirdin diye sorarsaniz, tercihim garip gelebilir belki ama xotic xv-1 olurdu. Neden; Izerindeki transistor vias ayari, icindeki gain ayari ve diger tum ayarlari ve devre yapisi bence harika bir pedal ortaya cikartiyor.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Esenlikler dilerim.