SES ALMA HAKKINDA (ACİL)

Merhabalar ben yeni yeni elektro gitar çalmaya başladım uzatmadan başlayayım şimdi ben ses kartı + bilgisayar yapıyorum ama şöyle bir sıkıntı var ben SES KARTINA TAKILI KULAKLIĞIMDAN EFEKTLİ SES ALAMIYORUM YANİ GİTARIN ANA EFEKTSİZ SESİ GELİYOR AMA REAPERDA AMPLİTUBE 5 ÇALIŞTIRIP KAYIT OLIYORUM SONRA BAKIYORUM Kİ KAYIT EFEKTLİ SEÇTİĞİM TONDA ÇALIYOR VE PCYE KULAKLIK BAĞLAYIP DİNLEYİNCEDE OLUYOR BENİM SESİ SES KARTINDA EFEKTLİ ALMA ŞANSIM YOK MU ÇÜNKÜ DOĞAL OLARAK PCDEN ALINCA SES DÜŞÜYOR

Ustad ses kartına giriyorsan gitarı ses kartı üzerinde direct monitoring açıyorsun sanırım. O zaman ses kartına giren sinyal neyse onu verir kulaklığa. Halbuki daw (reaper) icindeki kanalın üzerinden monitoringi açman gerekiyor. Reaper kullanmıyorum ama hoparlör işareti olan ikon olmalı.

Ses kartı nedir kullandığın?

Ustad ses kartına giriyorsan gitarı ses kartı üzerinde direct monitoring açıyorsun sanırım. O zaman ses kartına giren sinyal neyse onu verir kulaklığa. Halbuki daw (reaper) icindeki kanalın üzerinden monitoringi açman gerekiyor. Reaper kullanmıyorum ama hoparlör işareti olan ikon olmalı.

Ses kartı nedir kullandığın?
cevap için saol reis komplete audıo 1

Ok, googleun dediğine göre input/host diye bir pot var cihazda, onu inputa çevirirsen çıplak sesi alırsın, hosta doğru cevirirsen bilgisayardan efektli sesi alırsın. Hosta çevir tamamen bak bakalım nolacak.

Geri