Ses kartı bozuk ses

M audio m track solo ses kartım var. Bias fx2 uygulamasını kullanıyorum . Ses kartını amfiye bağlamak istediğimde gitarı algılamayıp aşırı yüksek bir ses veriyor ilk başta kötü bir aux kablosundan kaynaklı olduğunu düşündüm . Yeni ve kaliteli bir aux kablosu aldığımda ise sorun devam etti. Sonra sorun amfide olabilir diye düşündüm bilgisayarın hoparlöründede aynı sorun oldu. Ben sorun ses kartındadır diye düşündüm ama ses kartıda kulaklık ile gayet güzel çalışıyordu . Bilen biri yardım edebilir mi?
IMG_4090.webp

Ses kartını amfiye değil amfiyi ses kartına bağlamaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Herhalde amacınız da bilgisayardaki pluginli sesi amfiden duymak. Ses kartını bilgisayara bağlayıp, bilgisayar kulaklık veya hoparlör çıkışını amfinin inputuna sokmanız gerek. Jack dönüştürücüsüne ihtiyacınız olacak.

1- gitarı nereye takıyorsunuz?
2-ses kartı ses çıkış portunu amfinin hangi girişine takıyorsunuz?

sistem gitar-> ses kartı -> bilgisayar-> bilgisayardaki efekt uygulaması --> seskartı --> amfi şeklinde mi ?

gitarı girdiniz giriş enstrüman olmalı ( INST modunda, ) input gain düşürün, amfinin line in kullanın, çıkış ana sesi kısın, monitör düğmesini kapatın yoksa orjinal gitar sesi işlenmiş sesle karışır. Amfideki gain i minimuma indirin, ( bazı amfide hi -z oluyor gitar için onu kullanmayacaksınız)

işlenmiş sesi duymak için monitör çıkışını hep kapalı tutun açıksa ses kartı içinde kendisi loop yapar ve sesi orjinal duyamazsınız. mutlaka sonucu da belirtilseniz sevinirim..

Son düzenleme:
1- gitarı nereye takıyorsunuz?
2-ses kartı ses çıkış portunu amfinin hangi girişine takıyorsunuz?

sistem gitar-> ses kartı -> bilgisayar-> bilgisayardaki efekt uygulaması --> seskartı --> amfi şeklinde mi ?

gitarı girdiniz giriş enstrüman olmalı ( INST modunda, ) input gain düşürün, amfinin line in kullanın, çıkış ana sesi kısın, monitör düğmesini kapatın yoksa orjinal gitar sesi işlenmiş sesle karışır. Amfideki gain i minimuma indirin, ( bazı amfide hi -z oluyor gitar için onu kullanmayacaksınız)

işlenmiş sesi duymak için monitör çıkışını hep kapalı tutun açıksa ses kartı içinde kendisi loop yapar ve sesi orjinal duyamazsınız. mutlaka sonucu da belirtilseniz sevinirim..
Gitarı ses kartına , ses kartını bilgisayara yani uygulamaya, ses kartındaki aux girişinden amfideki aux girişine . Bu şekilde bağlıyorum

Geri