Ses kartı için yardım

Merhabalar kıbrısta üniversite okuduğum için amfimi yanıma alamıyorum o yüzden ses kartı almayı düşünüyorum fakat ne nasıl çalıştığına dair ne de hangi ses kartını almam gerek onu da bilmiyorum.Bilgi sahibi birisi varsa yardımcı olabilirse memnun olurum.
Genel merak ettiklerim ses kartından gitarımın sesini net bir şekilde alabilmem için ne yapmam gerek?
Oyun için kulaklığım var fakat stüdyo kulaklığı mı gerekli yoksa oyun kulaklığı işimi görür mü yoksa patlama ihtimali var mı?
Son olarak laptopum var bilgisayara nasıl bağlayabilirim ses kartını

-Ses kartını usb ile bilgisayara bağla
-Bilgisayara bir daw yükle örneğin Reaper
-Bilgisayara bir amfi simülasyonu yükle örneğin Amplitube
-Gitarı ses kartına tak
-Referans monitorünü ses kartına tak bu kadar

Oyun için kullandığın kulaklık ile olmaz, eğer bütçen azsa Kz'nin uyguna kulaklıkları var

Paket halinde satılan ses kartları var. Ben audiobox 96 ultimate almıştım. İçinde referans monitör kulaklık mikrofon, ses kartı ve DAW (studioONE) var. Presonus un sitesinden register ederken tutorial lar var izlersen nasıl kullanacağını da öğrenebilirsin. Ek olarak plug-in lere ihtiyacın olacak. Onlarında denemelerini ücretsiz kullanabilirsin bir süre (Bias FX gibi). Ücretsiz plug-in ler de bulabilirsin. Çalacağın tarzda google da ücretsiz plug-in arat (mesela free metal plug-in) indirip kullanabilirsin. Burada bahsettiğim DAW (digital audio workstation) bir bilgisayar programı, plug-in ise DAW'ın içinde çalışan bir eklenti gibi düşünebilirsin. Sadece çalacam kayıt almasam da olur diyorsan stand-alone plug-in lere de bakabilirsin.

Geri