Tercihine bir şey diyemem ama yanlış bilgi veriyorsunuz...
Prosesörden çıkan gitar pedal amfi kabin mikrofon dizilimini temsil ve taklit eder, stüdyo kaydı elde edemezsin bunu neye dayanarak yazdın anlamadım...kabin simi hatta mikrofonlanmış kabin simi tabii ki referans monitörle duyabilirsin, duyamadığın şeye stüdyo kalitesi demek olmaz...
zaten masaüstü höparlör kullanıyorum diyen adama yine 2+1 desktop speakerları öneriyorsunuz bu da olmaz...
Hocam ben stüdyoya girdigim zaman gitar --> efekt pedalı --> amfi preamp ve power amp --> kabin --> mikrofon --> mixer --> waw mp3 vs şeklinde kayıt alıyorum ya, ve o kaydi da gidip kulaklıkla veya hoparlörlerle dinliyorum ya, bahsettiğim bu. Prosesör tüm bu aşamaların modellemesi değil de nedir? Para varsa refeans monitor ama yoksa 2.0 (2+1 degil ) hoparlörlerle bu tonu dinlemenin ne sakıncası olabilir? Prosesoru amfiye bağlayacaksak zaten kabin ve mic simi kapatmamız gerek, amfinin preampini kullanacaksak prosesor preampini kapatmamız gerek. Benim tercihim her zaman prosesöru bir cift frfr speaker'a veya referans monitore bağlamak ama düşük bütçede bunlar mümkün değil.
Stüdyo kalitesi ile stüdyo kaydı da farkı kavramlar. Stüdyo kaydı simülasyonundan bahsediyorum ben.