Ses kartımdan ses alamıyorum (AudıoBox USB 96)

Selamlar. Geçen hafta Presonus un kayıt ekipman setini satın aldım. Ses kartım Audıobox usb 96 25th annıversary modeli. Kartı pc ye bağladığımda ses alamıyorum. Driverlarını yükledim. Arada geliyor bir süre sonra tekrar gidiyor. YouTube videolarında video sanki internet yokmuş gibi dönüyor ama ayarlardan başka bir ses aygıtı (örneğin tv nin ses çıkış birimini) seçer seçmez video oynamaya başlıyor. Sadece YouTube videolarında değil pc ke yüklü herhangi bir ses kayıdı video gibi şeylerde de yapıyor. Kabloyu çıkar tak yapmak ya da pc yi yeniden başlatmak kısa süreli çözüm yaratmış oluyor. Format attım win11 de denedim win10 kurdum yine denedim hala aynı sonucu alıyorum.PC m yeni denecek bir kasa geçen yıllarda toplamıştım. Eski ses kartımda böyle bir sorun yaratmıyor. Hatta eski bir toshiba laptopa taktım sistemi takar takmaz sıkıntısız bir şekilde çalıştı sıkıntının benim pc den kaynaklandığını anladım ama herhangi bir çözüm bulamadım. Bu soruna benzer şeyler yaşamış arkadaşlardan yardım istiyorum

Son düzenleme:
Aynı aileden iTwo'da bende aynı sorunu yaşadım.
2 Tane sebebi var:
1)PC'lerimizin USB3.0 portuna sahip olması.
Çözüm: USB2.0 Hub(çoklayıcı) alıyoruz. Önce PC'i buna takıyoruz sonra Hub'un çıkışına ses kartını takıyoruz.
Problem düzeliyor.
2)Sampling rate olayı. Windows'un sampling rate'i ile kartın sampling rate'i aynı değilse sapıtıyor.
Dediğiniz gibi hiçbir video falan açılmıyor. Rezillik.
Ya kartın rate'ini değiştireceksiniz ya Windows'un. Kartın'kini değiştirmek daha kolay.

Aynı aileden iTwo'da bende aynı sorunu yaşadım.
2 Tane sebebi var:
1)PC'lerimizin USB3.0 portuna sahip olması.
Çözüm: USB2.0 Hub(çoklayıcı) alıyoruz. Önce PC'i buna takıyoruz sonra Hub'un çıkışına ses kartını takıyoruz.
Problem düzeliyor.
2)Sampling rate olayı. Windows'un sampling rate'i ile kartın sampling rate'i aynı değilse sapıtıyor.
Dediğiniz gibi hiçbir video falan açılmıyor. Rezillik.
Ya kartın rate'ini değiştireceksiniz ya Windows'un. Kartın'kini değiştirmek daha kolay.

Merhaba teşekkür ederim dönüşünüz için ben de usb çoklayıcı almayı düşündüm. Ama kart mevzusunu becebileceğimi sanmıyorum bir instagram hesabı ya da numaranızı verme şansınız varsa iletişimde kalırsak yardımcı olmanızı çok isterim 1 haftayı geçti her akşam upraşıyorum Çünkü.

Bende de aynı kart var ama sorun yaşamadım. Birkaç farklı nedenden olabilir ama windows'un sample rate ini ilk defa duyuyorum. SR ile alakalı olabilir, PC eski ise falan belki. Preferences tan düşürüp denenebilir. Hangi DAW'ı kullanıyorsun? Yardımcı olmaya çalışayım. ig: @6.stringed

Merhaba teşekkür ederim dönüşünüz için ben de usb çoklayıcı almayı düşündüm. Ama kart mevzusunu becebileceğimi sanmıyorum bir instagram hesabı ya da numaranızı verme şansınız varsa iletişimde kalırsak yardımcı olmanızı çok isterim 1 haftayı geçti her akşam upraşıyorum Çünkü.
Hiç üzülmeyin forumdan her zaman bana ulaşabilirsiniz, her zaman elimden geleni yapmaya çalışırım.
Adım adım işlemlerin ekran görüntülerini alır size forumdan atarım.

Bende de aynı kart var ama sorun yaşamadım. Birkaç farklı nedenden olabilir ama windows'un sample rate ini ilk defa duyuyorum. SR ile alakalı olabilir, PC eski ise falan belki. Preferences tan düşürüp denenebilir. Hangi DAW'ı kullanıyorsun? Yardımcı olmaya çalışayım. ig: @6.stringed
Instagram üzerinden yazdım size

Geri