Ses kartında dip ses sorunu

Merhabalar
Yeni aldığım rcf trk pro 1 ses kartını test ediyorum fakat şunu fark ettim; Kulaklık takılıyken çok fazla dip ses alıyorum. Kulaklık bilgisayarın 3.5 mm girişine takılıyken çok az dip ses vermesine rağmen ses kartında rahatsız edici düzeyde. Elimde iki tane iem kulalık var ve ikisinde de dip ses var (birinde daha az). Ses kartının üstüneki kulaklık düğmesi sondayken dip ses çok artıyor ama neredeyse tamamen kapalıyken bile ses gelmekte. Yardım edebilecek olan varsa sevinirim 🙂

Ses kartı gücü USB den sağlanıyorsa ve usb hub ın toprak hattında potansiyel kalıyorsa bir şekilde seste dip ses yapabilir. ikincisi ise ses kartı üzerindeki gain, ses vs gibi ayarların çok açık olması. Stüdyo monitor kulaklıklarda göreceleri daha az dip ses oluyor. Gain ayarını düşürün sesi %60 larda bırakın. kullanmadığınızda monitör ayarını kapalı bırakın.

Ses kartı gücü USB den sağlanıyorsa ve usb hub ın toprak hattında potansiyel kalıyorsa bir şekilde seste dip ses yapabilir. ikincisi ise ses kartı üzerindeki gain, ses vs gibi ayarların çok açık olması. Stüdyo monitor kulaklıklarda göreceleri daha az dip ses oluyor. Gain ayarını düşürün sesi %60 larda bırakın. kullanmadığınızda monitör ayarını kapalı bırakın.
Ses kartı USB den güç alıyor. USB yi de kasanın arkasında direkt anakarta taktım. Ses kartı üzerindeki phones düğmesi %30 civarında ve 0 dan %80 e kadar aynı dip ses var ondan sonra daha da artıyor. Dönüştürücü bulabilirsem telefona takıp orda da aynı şeyi yapıyor mu görmeye çalışacağım (eğer bulabilirsem).

Ses kartı USB den güç alıyor. USB yi de kasanın arkasında direkt anakarta taktım. Ses kartı üzerindeki phones düğmesi %30 civarında ve 0 dan %80 e kadar aynı dip ses var ondan sonra daha da artıyor. Dönüştürücü bulabilirsem telefona takıp orda da aynı şeyi yapıyor mu görmeye çalışacağım (eğer bulabilirsem).
ses kartını beslemek için ayrı bir güç kaynağı alıp filtrelenmiş şekilde besleyebilirsin veya onun için özel filtreleme aletleri var alıp ondan geçirip ses karıtna verirsin

bir kablo ile bilgisayarın kasasından metale temas edecek şekilde (vidalardan birine de sarabilirsiniz) bağlantı yapıp diğer ucunu kalorifer peteğinin boyasız açık bir ucuna sarıp ground hattını biraz rahatlatabilirsiniz. bazı arkadaşlarda işe yaramıştı, denemekte fayda var... Kalorifer borularınız plastik ise işe yaramayabilir...

Geri