Ses Kartından Müzik Dinlerken Kötü Bozuk Ses

Yamaha dd65 elektronik davulda kullanmak için Behringer umc204hd aldım yeni. İlk ses kartım. Kart üzerinden program kayıt vs hariç müzik dinlemek istediğimde acayip kötü ses alıyorum. Vokaller sanki kuyunun dibinden geliyormuş gibi, diğer enstrümanlar da bi acayip geliyor. Sorun nedir acaba yardımcı olabilecek var mı? Bu arada kullandığım kulaklık HyperX Cloud 2.

Biraz kulaklık girişini kurcaladım da 3.5 mm jakı hafif geri çektiğimde ses düzeliyor ama tam olmuyor temassızlık yapıyor. Acaba oyuncu mikrofonlu kulaklık olduğu için sorun yaratıyor olabilir mi?

Ses kartı playback kalitesini kontrol edin. Direk ses kartına analog takılan ( usb vs değil ) bir kulaklık tercih edin. ara kulaklık girişi adaptörü kullanıyorsanız plastik değil metal sarı gövdeli olanlardan kullanın. bu oyuncu kulaklıklarının çok uygun olduğunu söyleyemem, tavsiye de etmem, monitör kulaklık daha iyi bir seçim olabilir. (7.1 diyor ??? bana manasız geldi),

Kulaklığı çeviriciyle ses kartına bağlıyorsanız bu lanet çeviriciler sürekli temassızlık yapıyor. İlginç olan kullandığınız kulaklığa baktım usbden bilgisayara bağlanıyor, kendi jackı da bir garip telefon kulaklığı gibi. Çeviricide temassızlık olması daha olası.

Asio4all driverı yükleyip ayarlardan giriş için behringer ses kartınızı, çıkış için bilgisayarı kullanırsanız usbden bilgisayar oynar gibi ses alabilmeniz de olası.

Yine behringerin çeviricisi jacka vidali (temassızlık yapmayan) ucuz referans kulaklıkları mevcut, öyle bir kulaklıkla direkt ses kartına girerek sorunsuz kullanabilirsiniz.
Kulaklık normalde çalışıyor. Ben ses kartı üzerinden sesi daha kaliteli alırım diye 6.3mm jak girişini 3.5mm girişe çeviren özellikle sarı olan aparattan almıştım daha öncesinde ama ben de olası aparatın bozulma ihtimali üzerinden duruyorum. Bakalım yeni dönüştürücü alıp tekrar deneyeceğim.

Ses kartı playback kalitesini kontrol edin. Direk ses kartına analog takılan ( usb vs değil ) bir kulaklık tercih edin. ara kulaklık girişi adaptörü kullanıyorsanız plastik değil metal sarı gövdeli olanlardan kullanın. bu oyuncu kulaklıklarının çok uygun olduğunu söyleyemem, tavsiye de etmem, monitör kulaklık daha iyi bir seçim olabilir. (7.1 diyor ??? bana manasız geldi),
Playback kalitesini nasıl kontrol edeceğim? Aynen 7.1 vs fln hikaye ama normal müzik dinlemek için fln iş görüyor tatmin ediyor. Hatta ses kartı üzerinden ses almaya çalışırken 3.5mm girişi dönüştürücü üzerinde oynattığım daha kaliteli ses geliyormuş hissi verdi. Tabii ben oynattığım sürece iyiydi sabit tutmam gerekiyordu yoksa hemen geri bozuluyordu.

internetten 300 bps üstü veya ayrıntılı bir wave dosyası indirip dinleyin ( çaldığınız müzik orjinali kötü ise zaten ses de kulağınıza kötü gelir.) ses kartı ayarlarından playback bitrate i en yüksek hangi seçenek varsa ona getirin (ben 96k veya üstü ), arkdaşlarınızda varsa başka bir monitör kulaklık ile dinleyip karşılaştırın..

Geri