Ses kartları için 450mbps(USB 2.0) USB izolatöru

Ben universal audio Volt 2 kullanıyorum. Studio one kullanıyorum kayıtlarda. Ben böyle bir gürültü sorunu hiç yaşamadım. Acaba farkında mı değilim ? Barefood referans monitörler var. Bende böyle sesler olmuyor. Fakat çok dikkat çekici ve bilgili şekilde anlatmışsınız. Ben farkına varmıyor olabilir miyim ? Bende bir hata var muhtemelen. Diyelim bu usb den aldım ne şekilde kullanmalıyım ? Macbook pro m3 kullanıyorum.
Merhaba, üst düzey ses kartlarının hemen hemen hepsinde izolasyon mevcut. Bu sebepten ötürü bu problemi yaşamamış olma ihtimaliniz var.

Benim gibi fakirlerin de bir çözümü olsun 😆 sayın @RavenBirdMan in de dediği gibi, giriş seviyesi ses kartlarında izolasyon yok. Üst seviyedekilerde var

Ancak focusrite clarettlarin( üst düzey) bile izolasyonu olmadığı veya yeterli olmadığı söyleniyor

Ne hikmetse sitelerinde böyle bilgiler bulamıyorsunuz, şu benim basit Scarlett Solo gen 3 ün kaç watt harcadığını bile söylemiyorlar

Son düzenleme:
Bu gürültü mevzusu kişiden kişiye göre bile değişir , boyunuz kilonuz ve fizyolojiniz, neden?

Gitara dokundugunuz zaman bir anten görevi görüyorsunuz, gitar bir anten siz daha büyük antensiniz , gitariniz sizi toprakliyor ,bazı insanlar daha iridir daha iyi anten görevi görürler, bazıları çelimsizdir daha kötü bir antendir. Bu durum doğrudan gürültüye etki eder

Arkadaşlarla bir deneme yapmıştık, Jack kablosununun ucunu gitara takılı değilken kendimize dokundurduk, ben daha çok gürültü çıkardım arkadaş daha az gürültü çıkardı

Böyle enteresan bir şey

Boş konuşuyorsam uyarın 😆

Son düzenleme:
Bu gürültü mevzusu kişiden kişiye göre bile değişir , boyunuz kilonuz ve fizyolojiniz, neden?

Gitara dokundugunuz zaman bir anten görevi görüyorsunuz, gitar bir anten siz daha büyük antensiniz , gitariniz sizi toprakliyor ,bazı insanlar daha iridir daha iyi anten görevi görürler, bazıları çelimsizdir daha kötü bir antendir. Bu durum doğrudan gürültüye etki eder

Arkadaşlarla bir deneme yapmıştık, Jack kablosununun ucunu gitara takılı değilken kendimize dokundurduk, ben daha çok gürültü çıkardım arkadaş daha az gürültü çıkardı

Böyle enteresan bir şey

Boş konuşuyorsam uyarın 😆
Bu konu 90 larda ve 2000 lerin başında benim kabusumdu. Analog setuplar, uyduruk ama çok pahalı prosesörler, amfiler..... Hiç birinde kesemediğim o gürültüler. Noise gate kullanınca ne kadar ayarlarsam ayarlayayım solo atarken ortadan kaybolan sustainle düdük gibi gitar çalmak zorunda kalmak derken uykularımı kaçırırdı bu dip gürültü. Sırf bu topraklama mevzusu yüzünden elektrik mühendisliği okumayı bile düşünmüştüm. Bu konunun seni de çok sinirlendirdiği aşikar. Ama mükemmel bir çözüm bulmuşsun. Ben bu konuyu kısa yollara kaydettim. Gerektiğinde bu önerilerden yola çıkarak sorunu çözme yoluna gideceğim 🙂

Bu konu 90 larda ve 2000 lerin başında benim kabusumdu. Analog setuplar, uyduruk ama çok pahalı prosesörler, amfiler..... Hiç birinde kesemediğim o gürültüler. Noise gate kullanınca ne kadar ayarlarsam ayarlayayım solo atarken ortadan kaybolan sustainle düdük gibi gitar çalmak zorunda kalmak derken uykularımı kaçırırdı bu dip gürültü. Sırf bu topraklama mevzusu yüzünden elektrik mühendisliği okumayı bile düşünmüştüm. Bu konunun seni de çok sinirlendirdiği aşikar. Ama mükemmel bir çözüm bulmuşsun. Ben bu konuyu kısa yollara kaydettim. Gerektiğinde bu önerilerden yola çıkarak sorunu çözme yoluna gideceğim 🙂
İşin kötüsü psikolojik zararı var o gürültüye uzun süre maruz kalınca , 2007 lerde bu gürültü olayını cozemedigim için elektro gitarı bırakmistim, akustik gitara dönmüştüm ama gerçekten teknoloji çok gelişmiş. Denoiserlar, simülatörler yazılımlar.... Ayriyeten ses kartları da baya gelişti. Bu konu aslında bir dinozor konusu 😁 setupum hala analog 😆

Bu 70 lerde 80 lerde falan bu konuyu nasıl hallederlerdi stüdyolarda hep merak ederim. Daha bilgisayar bile yokken. Adamlar tüplü amfi kullanıyorlardi, tüplü amfiler gürültüye asiri hassastır. Ama tüplü amfi orijinal benzersiz ses veriyor hepsinin ayrı bir karakteri var ve hala kullanılıyor. O zamanların havasının başka olmasını hep yazılım mudahelesi olmamasına ve tüplü amfi kullanılmasına bağlarım hep

Simdikilerin soundu birbirine benziyor . Çünkü herkes ortalama aynı şeyleri kullanıyor, ses kalitesi arttı ama sesin kendine özgü karakteri kayboldu

Son düzenleme:
Eski Squier PJ affinity bas gitarımda iki farklı pickup vardi, birisi single Jazz manyetik birisi humbucker precision manyetik

Humbucker manyetik daha gurultulu idi, hani humbucker gürültüyu azaltıyordu ? Kafayı yiyordum, megersem single jazz manyetiğin arkasında metal plaka varmış. O sessizlestiriyormus.

Kalkanlama çok önemli, boya kullanıyorlar evet ama hiçbiri bakır folyo kadar etkili olamaz( gümüş boya olmadığı sürece) çünkü bakır en iletken metallerden biridir. Hele ki karbon boya falan bunlar fasa fiso

Ama kalkanlama tam koruma yapamaz gitar tasarımı sebebiyle, arkadan gelen emi dalgalarını kalkanlar önden gelenlere bir şey yapamaz. Bazı riskleri vardır ( ayrı teknik bir mevzu)

Gitar alacağınız zaman karbon boya kaplıdır diye size yüksek fiyattan kakalamaya kalkarlarsa oradan uzaklaşın

Başkalarının da söylediği gibi, humbucker manyetikler EMI parazitini değil, 60 çevrim uğultusunu( toprak döngüsü )önlemek için yapılır

Tüm gürültüyü durdurmak için yalnızca humbuckerlara güvenirseniz en kötü zamanda büyük bir hayal kırıklığına uğrarsınız

Son düzenleme:
Kalkanlama 60 çevrim uğultusunu durdurmaz., elektromanyetik frekans parazitini engeller demiştik ayrıca bazen maruz kaldığınız statik çıtırtılari da engeller, burada çok görüyorum, çıtırtı, statik patlama gürültüsü alıyorum, dikkat edin kalkanlamaniz yetersiz olabilir.Üzerinde bir alüminyum tabakası olan bir bakır tabakası, topraklamada süreklilik olduğu sürece bunu en iyi şekilde yapar.

Deneyimime göre, kablo gitardan daha büyük bir sorundur. Anten görevi görür. Mogami gold gibi çift ekranlı bir kablo şarttır. Kablo diyip geçmeyin büyük etkisi var

Ben bu kabloyu gürültü konusunda çok beğeniyorum

D'Addario "Custom Serisi" Gitar Kablosu | Dünya Çapında En Sevilen Aksesuarlardan En Yüksek Kalite | PW-G-10 | 3 Metre | 2 Düz Fiş Amazon.com.tr

Son düzenleme:
Eve sistemim için full batarya sistemi kurmayı düşünüyordum neredeyse aklımı kaçıracaktim, iyi ki böyle bir şey yapmamıştım. Neden böyle bir şey düşündüm

Baktım sadece laptop bataryası ve pedallarim için powerbank kullanıyorum, hiçbir sorunum kalmadı demek ki şebeke elektriğinden kurtulursam tüm sorunlarım çözülür diye düşündüm.

Laptopa yüksek wattli bir powerbank bağlamayı bile düşündüm , guyya o powerbanktab çalıştıracaktim baktım sakat iş laptop bozulabilir vazgeçtim

Böyle yapanlar var ama başka sorunlara yol açıyor ( düşük empedans)ve pratik değil, eninde sonunda şebeke AC güce dönüyorlar.

Düşünün artık ne kadar çıldırdigimi

Laptop bataryam 5 ayda öldü, çevrimi doldurdum da ondan sürekli doldur boşalt 😆😆

Komedi yahu.

Bass için yazılım tavsiyelerine açığım öğrenmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
Evet gürültünün mahalledeki bir trafodan gelebileceği durumlar var, ben pes ettim.

Artık yazmayacağım düşünmeyecegim bununla yaşamaya alışacağım, son kurşun bir denoiser. Okuyanlara teşekkürler

Geri